Originally Posted by
1prometheus
Öncelikle kredi borçlarýnýn liraya çevrilebilmesi çok önemli. Bel altý ay içinde ülkeye önemli miktae doviz girdisi saðlanamasa iþler zor. Doviz bu defa daha sert tetiklenir.
Doviz tetiklenirse, doviz deðer artýþý ile ülkedeki gayrimenkullerin deðer artýþý parametresi göz önüne alýnýrsa önemli þirkette önemli erime sözkonusuydu olabilir
Tabi liraya çevrilen flnans borçlarýn ikervna ait bazý hantal varlýklarýn satýlmasýyla, finans borçlarýn azaltýlmasý dönemsel finansal gider yükünün hafiflemesi açýsýndan önemli.
Benim tahminime göre hisse fiyatýný daha uzun düre daha süründürüp iyice bezdirip sonra 1.00 nominal civarýnda tutup amaçladýklarý miktarý almak için her türkü presi uygulamaya çalýþacaklardýr.
Neden 1.00 nominal civarý diye düþünüyorum? Çünkü zt elindeki nir miktar hisseyi topluca 1.00 nominalden birilerine devretti. Bu rakamla sanki piyasaya bir hedef seviye gösterildi.
Size katýlýyorum. Borçlarýn liraya çevrilmesi çok önemli. Taksitlendirme zaten þart zaten bunu yaptýklarýný söylüyorlar. Bu önemli adýmlar söylemden çýkýp somut gerçeklere dönüþse yada bize gerçekleri gösterseler çok iyi olacak. Neyse bunlar bir yana; þirkete iþi bilen birinin dokunuþlarýný seziyorum ben de... hakkýmýzda hayýrlýsý
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Temel analize dayalý tahminlerimden ibarettir.
Yer Ýmleri