millette para var arkadaþ. dýþarda eðleniyorlar.
beþiktaþlý yok. ixir zaten sponsorlu. volbor bilmiyom bi dünya. herkes eðlenirken biz evde doðalgaz hesabý yapýyoruz.
aðlamayýn o zaman. küfür de etmeyin. beþiktaþlý.
millette para var arkadaþ. dýþarda eðleniyorlar.
beþiktaþlý yok. ixir zaten sponsorlu. volbor bilmiyom bi dünya. herkes eðlenirken biz evde doðalgaz hesabý yapýyoruz.
aðlamayýn o zaman. küfür de etmeyin. beþiktaþlý.
Fesih davasýnýn duruþma günü de yaklaþtý. Haftaya Perþembe saat 2 de tüm kervancýlar Çaðlayan adliyesinde buluþacak inþallah.
Duyduðuma göre, þirket ve taifesi yatýrýmcýlara siz bu davayý kazanamazsýnýz diyorlarmýþ.
Þirket avukatlarý bu davadan iyi para kaldýrdýlar ki garanti bile vermiþler anlaþýlan.
Artýk nasýl bir paradokssa þirket yönetimi hissedarlarýna daðýtmasý gereken parayý onlara karþý avukat tutmakta kullanmakta.
Ama sonuçta kararý þirket avukatlarý deðil deðil yüce Türk Adaleti verecek.
Ben avukatýmýz Nail beyin dava dilekçesi ile cevap dilekçesini emekli hakim bir akrabama incelettim.
Kendisi, davada þirket aleyhine delillerin çok fazla olduðunu,
ilk duruþmada taraf teþkili saðlanýrsa hakimin tedbir taleplerini uygulamak zorunda olduðunu,
Ayrýca dava dilekçesinde, þirket yönetimi aleyhinde bir çok suç isnadý olduðunu,
Avukatýmýzýn bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduðu takdirde,
tüm yönetim hakkýnda kamu davasý açýlýp kesinlikle ceza alacaklarýný söyledi.
Avukatýmýza durumu anlattýðýmda bu konu üzerinde çalýþtýðýný,
Duruþmadan sonra gerekli iþlemlere baþlayacaðýný ifade etti.
Ben artýk bu hissede para kazanmaktan da zararýmý kurtarmaktan da vazgeçtim.
Benim ömrümden giden 5 yýlýný hiçbir para telafi edemez.
Bir gün bunlarýn yaptýklarý tüm suçlar ortaya çýkar da hakim önüne sanýk sýfatýyla çýkarlarsa iþte o zaman bize yaptýklarý için piþmanlýk duyacaklar ama iþ iþten geçmiþ olacak.
Benim ömrümden giden 5 yýlýný hiçbir para telafi edemez.
iþte sayýn cebecinin bu lafý dava açanlarýn haklý sebebidir.
benim davacýlarýn aleyhinde olan korkum kervn þirketine bakan düzeyinde kirli ellerin karýþmasý ihtimalidir. böyle bir ihtimal danýþtay davasý neticesinde vuku bulmuþtur, bi takým kuþkularý da beraberinde getirmiþtir. elbette davacýlar bir takým satýlmýþlarýn düþünceleri haricinde yüzde yüz haklýdýr. benim temennim çýkan karar olumsuz olursa eðer, davacýlarýn bu iþin peþini býrakmamalarýdýr. çünkü yukarda da belirtildiði gibi geçen uzun senelerin telafisi sadece ve sadece intikamdýr. para bu iþi temizlemez.
nacizane düþüncem.
Ýnsan borsaya kýzarak fazla yol alamaz.
Edvin Lefevre
Sn.simsar bu aile alýþmýþ hep almaya, baþkalarýnýn sýrtýndan geçinmeye.
Bunlarýn lügatlarýnda vermek diye bir kelime yok.
Hatýrlayýn ne diyordu SS; Beni daraaðýcýna çýkarýp boynuma ipi geçirmeden çaðrýyý yaptýramazlar.
O zaman isteseler bu çaðrýyý çok kolay yapabilecekken, üstelik bu iþten kendileri de kazançlý çýkacakken,
Sýrf küçük yatýrýmcý kazanmasýn diye yapmadý.
Þimdi ablasý da ayný kafada.
Danýþtay davasýný kazandýlar, Uludað Otel'i geri aldýlar hatta 25 Aralýkta açýlýþ bile yapacaklar.
Muhtemelen Kundu Oteldeki sorunlarý da hallettiler.
Ama hala hiçbir KAP haberi yok.
Avukatlarý fesih davasýnda verdikleri cevap dilekçesinde borçlarý yapýlandýrdýklarýný, ödediklerini söylemiþ.
Hani KAP haberi.
Hisseye yeni yatýrýmcý gelmemesi için ellerinden geleni yapýyorlar.
Eskiler de nasýl olsa yavaþ yavaþ ihtiyaç oldukça satýyor.
Hepsi kasýtlý....
Hisse yükselmesin yatýrýmcý kazanmasýn...
Ýnanýn kendi yatýrýmcýsýndan bu kadar nefret eden baþka bir þirket yoktur BÝST tarihinde.
Takdire deðer bir yaklaþým ve durum anlatýmý.
Umarýz bu defa hukuk en adil þekilde iþler,
SPK nýn tespit ettiði ve henüz edemediði ortaklýk aleyhine yapýlmýþ bütün düzennazlýklar hileler gerçekten karþýlýðýný bulur umarýz. Yaptýklarý bütün usulsüz dümen dolap iþlerle þirketi uðraþtýklarý büyük zararlardan dolayý sorumlu yöneticilere göstermelik geçiþtirmeli cezalar deðilde, sahici cezalar verilir umarýz.
Ve sadece %10 hissesine sahip olduðu halde, þirketinþ birleþtirerek borsadaki þirkette ortaklýðýný %90 ýn üstüne çýkaran zt, þirket yönetiminde akrabam var diyerek çaðrýdan muaf tutan hukuk yönetimdeki ayný akrabalarýnýn yaptýðý bütün hille hurda iþlerden de zt yi sorumlu tutar umarýz. Hukuðun eþitlik ve kýstas ilkeleri doðru iþler umarýz.
Sn.1prometheus
Emin olun fesih davasýnda,
Þirket defterleri,
banka hesaplarý ve hareketleri,
Tapu bilgi ve hareketleri,
Þirket gelirlerinin nerelere aktarýldýðý,
Kimlerle al gülüm ver gülüm yapýldýðý incelenip, ortaya çýktýktan sonra,
Bunlarýn da bütün kirli çamaþýrlarý dökülüp Yüce Türk Yargýsý tarafýndan gereði yapýlacaktýr.
Daha önce yazdýðým gibi eðer hukuk kervn da olduðu gibi ayný koþullarda borsa ve borsa dýþý þirket birleþimlerinde diðer büyük yatýrýmcýlarýn kurumsal yatýrýmcýlarýn fonlarýn olduðu diðer borsa þirketlerde de zorunlu hisse geri alým muhafiyetine hükmedebiliyorsa, ozanan herseye amena denir.
Yani kervn da olan ayný þirket birleþimi koþullarý ayný mali ile finansal sonuçlar üretecek þekilde, borsa dýþýndaki bir þirketi getirilip borsadaki Kordsa, Aygaz, Soda, Ford, Trkcm, Pegasus gibi þirketlerde mümkün olabilir miydi, veya adil bir fiyattan çaðrý yapmadan mümkün olabilir miydi? Veya hukuk bu birleþme iþini becerenleti zorunlu hisse alýmýndan muaf tutabilir miydi?
Yani diyelim mali yapý olarak flnasal olarak özsermaye olarak oldukça artýda olan yukarýdakþ bu borsa þirketlerde, hakim ortaklar ellerindeki hisseleri piyasaya satarak mevcut ortaklýk oranlarýný %10 düþürsünler. Sonrada flnasal olarak rezalet durumdaki borsa dalýndaki þirketlerini getirip borsadaki bu þirketlerle birleþtirsinler, birleþen bilançoda borsadaki þirket finansal borç bataðýna düþsün ve birleþen bilançoda özsermaye 3 kat erimiþ görünsün. Ve baþ oyuncu ortaklýk oranýnýn %10 dan %90 üstüne çýkarsýn bir taþla bir kaç kuþ vurmuþ olsunlar) sonra hukukta gelecek evet bu iþi yapan çaðrýdan muaf olmalýyým diyecek, Ve hukukta evet sen bu muafiyeti hakediyorsun diyecek! Mümkün mü?
Hele hele bu yatýrýmcýlarýn çok aleyhine olan bu þirket birleþine ek olarak; borsa dýþýndaki þirketin üst haký kullanýmý hukuksal olarak kaybetme oladýlýðý olan bazý tesis veya hotelleride de deðerlendirmeye katýp, getirip borsaya þirket ile birleþirecek ve de karþýlýðýnda kendine hisse ihraç edecek? Üstüne üstelik bu tesislerin üs hakký kulunaýmýnýn hukuksal olarak sorunlu olduðu birleþme sürecinde yatýrýmcýya açýklamayacak, Ve sonuç olarak þirket birleþimi sonrasý bu varlýklar yýllarca kapalý kalacak ortaklýða yýllarca hiç bir katký saðlamayacak, sadece borçlarýný ve maliyetlerini ortaklýða borsadaki þirkete yükletecek.. ve bunu yapan çaðrýdan muaf tutacak.
Nerden bakarsan adaletsizlik.. Nerden bakarsan hukuksuzluk..
Fiyatý yükseltmelisiniz artýk patron tahtacý artýk her kimsen
Yer Ýmleri