Þirket içi menfaat ihtilaflarý sebebiyle denetim kayyumu atanan hallerde kayyumun yönetim kurulunun belirleyeceði genel kurul Gündemine müdahale hakký vardýr. Kayyum heyetinin ya da bir temsilcisinin genel kurula katýlma yetkisi de var sayýlmalýdýr.
Þirket içi menfaat ihtilaflarý sebebiyle denetim kayyumu atanan hallerde kayyumun yönetim kurulunun belirleyeceði genel kurul Gündemine müdahale hakký vardýr. Kayyum heyetinin ya da bir temsilcisinin genel kurula katýlma yetkisi de var sayýlmalýdýr.
Burada yer alan herhangi bir bilgi, yorum ve tavsiye (niteliði ne olursa olsun) yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Þirketin kasasýna giren gelirlerin hangi borçlarýn ödenmesine harcanacaðý hususu, bilhassa kayyumun iflas erteleme süreci sebebiyle atanmasý halinde önem taþýr. Bu konuda karar yetkisi kayyum heyetindedir. Ýyileþtirme projesinin uygulanmasýna katký yapacak tercihlere öncelik verilmelidir. Zira iflas erteleme sürecinin baþarýlý bir biçimde yürüdüðünün varsayýldýðý müddetçe bu sürecin olumlu ilerleyiþini sürdürmek esastýr. Bu sebeple de ödemede öncelik, þirketle çalýþmayý sürdüren alacaklýlara aittir.
Burada yer alan herhangi bir bilgi, yorum ve tavsiye (niteliði ne olursa olsun) yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Mevcut iþler ile ilgili olarak iyileþtirme ve ýslah projelerinin uygulanmasý ile ilgili tüm iþ ve iþlemler kayyum denetimine tabidir.
Öte yandan kayyum heyeti kendi görev alanýna giren konularda dýþ kaynaklardan profesyonel destek alabilir.
Kayyum heyeti, görevini yaparken þu ilkelere uygun davranmalýdýr:
-Pay sahiplerinin menfaatini korumalýdýr.
-Alacaklýlarýn menfaatini korumalýdýr.
-Kayyum denetimindeki þirket bir grup þirketi ise grup menfaati korunmalýdýr.
-Ayrýca sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde þirketin sosyal paydaþlarý da korunmalýdýr.
-Kayyum heyeti, görevlerini, TTK m. 369’da öngörülen tedbirli bir yöneticinin özeniyle ve dolayýsýyla bu maddedeki atýf sebebiyle MK m. 2'de yer alan dürüstlük kurallarýna uyarak ifa etmelidir.
-Kayyum heyeti mahkemenin verdiði görevi yaptýðýna göre takdiri yetkisini kullanýrken MK m. 4'te yer alan hakimin takdir yetkisi ölçüsüne göre hareket etmelidir.
Yýllarca Bu Þirketin,SS Ailesinin Psikolojik iþkencelerine mahrum olup, kahrýný çeken,Zamanýný,Saðlýðýný ve Parasýný kaybeden, Biz Hissedarlarýn gözü aydýn olsun...
Nihayet doðru bir karar veren Mahkeme Heyeti üyelerini de Tebrik ediyorum..
Bu iþlem de,Art niyet besleyen,Borsada Kaðýdý olan ,Diðer PATRONLARA da DERS Olsun..
Tabi kayyým heyetinin, öncelikle önceki yönetimletin þirket birleþimi sonrasý, ortaklýk faydasýna þirkette yapýlmamasý gereken ama yapýlan ve yapýlmasý gereken ama yapýlan veya ortaklýk aleyhine kendi lehlerine yaptýklarý bütün iþler ile SPK raporlarýnýn içerikleri konusunda yeterince bilgilerinin olmasý önemli. Ve böylece engelleme çalýþmalarýna aldýrmayarak gözü pek biçimde etkin giriþimlerle ortaklýk için en iyi en doðru iþleti icra ederler...
Sattýk hata mý yaptýk anlamadým ama hayýrlýsý
Yer Ýmleri