yahu 4 yýldýr üretmeyen þirkete OLUMLU OY veren BAÐIMSIZ DENETÝM þirketine GÐÜVENOYU verecek kadar GENÝÞL olmadýk...
sanýrým sizin þirket her yýl KAR PAYI daðýtýyordu![]()
yahu 4 yýldýr üretmeyen þirkete OLUMLU OY veren BAÐIMSIZ DENETÝM þirketine GÐÜVENOYU verecek kadar GENÝÞL olmadýk...
sanýrým sizin þirket her yýl KAR PAYI daðýtýyordu![]()
sen de baþvurabiliyordun niye baþvurmadýn. Onu diyorum ne anladým o zaman denetçiyi seçtirmemenizden. Seçtirseydiniz adam da bilançoyu gönderseydi. Siz de denetçi raporundan neler yaptýklarýný öðrenseydiniz... Yani havanda su dövdünüz. Davayý sen açsaydýn helal olsun derdim....
OKU....
Finansal raporlarda sorumluluk beyanlarý
MADDE 9 – (1) Yýllýk ve ara dönem finansal raporlarýn, bu Teblið hükümlerine uygun olarak hazýrlanmasýndan, sunulmasýndan ve gerçeðe uygunluðu ile doðruluðundan iþletme ile kusurlarýna ve durumun gereklerine göre iþletmenin yönetim kurulu üyeleri sorumludur. Ýþletme yönetim kurulunun, bu Teblið kapsamýnda hazýrlanacak finansal tablo ve faaliyet raporlarýnýn kabulüne dair ayrý bir karar almasý gerekir.
(2) Ýþletme yönetim kurulu, Kurumsal Yönetim Ýlkeleri uyarýnca seçilecek denetim komitesini, denetim komitesi bulunmamasý halinde ise üyeleri arasýndan en az bir üyeyi, finansal raporlamadan sorumlu olarak belirler. Ancak bu husus, yönetim kurulunun finansal raporlarýn hazýrlanmasý, sunulmasý ve gerçeðe uygunluðuna iliþkin sorumluluðunu ortadan kaldýrmaz.
(3) Kamuya açýklanacak yýllýk ve ara dönem finansal raporlara, finansal tablo ve faaliyet raporlarý ile birlikte; finansal raporlamadan sorumlu yönetim kurulu üyeleri ile iþletme genel müdürü veya finansal raporlamadan sorumlu yöneticinin aþaðýdaki açýklamalarý içeren beyanlarý eklenir;
a) Finansal tablo ve faaliyet raporunun kendileri tarafýndan incelendiði,
b) Ýþletmedeki görev ve sorumluluk alanýnda sahip olduklarý bilgiler çerçevesinde, finansal tablo ve faaliyet raporunun önemli konularda gerçeðe aykýrý bir açýklama veya açýklamanýn yapýldýðý tarih itibarýyla yanýltýcý olmasý sonucunu doðurabilecek herhangi bir eksiklik içermediði,
c) Ýþletmedeki görev ve sorumluluk alanýnda sahip olduklarý bilgiler çerçevesinde, bu Teblið uyarýnca hazýrlanmýþ finansal tablolarýn -varsa konsolidasyon kapsamýndakilerle birlikte-iþletmenin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kâr ve zararý ile ilgili gerçeði dürüst bir biçimde yansýttýðý ve faaliyet raporunun iþin geliþimi ve performansýný ve -varsa konsolidasyon kapsamýndakilerle birlikte- iþletmenin finansal durumunu, karþý karþýya olunan önemli riskler ve belirsizliklerle birlikte, dürüstçe yansýttýðý.
(4) Ýþletme yönetim kurulu; finansal tablo ve faaliyet raporlarýný imzalamakla yükümlü olan görevlilerin, iþletmeyle ve konsolide finansal tablolar kapsamýna giren baðlý ortaklýklar, iþtirakler ve iþ ortaklýklarý ile ilgili önemli bilgilere ulaþmasýný saðlayacak tedbirleri almakla yükümlüdür. Ýmza yükümlüsü görevliler, gerek iþletmenin iç kontrol sistemiyle, gerekse kendilerinin bilgiye ulaþma sistemiyle ilgili eleþtiri ve önerilerini iþletme yönetim kuruluna, denetimden sorumlu komiteye, iþletmenin denetimini yapmakta olan baðýmsýz denetim kuruluþuna bildirmekle ve raporu incelemeleri sýrasýnda kullandýklarý iç kontrol sistemi hakkýnda bilgi vermekle yükümlüdürler.
(5) Özel mevzuatta yer alan sorumluluk beyanýna iliþkin hükümler saklýdýr.
KOÞARAK YK nuýn hazýrladýðý tablolarý çok beðenen OLUMLU OY veren BAÐIMSIZ DENETÇÝ raporuna EVET oyu ver...
2016 yýlý için BAÐIMSIZ DENETÇÝYE GÜVENOYU ver...
SPK kanunu aç oku sonra bir daha DÜÞÜN be cancaðýzým...
KÝMLERÝN ÝPÝYLE KUYUYA indiðini anlarsýn....
AÇTIN mý...
Eyyy Doktor güven oyu vermiyorsun bak hala elma ile armutu karýþtýrýyorsun. Seçiyorsun seçiyorsun
13. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý Kurulu düzenlemeleri gereðince Yönetim Kurulu tarafýndan yapýlan 2015 yýlý için Baðýmsýz Denetleme Kuruluþu seçiminin onaylanmasý,
sen paylaþtýn yaaaa böyle yazar diye
Ýbra finansal raporlarýn ibrasýnda gerçekleþir kaç kere yapýþtýrayým be doktor anla artýk
MADDE 424– (1) Bilançonun onaylanmasýna iliþkin genel kurul kararý, kararda aksine açýklýk bulunmadýðý takdirde, yönetim kurulu üyelerinin, yöneticilerin ve denetçilerin ibrasý sonucunu doðurur. Bununla beraber, bilançoda bazý hususlar hiç veya gereði gibi belirtilmemiþse veya bilanço þirketin gerçek durumunun görülmesine engel olacak bazý hususlarý içeriyorsa ve bu hususta bilinçli hareket edilmiþse onama ibra etkisini doðurmaz.
seçerdiniz baktýnýz adam iyi denetlememiþ bir daha ki genel kurulda ibra etmezdiniz Allah Allah
Ya da bu maddeyi uygulardýnýz...
(5) (Ek: 28/3/2013-6455/80 md.) Dördüncü fýkra kapsamý dýþýnda kalan anonim þirketler ile 4572 sayýlý Kanun kapsamýndaki kooperatifler ve bunlarýn baðýmsýz denetime tabi olmayan üst kuruluþlarý bu fýkra hükümlerine göre denetlenir. Denetime iliþkin usul ve esaslar ile bu fýkra uyarýnca denetim yapacak denetçilerin niteliklerine, uyacaklarý etik ilkelere, görev ve yetkilerine, seçilmelerine, görevden alýnmalarýna veya ayrýlmalarýna; denetimin ve denetim raporlarýnýn içeriðine ve raporun genel kurula sunulmasýna iliþkin hususlar Gümrük ve Ticaret Bakanlýðýnca hazýrlanan ve Bakanlar Kurulunca çýkarýlacak yönetmelikle düzenlenir. Kanunun denetçinin sorumluluðuna iliþkin hükümleri, bu fýkra uyarýnca denetim yapacak denetçilere de kýyasen uygulanýr.[4]
Yer Ýmleri