Bana yazdýnýz anladým. Buyrun spk nýn kendi aðzýndan brüt takas.
Brüt Takas Uygulamasý Nasýl Ýþlemektedir?
Netleþtirme uygulamasý kaldýrýlan hisse senetlerinde Takasbank tarafýndan brüt takas uygulamasý yapýlmakta, aracý kurum ve yatýrýmcý bazýndaki takas alacaklarý Takasbank tarafýndan takas süresinden sonra daðýtýlmaktadýr. Buna göre, söz konusu hisse senetlerinde alým yapmak isteyen yatýrýmcýlarýn takas tarihinde hesaplarýnda alýmlarýný karþýlayacak tutarda nakit, satým yapmak isteyen yatýrýmcýlarýn takas tarihinde hesaplarýnda satýmlarýný karþýlayacak miktarda menkul kýymet bulundurmasý gerekmektedir. Bu uygulama ile hisse senetlerinin piyasasýnda üçüncü kiþiler nezdinde yanlýþ intiba uyandýrabilecek ve piyasaya net katký saðlamayan nitelikteki alým-satým iþlemleri ile olaðandýþý fiyat-miktar hareketlerinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadýr. Brüt takas uygulamasý, sadece takas iþlemleri ile ilgili olup uygulamanýn yatýrým kararlarýný etkileyecek ve yatýrým yapmayý engelleyecek hiçbir olumsuz yönü bulunmamaktadýr. Öte yandan brüt takas uygulamasý, yatýrýmcýlarýn ve hisse senedi piyasasýnýn risklerini azaltabilecek etkiye sahiptir.
Kurulumuzca halen yürütülmekte olan çalýþmalar sonucunda, fiili dolaþýmdaki pay sayýsý, halka açýklýk oraný, piyasanýn derinliði gibi faktörler dikkate alýnarak belirli kriterler altýnda kalan hisse senetlerinde uygulanmak üzere brüt takas uygulamasýna geçilmesi konusunda genel ve özel nitelikli düzenleme yapýlmasý söz konusu olabilecektir. Kurulumuzca yatýrýmcýlarý korumaya yönelik söz konusu çalýþmalar, ÝMKB, Takasbank ve Merkezi Kayýt Kuruluþu A.Þ.'nin halen devam etmekte olan piyasa düzenlemeleri ve teknik alt yapý çalýþmalarý da dikkate alýnarak yürütülmektedir.
Brüt takas uygulamasý yanýnda, uzun yýllardan beri belirli hisse senetlerinin piyasalarýnda ard arda görülen yapay fiyat ve piyasa oluþturma teþebbüslerine karþý çok yönlü tedbir uygulamalarý üzerinde çalýþýlmaktadýr. Kurulumuzca üzerinde çalýþýlan söz konusu tedbirler, suç iþlendikten sonra olayýn tespit edilmesine dayalý cezalandýrma ve yasak getirme yaklaþýmlarýndan çok suç iþleme kapýlarýnýn baþtan kapatýlmasýna ve suç iþlenmesini kaynaðýnda önlemeye yönelik modern yaklaþýmlara dayanmaktadýr. Bu yöndeki çalýþmalarýn tamamý, mevcut piyasa iþleyiþini bozmayacak tarzda ve sermaye piyasasýnýn büyütülmesi projeksiyonlarý dikkate alýnarak yürütülmektedir
Hisselerin kimin elinde olduðunu bilmiyorum. Buradaki kimse de bilemez. Yani þöyle düþünün bizim dýþýmýzda hisse sahibi olanlarýnda bir ismi var o kadar. Yani osman da 100 bin, hasan da 400 bin, ayþe de 1 milyon lot olsun. Bunlar kim. Kimin arkadaþý yahut yancýsý.
Bilmenin mümkünü yok. Usülsüzlükler konusunda biz ne yapabiliriz. Dava açalým en az 2-3 yýl sürecek. Benim þahsen bu kadar bekleyecek tahammülüm yok. Þirkete yardýmcý olalým, düzlüðe çýksýn, kredi mi alacak, arelle mi anlaþacak ne yapacaksa yapsýn, hisse fiyatý yükselsin satalým gidelim derdindeyiz. Otel satýlmýþ satýlmamýþ, yönetim ceza almýþ almamýþ umrumda deðil artýk.
Örnek vermek gerekirse:
benim gözüm de sizler idealist yeni mezun öðretmenlere benziyorsunuz.
Ben ise yýllar geçince geçim derdi, kalabalýk sýnýflar, kendi iþi dýþýnda ekstra yük verilen, müdürü tarafýndan azarlanan, saat 5 olsada eve gitsek diyen yýlmýþ ve bezgin öðretmenim.biran evvel emekli olmak derdindeyim(hisseden kurtulmak).
bugün geldiðimiz nokta biraz daha umut verici, özellikle önümüzdeki günler çok þeylere þaþýracaðýmýz beklemediðimiz hamlelerin olacaðý günler, yakýn zamanda hissede þoklayýcý hareketler seyredebiliriz, elbetteki geçmiþten bugüne bu hisse ve kervanzedeler için herkes birþeyler yaptý, eline kalem alan,klavyenin baþýna geçen,telefonun tuþlarýna basan, uçaða,otobüse,arabasýna binip uzaklarý yol eden herkese, bütün bunlarý bir arada tutmaya çalýþan özellikle Ýsmail baþkana,Yalçýn beye,her ne sebeple olursa olsun hukuksal açýdan klavuz olan Nail beye sonsuz selamlar olsun, YEÞÝL VADÝ yakýnda esas sahibinin olacak ve biz bu vadiden mutlu bir þekilde ayrýlacaz,az kaldý
Güzel temeniler. Umarýz en kýsa zamanda güzel þeyler olur ve sadece yakýn geçmiþte 0.20 lerde 0.30 lardan hisseye girenker deðilde uzun yýllardýr yüksek maliyetlerde hissede olanlanlarda zararlarýný kurtarabilecek güzel iþler yapýlr.
Buna yetecek þirket kaynaklarý olduðunu herkes görebiliyor..
Bu dört yýlda þirkette yapýlmasý gerekenler ama yapýlmayanlar ve de yapýlmamasý gerekenler ama yapýlanlarýn da hep niyet ile ilgili olduðunu da herkes görebliyor..
Neyse yatýrýmcýlarda yeni yönetime destek olmuþlar ve de iliþkiler karþýlýklý güven ve pozitif beklentilere dayalý ise dileriz herþey getirsin gönlünce olur..
Zaten mühim olan konu aslýnda bu arkadaþlar. Benim deðil ama bir çok kimsenin maliyeti son 4-5 yýlýda sayarsak buna dayanarak enflasyon karþýsýnda eriyen çoluk çocuðunun rýzkýný yatýrým yapmýþ olduðu Þirketin hisse fiyatýný öyle bir yerlere taþýmalýki karþýlýklý olarak herkes memnun kalsýn. Buda incelemelerime ve araþtýrmalarýma dayanarak söylüyorum ki maliyeti 2 ye yakýn bir çok kimse var. Elbette düþük maliyetlilerde hakim ama burda konu yýllarca maðdur olan yatýrýmcýyla barýþ saðlamaksa hisse deðeri gerçekten 1,60 ile 2,5 arasý yerlerde primlenmeli. Yoksa sen tutupta hisseyi 80-90 lara getirip geri basýlmasýna müsaade edersen burdaki yýllarca bekleyen yatýrýmcý yine maðdur olur. Bundan nemalananda ben ve benim gibi maliyeti düþük kiþiler olur. Buda yýllarca kervana bel baðlayan yatýrýmcýsýný asla memnun etmez. Asýl konu baþtada denildiði üzere ZARARSIZ olarak hissedarlarýn hisseden ayrýlmasý güzel iþlerle beraber yeni yatýrýmcýlarla beraber Þirketin güzel yerlere gelmesi .Ben geleceðinede inanýyorum ve güveniyorum.
Yer Ýmleri