Kervansarayda iþlenen suçlarýn aynýsýný Esemde de yaptýlar. Geri ödenemez þekilde 40 milyonu alýp yerine batýk þirketi verdiler. Spk bu rezilliðe nasýl seyirci kalýyor anlamak mümkün deðil. Çoktan bunlarý da þikayet etmeliydi.
Hepimiz toplansak mahkemeye versek bizde...benden 1000 tl var bu ise...
Aslinda avukata da gerek yok konuya ben kendi adima hakimim ...hepimizi aptal yerine koydular mahkeme baskani bile konuyu bes dk anlar fakat spk uyumaya devammm...fetoculer temizlenince isler birazcik duzelmis spkda...parayi veren is yapamiyor artik ...elektro birlesmesi tam sacmalikti su an makinalar hurda ve demirbaslar bilinmiyor bu faliyet raporunda var ve spk hala uyuyor...
Spk ya elektropak birlesmesi icin mail ile sikayet ettim bakalim yine kopyala yapistir mi yapacaklar
Cevabi yayinlayacagim burada...ytd
Ýlgi: 19.12.2016 Tarihli Baþvurunuz
Ýlgi’de kayýtlý baþvurunuzda; Esemspor Giyim Sanayi ve Ticaret A.Þ. (Þirket, Esemspor) yatýrýmcýsý olduðunuz belirtilerek, özetle;
a) 30.06.2013 tarihi itibariyle Cankurtaran Holding A.Þ.’nin (Cankurtaran), borçlarýna mahsuben Elektropak Elektrik Sanayi A.Þ. (Elektropak) þirketini 28 milyon TL bedel ile Þirket’e devrettiði, devir esnasýnda deðerleme raporu alýnmadýðý, birikmiþ amortismanlarýnýn tutarý demirbaþlarýnýn kayýtlý deðerine ulaþan Elektropak’ýn, borca mahsuben Esemspor’a devredilerek yatýrýmcýlarýn zarara uðratýldýðý, Elektropak’ýn hâlihazýrda gayri faal olduðu ve Þirket’e devredildiði günden bu yana yaklaþýk 15.000.000 TL zarar ettiði ve Esemspor’a 45.000.000 TL’lik yük getirdiði,
b) Elektropak’ýn iflasýn eþiðinde olduðu, www.ilan.gov.tr adresinden öðrendiðiniz kadarýyla alacaklýlarýn Elektropak þirketine iflas davasý açtýðý ve söz konusu davanýn 17.11.2016 tarihinde görülmeye baþladýðý, ancak anýlan hususta Kamuyu Aydýnlatma Platformu (KAP) aracýlýðý ile bir bilgilendirme yapýlmadýðý,
c) Cankurtaran’ýn sahip olduðu Esemspor hisselerinin 1.330.000 adedini borcuna mahsup etmek üzere 3.022.618 TL karþýlýðýnda Esemspor’a devrettiði, devredilen hisselerin mevcut deðerinin devir bedelinin % 10’unun altýna düþtüðü,
d) Cankurtaran’ýn, geçmiþ dönemdeki iþçi kýdem tazminatlarýný ödemek için elinde bulunan Esemspor hisselerini kademeli olarak Metal Ýþ Sendikasý baþkaný Yýlmaz Bayram’a rehin verdiði, Yýlmaz Bayram’ýn elindeki rehin hisseleri parça parça sattýðý ve hisse fiyatlarýnýn kýsa süre içerisinde 4,15 TL’den 0,32 TL’ye düþmesine neden olduðu, Þirket’in halka açýklýk oranýnýn da % 10’lardan % 75’lere ulaþtýðý,
e) Cankurtaran’ýn, elinde bulundurduðu Esemspor marka hakkýný 5.000.000 TL bedel ile Esemspor’a devrettiði ve devir bedelinin borcundan mahsup edildiði, Esemspor’a devredilen marka hakkýnýn, ayný yöneticiler tarafýndan Gençeller firmasý ile yapýlan royalty sözleþmesi çerçevesinde 3 yýllýðýna bedelsiz olarak Gençeller firmasýna devredildiði,
f) Þirket’in piyasa deðerinin 3.000.000 TL’ye gerilediði ancak sürekli banka kredisi kullandýðý, Þirket tarafýndan kullanýlan banka kredilerinin toplam tutarýnýn 5.000.000 TL civarýna ulaþtýðý, kredi borcunun Þirket’in piyasa deðerinin neredeyse iki katý olduðu ve kredilerle ne yapýldýðýnýn kamuya bildirilmemesinin yatýrýmcýlarda endiþe yarattýðý,
belirtilerek, Kurulumuzdan gerekli iþlemlerin yapýlmasý talep edilmiþtir.
Kurulumuzca yapýlan incelemede, Þirket’in;
- 29.04.2013 tarihinde yapmýþ olduðu özel durum açýklamasý ile Þirket yönetim kurulunun ayný tarihli toplantýsýnda, Cankurtaran ile birleþme sürecinden vazgeçilmesine, birleþme gerçekleþseydi Þirket’in aktifine girecek Cankurtaran nezdinde bulunan varlýklarýn, bir uzman kuruluþa yaptýrýlacak deðerleme sonucunda belirlenecek deðerler üzerinden devralýnmasýna ve Þirket’in Cankurtaran’dan alacaklarýnýn bu þekilde tahsil edilmesine karar verildiði,
- 24.05.2013 tarihli özel durum açýklamasý ile Cankurtaran’ýn sermayesinin tamamýna sahip olduðu Elektropak’ýn þirket deðeri ile ‘Esem’in marka deðerlerinin belirlenmesi amacýyla Ýrfan Baðýmsýz Denetim ve Yeminli Mali Müþavirlik A.Þ. (Ýrfan Baðýmsýz Denetim) tarafýndan deðerleme çalýþmasý yapýldýðý, söz konusu kuruluþ tarafýndan hazýrlanan 23.05.2013 tarihli deðerleme raporlarýnda Elektropak’ýn deðerinin 30.323.285 TL, Esem marka deðerinin ise 4.455.287 TL olarak tespit edildiði, birleþme sürecinde AC Ýstanbul Uluslararasý Baðýmsýz Denetim ve SMMM A.Þ. tarafýndan hazýrlanan 08.02.2013 tarihli ‘Uzman Kuruluþ Raporu’nda ise Elektropak’ýn þirket deðerinin 27.306.672 TL, ‘Esem’ marka deðerinin ise 5.543.952 TL deðerde olduðunun tespit edildiði, Cankurtaran ile yapýlan görüþmeler neticesinde anýlan varlýklarýn her iki deðerleme çalýþmasýnda tespit edilen deðerlerin ortalamasýndan devralýnmasýna karar verildiði, bu çerçevede Elektropak’ýn 28.814.978 TL, ‘Esem’ marka deðerinin ise 4.999.620 TL fiyat üzerinden toplam 33.814.598 TL üzerinden devralýnarak devir bedelinin Cankurtaran’ýn Þirket’e olan borcundan mahsup edilmesine karar verildiði,
- 24.05.2013 tarihli özel durum açýklamasý ile, Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) izin verdiði sýnýrlar dahilinde, Cankurtaran’ýn sahip olduðu ‘borsada iþlem görmeyen nitelikteki’ Þirket paylarýndan, Þirket sermayesinin % 10’una karþýlýk gelen 1.331.550.000 adet payýn, Þirket’in Cankurtaran’dan alacaðýna mahsuben Toptan Satýþlar Pazarý’nda (TSP) ilgili mevzuat uyarýnca hesaplanacak fiyat üzerinden Þirket tarafýndan devralýnmasýna karar verildiði,
- 12.06.2013 tarihli özel durum açýklamasý ile, Þirket yönetim kurulunun ayný tarihli toplantýsýnda, Elektropak’ýn 20.690.000 TL tutarýndaki sermayesinin tamamýný temsil eden hisselerin 28.814.978 TL bedelle, ‘Esem’ markasýnýn ise 4.999.620 TL bedelle olmak üzere Cankurtaran’dan devralýnmasýna, toplam 33.814.598 TL’nin Cankurtaran’ýn Þirket’e olan borcundan mahsup edilmesine karar verildiði,
- Cankurtaran’ýn sahip olduðu ve Þirket sermayesinin % 10’una karþýlýk gelen 1.331.550 TL nominal deðerli Þirket paylarýnýn 19.07.2013 tarihinde TSP’de gerçekleþtirilen iþlem ile Þirket’e devredildiði,
- 25.09.2014 tarihli özel durum açýklamasý ile Þirket’in Elektropak bünyesinde bulunan ‘Esem-Esem Sport-Esem Comford-Esem Ýnter-Esem Professional’ markalarýnýn kullaným hakkýný 10 yýl süre ile bedelsiz olarak devraldýðý,
- 01.10.2014 tarihli özel durum açýklamasý ile de, Þirket ile Gençeller Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Þti. firmasý arasýnda ‘Esem’ markasýnýn royalty karþýlýðýnda kullanýlmasý amacýyla 01.10.2014-31.12.2020 tarihleri arasýnda, ilk 3 yýl için bedelsiz, ikinci 3 yýl için % 6 royalty bedeli ile marka lisans sözleþmesinin imzalandýðý,
hususlarýnýn kamuya açýklandýðý, 24.05.2013 tarihli özel durum açýklamalarý ekinde Ýrfan Baðýmsýz Denetim tarafýndan hazýrlanan deðerleme raporlarýnýn yer aldýðý tespit edilmiþtir.
Bununla birlikte, Þirket tarafýndan 02.04.2015 tarihinde KAP’ta yapýlan özel durum açýklamasýnda, diðer hususlarýn yanýnda Elektropak’ýn 27.03.2015 tarihli yönetim kurulu toplantýsýnda, Elektropak bünyesinde bulunan ve kullanýlmayan motor tesisi ile diðer makine ve teçhizatlarýn kiraya verilerek maliyetlerin minimize edilmesine, üretime geçici bir süre ara verilmesine karar verildiði kamuya açýklanmýþtýr.
Diðer taraftan, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi (TTSG) üzerinde yapýlan incelemede, Bakýrköy 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nin, Vahit Can Ekþioðlu tarafýndan, Elektropak ve Cankurtaran aleyhine açýlan Kesinleþmiþ Takibe Dayalý Ýflas Davasý’ný 05.09.2016 tarih ve 9151 sayýlý TTSG’de ilan ettiði ancak Þirket tarafýndan konuya iliþkin herhangi bir özel durum açýklamasý yapýlmadýðý tespit edilmiþtir. Þirket tarafýndan, konu ile ilgili özel durum açýklamasý yapýlmamasýna iliþkin Kurulumuz incelemesi devam etmektedir.
Öte yandan, Þirket tarafýndan 18.10.2012 tarihinde KAP’ta yapýlan özel durum açýklamasý ile Cankurtaran’ýn, sahip olduðu Þirket hisselerinden 1.322.748.000 adedini Cankurtaran bünyesinde çalýþmýþ personelin kýdem tazminatý borçlarýna karþýlýk Disk’e baðlý Birleþik Metal-Ýþ Sendikasý’na (Sendika) rehin verdiðinin açýklandýðý, rehnedilen Þirket hisselerinin, Sendika temsilcisi Yýlmaz Bayram tarafýndan kademeli olarak satýldýðý, ilk satýþ iþleminin 20.09.2013 tarihinde ve son satýþ iþleminin 06.05.2015 tarihinde gerçekleþtiði, Þirket’in 1 TL nominal deðerli hissesinin fiyatýnýn 18.10.2012 tarihinde 3,50 TL, 20.09.2013 tarihinde 1,90TL, 06.05.2015 tarihinde ise 0,38 TL olduðu tespit edilmiþtir.
Paylarý Borsa’da iþlem gören halka açýk anonim þirketlerin borsa performanslarý ve pay fiyatlarý, þirketin ve þirketin içinde bulunduðu sektörün durumu, þirketin finansal verileri, genel makroekonomik koþullar ve söz konusu paylara yönelik arz-talebe göre serbest piyasa koþullarýnda belirlenmekte olup Kurulumuz tarafýndan Borsa’da iþlem gören paylarýn fiyatlarýna herhangi bir müdahalede bulunulmasý söz konusu deðildir. Ancak olaðanüstü fiyat ve miktar hareketlerinin, pay fiyatýna kasýtlý bir müdahalenin veya piyasanýn iþleyiþini bozucu uygulamalarýn tespiti halinde, sorumlular hakkýnda 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu (SPKn) hükümleri çerçevesinde gerekli iþlemler yapýlmaktadýr.
Kurulumuzca gerçekleþtirilen denetim ve gözetim faaliyetleri sonucunda yatýrýmcýlarýn yatýrým kararlarýný etkileyebilecek nitelikteki Kurul kararlarý, Kurulumuz bültenleri ile kamuoyuna duyurulmakta olup, ilgili bültenlerin www.spk.gov.tr adresli Kurulumuz internet sitesinde ilan edilmekte olduðu hususunun tarafýnýza hatýrlatýlmasýnda yarar görülmektedir.
YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME!! ÇÜNKÜ SEN NE YERÝ YARABÝLÝR NE DE BOYCA DAÐLARA ERÝÞEBÝLÝRSÝN...
Bu kadar þikayete karþýlýk sadece iflas davasýnýn bildirilmemesi nedeniyle kottan çýkarma uyarýsý verildi...diðer cevaplarda da benim þikayet ettiðim husularýn KAP'ta yayýnlanma tarihlerini verdiler...ama geçen hafta buna benze biþey daha gönderdim.. cevap gelirse paylaþýrým..
YERYÜZÜNDE BÖBÜRLENEREK YÜRÜME!! ÇÜNKÜ SEN NE YERÝ YARABÝLÝR NE DE BOYCA DAÐLARA ERÝÞEBÝLÝRSÝN...
Yer Ýmleri