Bence kimsenin arkasýndan konuþup vebal almayýn hele de tanýmýyorsak. Bariz dedikodu bu gýybet
Bence kimsenin arkasýndan konuþup vebal almayýn hele de tanýmýyorsak. Bariz dedikodu bu gýybet
Zeynep Tümer ne zaman tahtacýna yeter diyeceksin? Bu arada tahtacý sana çok beddua ettim ediyorum.
Peygamberimiz (s.a.s) þöyle buyurmuþlardýr: "Mazlumun âhýndan sakýnýn, çünkü onunla Allah (c.c.) arasýnda bir perde yoktur. ah=beddua demektir. Mazlum olanýn bedduaya hakký vardýr.
Kayyým’ýn atandýðýný bu iyi aile çocuklarýnýn yönetimden ayrýldýðý günü görebilecek miyiz??
Tahtacý burayý takip ettigini biliyorum. Sana edilen beddualarý pek önemsemediðin, inancýnýn olmadýgý belli ama bilki bu beddualar seni bulacak çok çekeceksin çok, kaçýþýn yok.
http://m.borsagundem.com/haber/kerva...acildi/1345772
Yakýn Ýzleme Pazarý’nýn kuruþlu hissesi Kervansaray Yatýrým Holding’in büyük kayýplar yaþayan, “Her þeyimiz kaybettik” diye feryat eden yatýrýmcýlarýnýn Ýstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde þirket feshi davasý açtýðý ortaya çýktý
BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER
Yakýn Ýzleme Pazarý’nýn 0.28 kuruþlu hissesi Kervansaray Yatýrým Holding’in yýktýðý hayaller ortada; tasarruf sahiplerine vurduðu darbelerin açtýðý yaralar iyileþmiyor. Varýný yoðunu yatýrým yaptýklarý hissede kaybeden tasarruf sahiplerinin gözyaþlarý dinmiyor.
“Biz zaten battýk, eþimizin, çocuðumuzun yüzüne bakamýyoruz…” diyen Kervansaraycýlar, her gün yükselen çýðlýklara artýk bir son vermek amacýyla harekete geçti. Babasý Ertan Sayýlgan ve kardeþi Selim Sayýlgan’ý þirketten gönderip, Yönetim Kurulu Baþkanlýðý koltuðuna oturan büyük ortak Zeynep Tümer’in verdiði sözleri tutmadýðýný öne süren yatýrýmcýlar þirket aleyhine yeni bir fesih davasý açtý.
16. ASLÝYE TÝCARET MAHKEMESÝ’NDE DAVA AÇILDI
151 yatýrýmcý adýna 4 Eylül 2018’de Çaðlayan’da 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne verilen dava dilekçesinde yer alan 28 suçlama arasýnda; þirketin borsaya açýlmýþ olmasýna raðmen hala aile þirketi mantýðý ile yönetildiði; çoðunluk hissedarlarý tarafýndan usulsüzlük ve yolsuzlar yapýldýðý; þirketin mal varlýðý ve parasýnýn þahsi amaçlar için kullandýðý, giderlerin abartýlarak kârýn düþük gösterilip son 5 yýldýr bilançoda yapýlan hilelerle sürekli zarar yazýldýðý; otel gelirlerinin þirkete ait banka hesaplarýnda tutulmasý gerekirken kayýt altýna alýnmadan baþka hesaplara aktarýldýðý, bu yolla þirketin içinin boþaltýldýðý; þirket gelirleri ve kullanýlan kredilerin eski yönetim kurulu baþkaný Selim Sayýlgan tarafýndan farklý yere aktarýldýðý, ayný yöntemin ablasý Zeynep Tümer döneminde de devam ettiði iddialarý yer aldý.
USULSÜZ BORÇ, AVANS VERME, GAYRÝMENKULÜ GÝZLEME
Dilekçede þirket ortaklarýna, aile fertlerine, yönetime yakýn isimlere Holding’in kasasýndan faizsiz borçlar, usulsüz avanslar verildiði ancak karþýlýklarý tahsil edilmeyerek Kervansaray’ýn zarara uðratýldýðý, bu uygulamanýn halen sürdüðü belirtildi.
Ayrýca birçok gayrimenkulün gizlendiði de öne sürüldü.
70 TAÞINMAZIN AKÝBETÝ BÝLÝNMÝYOR, ANA BORÇ BÜYÜK
Dava dilekçesine giren ifadeye göre, Kervansaray Yatýrým Holding varlýklarýnda bulunan ve ekspertiz raporlarýndaki deðeri 144.815.424 TL olan 70 taþýnmazýn tapusu baðýmsýz denetim kurumlarýndan kaçýrýldý. “Akibetleri bilinmiyor” denildi.
Kervansaray’ýn kurucusu ve eski yönetim kurulu baþkaný Ertan Sayýlgan’ýn da þirket gelirini illegal yollarla þirket dýþýna aktardýðýnýn tespit ve ihtar edildiði bilgisinin de paylaþýldýðý dilekçede davalý þirketin vadesi geçmiþ olup ödenmeyen ve icra takibine baþlanmýþ olarak toplam 73.054.759 Euro + 2.088.568 USD + 75.843.855 TL faiz hariç ana borcu bulunduðu anlatýldý.
Þirketin öz kaynaklarý yeterli olduðu halde, usulsüz þekilde borçlandýrýlarak büyük bir faiz yükü altýna sokulduðu, kur farký nedeniyle de büyük bir zararýn oluþmasýna sebebiyet verildiði ifade edildi.
DEÐERÝNÝN ÇOK ALTINDA SATILAN OTELLER
Vadesi gelen borçlarýn ödenmediði için þirket aleyhine birçok icra takibinin baþlatýldýðýný söyleyen yatýrýmcýlar, kýymetli taþýnmazlarýn ve otellerin deðerlerinin çok altýnda satýþa çýkarýlarak, baðlantýlý olduklarý þirketlere peþkeþ çekilmek istendiðini ileri sürdü.
Dilekçede, Kervansaray Bodrum Oteli, Bursa Kervansaray Termal Otel, Kervansaray Lara Otel, Kervansaray Uludað Otel ve Kervansaray Kundu Otel’de yaþananlar, suistimaller, mal varlýðýnýn kaçýrýlmasý, muvazaalý kira sözleþmeleri, SPK’nýn suç duyurularý, verilen cezalar, mahkemeler, kararlar tek tek sýralandý.
PAZAR DEÐÝÞÝKLÝÐÝ HÝSSEYÝ VURDU
Normal þartlarda þirketin kendi gelir ve öz kaynaklarýnýn bu borçlarý ödemeye yettiði ancak kullanýlan kredilerin akýbetinin belli olmadýðý ayrýca þirket gelirlerinin saklandýðýndan borçlarýn ödenmediði ve kasýtlý olarak þirketin temerrüde düþürüldüðünü ileri süren yatýrýmcýlar borsadaki kritik manzarayý da davaya taþýdý. Son iki yýldýr genel kurulunu toplamayan Kervansaray Yatýrým Holding yönetiminin kural tanýmaz tutumu sayesinde Ýkinci Ulusal Pazar’dan Yakýn Ýzleme Pazarý’na alýnmasýnýn hisselerde hýzlý düþüþe neden olduðu, deðerinin 0,14 kuruþa kadar indiði, þimdilerde 0,30 kuruþlardan iþlem gördüðü vurgulandý.
Dilekçede adý geçen þirkete 7.800.000 TL bedelli 15.000.000 adet Kervansaray Yatýrým Holding hissesi verilmesine raðmen söz konusu paranýn halen tahsil edilmediði ve hiçbir yasal iþlem yapýlmadýðý hatýrlatýldý.
Ve “Þirket yönetimi yasal olmayan yollarla þirketin kaynaklarýný 3. þahýslara aktararak Holding’in içini boþaltmaya devam etmektedir” denildi.
SONUÇ BÖLÜMÜNDE YER ALAN ÝSTEKLER
Davacý 151 yatýrýmcý adýna Av. Nail Çakýr imzasýný taþýyan ve 20 delilin yer verildiði dava dilekçesinin sonuç bölümüne þöyle yazýldý:
1) Öncelikle, baþka usulsüzlüklerin önüne geçilmesi, davalý þirketin mal varlýðýnýn daha fazla azalmamasý, koruma altýna alýnmasýný temin etmeye ve dava tarihi itibarýyla þirketin borçlandýrýlmasý, zarar ettirilmesi, içinin boþaltýlmasý gibi her türlü iþlemin önlenmesi amacýyla davalý þirkete yönetim kayyýmý atanmasýna,
2) Davalý þirket adýna taþýnmaz, araç, malvarlýðý ve mevduat araþtýrmasý yapýlmasý, bütün taþýnmazlarý üzerinde ipotek, haciz vs. onlarca takdiyat olup, alacaklýlar tarafýndan neredeyse tamamýnýn icradan satýþý istenmiþ olduðundan bunlar üzerine dava sonuçlanýncaya kadar ihtiyati haciz, uygun görülmediði takdirde ihtiyati tedbir konulmasýna,
3) Çoðunluk pay sahibi olan þirket ortaðý Zeynep Tümer ile eski yönetim kurulu üyesi kardeþi Selim Sayýlgan ve babasý Ertan Sayýlgan’ýn adýna taþýnmaz, araç, malvarlýðý, mevduat araþtýrmasý yapýlmasý ve bunlar üzerine dava sonuçlanýncaya kadar ihtiyati tedbir konulmasýna,
4) Davamýzýn kabulü ile TTK.m.531 gereði davalý Kervansaray Yatýrým Holding A.Þ,’nin haklý nedenle feshine,
Eðer mahkeme aksi kanaatte olursa fazlaya iliþkin haklarýmýz saklý kalmak kaydýyla davacý ortaklarýn pay bedellerinin karar tarihine en yakýn tarihteki gerçek deðerlerinin dava tarihinden itibaren iþletilecek avans faizi ile birlikte ödenmek suretiyle þirket ortaklýðýndan çýkarýlmalarýna,
Arz ve talep olunur…
MAHKEMEDEN ‘ÇOK ACELE’ UYARILI YAZILAR
2018/807 dosya nosuyla açýlan davada Ýstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden Sermaye Piyasasý Kurulu’na gönderilen mailde Kervansaray Yatýrým Holding soruldu. 17 Eylül 2018 tarihli yazýda, “… Mahkememiz dosyasýnda davalý bulunan Kervansaray Yatýrým Holding A,Þ. hakkýnda kurulunuzca alýnmýþ tüm kararlar, suç duyurularý, idari para cezalarýnýn ve bitmiþ devam eden hukuk ceza davalarýnýn çok acele mahkememize bildirilmesi rica olunur” denildi.
Mahkeme ayný tarihte Kervansaray Yatýrým Holding’den de belge istedi. “Mahkememiz ara kararý gereðince, þirketinizce takbis araþtýrmasý yapýlarak þirketinize ait aktif ve pasif (son beþ yýl içerisinde satýlmýþ olan) takyidatlý tapu örneklerinin çýkartýlarak çok acele mahkememize gönderilmesi rica olunur.”
17 Eylül’de ayrýca baðýmsýz denetim þirketinden de bilgi istendi. 16. Asliye Ceza’dan Ýstanbul Bahçelievler adresli Aday Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik A.Þ.’ye iletilen yazýda þu ifadeye yer verildi: “Kervansaray Yatýrým Holding A.Þ. hakkýnda hazýrlanan denetim raporlarýnýn çýkartýlarak çok acele mahkememize gönderilmesi rica olunur.”
MAHKEMEDEN ‘ÇOK ACELE’ UYARILI YAZILAR
2018/807 dosya nosuyla açýlan davada Ýstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden Sermaye Piyasasý Kurulu’na gönderilen mailde Kervansaray Yatýrým Holding soruldu. 17 Eylül 2018 tarihli yazýda, “… Mahkememiz dosyasýnda davalý bulunan Kervansaray Yatýrým Holding A,Þ. hakkýnda kurulunuzca alýnmýþ tüm kararlar, suç duyurularý, idari para cezalarýnýn ve bitmiþ devam eden hukuk ceza davalarýnýn çok acele mahkememize bildirilmesi rica olunur” denildi.
Mahkeme ayný tarihte Kervansaray Yatýrým Holding’den de belge istedi. “Mahkememiz ara kararý gereðince, þirketinizce takbis araþtýrmasý yapýlarak þirketinize ait aktif ve pasif (son beþ yýl içerisinde satýlmýþ olan) takyidatlý tapu örneklerinin çýkartýlarak çok acele mahkememize gönderilmesi rica olunur.”
17 Eylül’de ayrýca baðýmsýz denetim þirketinden de bilgi istendi. 16. Asliye Ceza’dan Ýstanbul Bahçelievler adresli Aday Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik A.Þ.’ye iletilen yazýda þu ifadeye yer verildi: “Kervansaray Yatýrým Holding A.Þ. hakkýnda hazýrlanan denetim raporlarýnýn çýkartýlarak çok acele mahkememize gönderilmesi rica olunur.”
Yer Ýmleri