Bu haber yapýldýðýna göre var bir deðiþiklik doðru yol haydi bakalým. Yýllýk bilançolarda görürüz niyetlerini.
Bu haber yapýldýðýna göre var bir deðiþiklik doðru yol haydi bakalým. Yýllýk bilançolarda görürüz niyetlerini.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Temel analize dayalý tahminlerimden ibarettir.
Herkese iyi seneler. Kötü günler geride kaldý. Sýrada daha kötü günler var.
Þaka yav þaka. Bundan daha kötü ne olabilir. Haa volbor olabilir bak daha kötü. 6 günü kaldý.
Þimdide bazýlarý çýkmýþ sürekli SPK yý suçluyor. SPK nýn yanlýþ kararý imiþ.
SPK yatýrýmcýlarýn þirket birleþimi ile yatýrýmcýlarýn haksýzlýða uðradýðýný ve yeni hakim ortaðýn zorunlu hisse geri almasý gerekliliði konusunda elinden geleni yapmýþtýr. Hatta þirket birleþiminde üs kullaným hakkýn durumu saklý kalmýþ iki hotelin bile açýða çýkardý, ve hata þirket birleþimi sonrasý bir çok usulsüzlüðü ve muszallý oyunlarý.
kurumsal yatýrýmcýlarýn büyük yatýrýmcýlarýn olduðu diðer hisselerde ayný koþullarda ayný þekilde ve ayný finans ile özsermaye sonuçlarý doðuran hisselerde de hukuk ayný kararlara ulaþýrmýydý? yine hukuk spk yanlýþ karar vermiþ dermiydi?
Eðer cevap evet ise, ozaman SPK nýn yanlýþ karar verdiði doðrudur.
Ama cevap hayýr ise,
SPK dan daha fazla ne bekliyorsunuz. SPK yýda daha yukarýdan birileri ezip geçmiþ olamazlar mý? SPK hukuk karalarýný aþabilir mi? Biraz mantýklý düþünmek gerek.
Eðer ortada bir haksýzlýk varsa yürütme organlarýnýn en üst kurumlarýndan bu haksýzlýðý sorgulanmalý. SPK elinden geleni yapmýþtýr ve olay SPK nýn gücünü aþmýþtýr. (SPK kervnýn yöneticiler tarafýndan nasýl ve ne kadar zarara uðratýldýðýný da raporladý, muvazaalý iþlerle hotellrrin þirket dýlýns çýkarýlma oyunlarýnýnda raporlardý. Peki bu durumlara karþý ilgili diðer üst kurumlar ve hukuk niye neden niçin bu kadar umarsýz?
Eðer SPK karalarýnda hatalý ise, þirkete ve zt ye bu kadar zarar ettirmiþse, Zt niye zarar tanzimine gitmiyor.
Yani SPK en doðru kararý vermiþ olmaz mý? Veya hata yanlýþ baþka yerlerde olamaz mý? Veya bu borsa vandalizmi kaynaðý SPK dsn daha etkin ve daha baskýn baþka marifetli ofislerden kaynaklanýyor olamaz mý?
Son düzenleme : 1prometheus; 31-12-2018 saat: 23:04.
1- mevzuatý kim yazdý.
2- 30 senelik kurumsal bir devlet kurumunun avukatlarý yok mu.
3- çaðrý var diye kim dedi.
Bu sorularýn cevaplarýný bekliyorum sizden 1prometheus.
Hepimiz demedik mi yüce adalet en doðru kararý verecektir diye. Karar böyle çýktý.
Herkes gibi bende spk gibi koskoca bir kurum yanýlmýþ olamaz dedim. Sonuç böyle çýktý.
Neyi ima ediyorsunuz devletin en üst hakimlerinin bazý menfaatler karþýlýðý davayý þirkete verdiðini mi.
Yazdýðýnýz yazý sizi zora sokar benden söylemesi.
Zt nin neden dava açmadýðýný kendisine sorunuz. Zaten oradan küçük yatýrýmcýya ekmek çýkmaz.
Yer Ýmleri