bir sr soru var aada cevaplyorum, dier yerlerden gelenler de okusun. investing mesajlar kayboluyor
soru 1 hissenin hikayesi nedir?
ok ksaca: bu hisse bir zamanlar gerek tesisleriyle gerekse de bilanosuyla zamannn gz bebeiydi. detaya girmeden hzlca geiyorum, iddialar odur ki irkette taht kavgalar balad. taht kavgas dediimiz direkt holdinin sahibi aile arasnda. iler ktye gitmeye baladnda baba oul kza mallar devretti, kz emaneti geri vermedi diye yaygara kopartld, oteller basld, buras bizim denip alanlar kovuldu. tm bu kt ynetim neticesinde tesisler verimli kullanlamad, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya alt. borlar att, tesislerin deerlemeleri dzgn yaplmad vs. bu nedenle 2012'de o zamann kuruyla 3 dolar olan irket, 0,20 TL'lerin bile altna dt zamanla. irket p muamelesi grd, batacak irketlerin yer ald gzalt pazarna alnd, nasl olsa iflas edecek gzyle herkes uzaklat, yatrmcs kalmad. herkes lm bekliyordu.
(bu arada aile de srekli karalanmamal, bir de onlar dinlemekte fayda var, kimse mal mlk bu seviyelere gelsin istemez, bir zamanlarn saygn i adamlaryd, sonuta insanlara ekmek veriyorlard)
2. peki kayyum atannca ne oldu, hisse neden ataa geti.
kayyumun atanmas demek trk mahkemelerinin bu durua dur demesidir, ynetime mahkemeler tarafndan ynetim temsilcileri atand. bu u demek: bu holding batmayacak kadar nemlidir, batmasna, iflasna izin vermem, sizler kendi aranzda kjavga ederek irketi ynetemediniz, ben bu duruma el koyuyorum.
arkadalar bir irkete kayyum gelirse imza yetkisi sadece kayyumda olur. kayyumun izni olmadan irketin gelirine aileden bile olsa kimse el koyamaz. hatta mahkemenin belirledii maalar dnda aile irketten hibir nakit u bu ekii yapamayacak, mal devredemeyecek!
3 kayyum ne yapacak da irket dzelecek, bu hisseye nasl pozitif etki salad?
kayyum ilk etapta borlar yaplandracak (yukarda akladm), gelir gider dengesini koruyacak, gelirleri artrc faaliyetlere girecek. yeni fonlar arayacak, muhataplar profesyonel kayyum dolaysyla ok daha yapc davranacak. atl tesisler kiraya verilecek vs. bilano dzeldike zsermaye eksiden kurtulacak, borlar azalacak, kara geilecek, belki hissenin bir st pazara geii bile konuulacak.
ite tm bunlar kayyum ile bir anda grnr olunca p muamelesi gren hisse bir anda fark edildi. zaten balon olmu bir piyasada, dibin de dibini gren yatrmclar hemen alma getiler. almlarn gibi bymesi bu yzden. sat olmamas da. kayyum sonucunda yukarlarda yazdm gibi ardndan gelecek daha 10 hikaye olumutur. her bir hikaye ayr bir rzgar yaratacak.
Burada yer alan herhangi bir bilgi, yorum ve tavsiye (nitelii ne olursa olsun) yatrm danmanl kapsamnda deildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarn kiisel grlerine dayanmaktadr. Bu grler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.
Yer mleri