bana göre þirketin hissesine sahip cýkmamasýnýn tek sebebi var niyetleri kötü bana göre niyetleri danýþtay kararý kesinleþip cepleerine koydular mý yapacaklarý iþ AÞAÐIYI ÝYÝ OKUYUN BU (SEBEB AYRILMA HAKKININ DÜÞÜK TUTACAKLAR BU BANA GÖRE) OLUR OLMAZ ONU BEN BÝLMEM SAYILGANLAR BÝLÝR..Y.T.D
Paylarý nominal deðerin altýnda iþlem gören þirketler bedelli sermaye artýrýmý yapabilmek için sermaye azaltýmý ile eþ anlý olarak sermaye artýrýmýný gerçekleþtirebilirler. Bu çerçevede, Þirketler sermaye azaltýmý ile birlikte eþ anlý olarak sermaye artýrýmý için Kurulumuza baþvurur. Baþvurunun incelenmesinin ardýndan Kurulumuz tarafýndan sermaye azaltýmýna ve eþ anlý olarak sermaye artýrýmýna izin verildiði taktirde, sermaye artýrýmý için izahname ve sirkülerler yayýnlanýr. Merkezi Kayýt Kuruluþu tarafýndan sermaye azaltýmýna konu olan paylar için gerekli iþlemler yapýldýktan sonra eþ anlý olarak sermaye artýrým sürecine sermayenin azaltýlmýþ hali üzerinden baþlanýr.
Sermaye artýrýmý baþladýktan sonra sermayeyi temsil eden paylar ile yeni pay alma hakký veren kuponlar birbirinden ayrýlmakta ve ÝMKB'de ayrý ayrý iþlem görmektedir. Bu süreçte, paylar ile yeni pay alma kuponlarý ayrý ayrý satýþa konu olabilir. Sermaye artýrýmýna katýlmak istemeyen yatýrýmcýlar rüçhan haklarýný Rüçhan Haklarý Kupon Pazarýnda söz konusu pazarýn açýk bulunduðu tarihler arasýnda satabilirler. Rüçhan hakkýný kýsmen kullanmak isteyen yatýrýmcýlar ise, satmadýklarý rüçhan haklarýnýn bedellerini süresi içinde yatýrýp yeni hisselerini alabilir ve bu hisseleri isterlerse Borsa'da satabilirler.
Rüçhan haklarýnýn satýþýna iliþkin söz konusu pazardaki oluþan fiyat hareketleri, yüksek oranda gerçekleþtirilen sermaye artýrýmlarýnda yatýrýmcýlar açýsýndan önem arz etmektedir.
Finansal bilgileri söz konusu geliþmeleri takip edemeyecek seviyede olan yatýrýmcýlarýn yatýrým danýþmanlarýndan destek almalarý ya da yatýrýmlarýný kurumsal yatýrýmcýlarýn sunduðu ürünler üzerinden yapmalarý uygun olacaktýr.
Ayrýca hiç bir þekilde sermaye artýrým sürecine katýlmak istemeyen yatýrýmcýlar sermaye artýrým süreci baþlamadan paylarýný satabilirler ve hatta yüksek oranlý hak kayýplarýna uðramamak için satmalýdýrlar. Bu çerçevede yatýrýmcýlarýn yatýrým yaptýklarý þirketlerin sermaye azaltým ve eþ anlý olarak sermaye artýrým sürecini
www.kap.gov.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir...Y.T.D
Yer Ýmleri