Hocam yanlýþýnýz var Kervanýn gözaltýna alýnma sebepleri
A) Kervansaray Yatýrým Holding A.Þ.'nin (Kervansaray), ayný tarihte KAP'ta yayýmlanmýþ olan 02/05/2014 tarihli Borsa Yönetim Kurulu kararýnýn gereklerinin yerine getirilmemiþ olmasý, vadesinde ödenmemiþ borçlarý sebebiyle aleyhine yasal takip iþlemlerinin olmasý, Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan Zeynep Tümer'e getirilen pay alým teklifi yükümlülüðünün yerine getirilmemiþ olmasý nedeniyle ilgili paylarýn oy haklarýnýn donmasý ve Þirketin son 2 yýldýr genel kurulunun yapýlmamýþ olmasý sebepleriyle, Borsamýzýn 379 Sayýlý Ýkinci Ulusal Pazar Esaslarý Genelgesi'nin "Ýkinci Ulusal Pazardan Çýkarma" baþlýklý VIII'inci maddesi ve Kotasyon Yönetmeliði'nin 27. maddesinin atýf yaptýðý 24. maddesinin b, c ve d bendleri çerçevesinde, Kervansaray paylarýnýn iþlem sýrasýnýn 04/05/2015 tarihinde kapalý kalmasýna ve 05/05/2015 tarihinden itibaren Ýkinci Ulusal Pazar kaydýndan çýkarýlarak Gözaltý Pazarý'na alýnmasýna,
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/435664
02.05.2014 tarihinde BÝST ne demiþ bir de ona bakalým??
Borsamýz Yönetim Kurulu'nun 02/05/2014 tarihli toplantýsýnda Kervansaray Yatýrým Holding A.Þ. (Þirket) nin, Borsamýzýn 379 Sayýlý Ýkinci Ulusal Pazar Esaslarý Genelgesi'nin "II. Ulusal Pazardan Çýkarma" baþlýklý VIII'inci maddesi çerçevesinde,
- Sermaye kaybýný ve zararýný telafi ederek finansal durumunun düzeltilmesi ve özkaynaklarýnýn güçlendirilmesi için gerekli tedbirlerin alýnmasý,
- Kervansaray Kundu Oteli ile Kervansaray Uludað Oteli'nin bulunduðu arsalarýn tahsis belgelerinin iptali ile ilgili devam eden davalar hakkýnda KAP'ta herhangi bir özel durum açýklamasý yapýlmamýþ olmasý nedeniyle kamuyu aydýnlatma yükümlülüklerine uyum konusunda gerekli özenin gösterilmesi
Yani þirket kaynaklarýný dýþarýya aktardýðý için alýnmýþ gözaltý kararý yok... Aksine bu gibi durumlarda suç duyurusunda bulunulur. Ki SPK bununla ilgili suç duyurularýnda bulunmuþtur...
Yani gözaltýndan (yakýn izleme) çýkmak için dediðimiz gibi icralar sonlandýrýlacak, özsermaye düzeltilecek ve bunlarýn kontrolünün saðlýklý þekilde yapýlabilmesi yani bilançonun çöp olarak deðerlendirilmemesi için denetçinin görüþ bildirmesi (olumlu ve ya þartlý) yeterlidir diye düþünüyorum. Diðer bütün sebepler ortadan kalkmýþtýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/357757
Yer Ýmleri