Mer
Ýyi akþamlar. Uzun zaman önce maddi durumlar sebebiyle satýp çýktýðýmdan bahsetmiþtim.
Dolayýsýyle sizlerden biraz daha tarafsýz bir gözle baktýðým konusunda þüphe yoktur.
Mer
Ýyi akþamlar. Uzun zaman önce maddi durumlar sebebiyle satýp çýktýðýmdan bahsetmiþtim.
Dolayýsýyle sizlerden biraz daha tarafsýz bir gözle baktýðým konusunda þüphe yoktur.
Spk nýn ilk bültenine göre 0,27 kuruþ çaðrý fiyatý ve ASGARi 2 AY süre talebi var s.s in. Yani adam açýkça param yok diyor.
27 kuruþtan çaðrý ve 2 ay süre istiyor. Gözden kaçan nokta bu bence. Bu adamýn parasý falan yok. 250 milyon kaçýrmýþ falan filan. 250 milyon kaçýran adam bu zamana kadar piyasadan 100 milyon lot toplardý. Bu adam da para falan yok.
Kýsaca gk yý iptal ettirmeye bakýn. Çaðrý iþi gk dan sonraya kalýrsa bir bardak soðuk su içersiniz.
Yani bu adam bana göre gk yý hisseleri donmadan atlatma derdinde. Bu konuda acele edin.
Para olmadýðýný hiç sanmýyoruz. Piyasayý yokup diðer hisselerinde en ucuza söker alýrým diye hep hisseyi baskýlarken kaptýrdýklarý lotlar zorlarýna gidiyor. Oysa ilk þirket birleþimi sonrasý kontrolleri dýþýnda çok az lot vardý, efendi efendi çaðrý yapsa idi hiç bir sorun olmazdý. Ama aç gözlülüðün sonucu. Neyse avukatlarýyla birlikte SPK ya sermaye piyasalarýna ders verip dursunlar. Bakalým çekirge kaç defa zýplayacak
Ayrýca para olmasa dahi þirketin mevcut kaynaklarý onlara kolaylýkla finansör bir ortak bulmasýný saðlar onlara, Bu yeni finansör ortak çaðrýdan gelecek lorlarý alýr ve ayrýca kendisine tahsisli sernaye artýrýmýyla ek hisse de tahsis edilr. böylece kervn ýn flnans borçlarýndanda kurtarýr. Çözüm çok ama adamlar çirkefliði daha çok seviyor![]()
Yönetimi kaybederse ve zt bir yýl daha yönetimde kalýrsa, tahsisli sermaye artýþlarýyla þirketin ortaklýk yapýsýný deðiþtirebilir veya SD gibi oda diðer bazý hotelleri hacizler marifetiyle yandaþlarýyla þirket dýþýna çýkarabilir.
Hatta ZT ve SS anlaþarak iyi polis kötü polis oyununda oynuyor olabilir. Sonuçta yönetimdeki ZT ortaklýk faydadýna pek
bir þey yapmadý bugüne kadar. Ýyi niyetli olsa idi baþta gayrimenkuller olmak üzere þirketin bütün varlýklarýný nitelikleriyle ve güncel deðerini belirterek bir yatýrýmcý sunumu yapardý ve bilançolara güncel deðeri ile yansýtýp þirket kredibilitesini yükseltirdi
ss te para yooð mu. babasýnda da mý yoooð.
para poh gibi. sadece ss,es çaðrýya takýlmamak için/çaðrýyý atlatmak için uðraþýyor. kim patron olsa çaðrýya takýlmamak için bütün hukuki yollarý dener. çok istisna durumlar hariç.
Ýnsan borsaya kýzarak fazla yol alamaz.
Edvin Lefevre
Turizm faaliyeti gösteren martý otellerinin sermayesi 120 milyon özkaynagý -71 milyon hisse fiyatý ise 0,83. Metur sermayesi 18 milyon özkaynagý 4 milyon fiyatý 1,58. Kervanýn sermayesi 588 milyon özkaynagý 142 milyon fiyatý 0,36. Martýnýn ortada özkaynagý kalmamýs ama fiyatý bunun aksine cok yüksek görünüyor. Spk'nýn bu durumlarý görerek caðrý fiyatý için deðerleme yöntemini istemesi yerinde olmuþ. Deðerleme yapýlýrken bu þirketler ile mukayese edilmesi durumunda fiyatýn yüksek çýkmasý muhtemeldir.
Spk'nýn çaðrý fiyatý belirleme yönteminde deðerleme yoluna gitmesi þirketin hisse fiyatýnýn, þirketin performansýna oranla daha düþük seyretmesinden kaynaklý olduðu düþünülürse yapýlacak deðerleme ile hakkaniyetli bir çaðrý fiyatý insanlarý mutlu edebilir. Deðerleme yapýlýrken þirketten kötü niyetli olarak çýkarýlan paralarda hesaba katýlmalýdýr. Bu çaðrýnýn olacaðý zaten belirliyken ss nin bunu yapmayacaðýný düþünmek bana mantýksýz geliyor. Ss þirketin idaresini kendinde görmek istiyorsa deðerleme üzerinden caðrýyý tamamlamasý gerekiyor. Parasý yok vs cümleler bana biraz mantýksýz geliyor, turizm sektörünün yükseliþi devam ederken, oteller zincirinin yönetimini almanýn bedeli bedava olamaz bu yüzden ortaya çýksýn paralar. Lakin deðerleme sonrasý kesenin aðzýný açmak zorunda kalacaklar.
Yer Ýmleri