Sayýn Yörük, yanlýþ anlamazsanýz size borsadan, ya da en azýndan yakýn izleme pazarýndan uzak durmanýzý ya da yatýrým danýþmanýnýzdan bilgi almadan iþlem yapmamanýzý önereceðim. Saygýlarýmla.
Sayýn Yörük, yanlýþ anlamazsanýz size borsadan, ya da en azýndan yakýn izleme pazarýndan uzak durmanýzý ya da yatýrým danýþmanýnýzdan bilgi almadan iþlem yapmamanýzý önereceðim. Saygýlarýmla.
Çok uzun zaman aradan sonra bu hafta yakýn ýzleme pazarýndan býraz emnýs býrazda cosmo alarak aranýza katýldým genelde bu pazarda ýslem yaptýgým hýsselerden zarar edýyorum inþ bu sefer iyi olur bol þans
yok ramazan bey yanlýþ anlamam da gözaltýndan sýzden daha ýyý tecrubelýyým merak etmeyýn ege plastýkte 4.5 yýl bekledým. ama onda somut verýler vardý bunda sadece kaðýt ustunde verýler var özkaynaklarý çoktu bunda ýse3 sadece enerjý ofýsý var.hýzlý çýkýþ yaptý ama gerýledý onemlý olan taht yapýcý geledýmý ama yaptýðý hareketlere göre tahta yapýcý gelmýþ
sayýn ramazan frigoda fikirlerýne deðer verdýðým emrah bey var þu ifadeyý kullanmýþ (Hacim olarak cok kötü. Özkaynaklar toplam borçlarýný karþýlayacak düzeyde bile deðil . tek iyi yaný net karýný sürekli arttýrýyor olmasý) .Þuan için ben olsam tercih etmezdim. bu konu hakkýnda yorumunuz ne dir.
2,35 civarý almýþ olduðum cosmo 1,89 kapanýþ hem buradan hemde ýnvestýngde bu kaðýda fazla olumlu gösterge yazýlar olmasý açýkcasý bený yanýlttý geçmiþte de trnsk ve bazý gözaltý hýsselerýnde zarar etmýþtim þimdide cosmo keþke bu kaðýdý hiç almasaydým
Satýn lokasyon, umarým biraz sabýr sonrasýnda tekrar kazançlý hale gelirsiniz. 2,35 civarý maliyet, bence daha önce enerji ofisine iliþkin yapýlmýþ deðerleme raporunun geçmiþ sayfalarda (ve fiyat 1,57 iken) yaptýðým projeksiyona göre halen ucuzdur.
Sayýn Yörük, bahsettiðiniz kiþiyi frigodan ben de takip ediyorum, temel analize iliþkin muteber biri olduðu kanýsýný uyandýracak tek bir yazýsýný okumadým. Nitekim yaptýðý yorum da oldukça sýð olmuþ. Hatta þirketin hikayesini biraz incelememiþ birisi için saçma olmuþ. Borçluluk, borç çevirme kabiliyeti gibi durumlar hakkýnda fikir sahibi olmanýz için size önerim, dönen varlýklarýn kýsa vadeli borçlarý karþýlayýp karþýlamadýðýna ya da favök ün finansal giderlerden büyük olup olmadýðýna bakmanýzdýr.
Thy 97 milyar borç 37 milyar özkaynak
Bimas 11 milyar borç 4 milyar özkaynak
Batmýþ o zaman bu þirketler?
Eplas 76 milyon borç 60 milyon özkaynak?
Frigo: 34 milyon borç 28 milyon özkaynak? Siz örnek verdiðiniz þirketlere bile bakmýyorsunuz, argümaný biraz olsuk teyit etmek için? Böyle saçma argüman olmaz zaten.
Somut veriler bunda var, somur bir edk ve net kar patlamasý var. Dipten çýkýþ hikayesi var. Süreklilik kazanýrsa zaten görürüz nereye gideceðini.
Ayrýca somut dediðiniz eplasta yýllardýr süren belirsiz bir arsa beklentisi var diye biliyorum. Frigocular da, sterlin böyle giderse ilk bilançoda þok yaþayabilirler. Herkes kendi inceleyip kararýný versin, kendinizden baþkaný kimseye güvenmeyin. Hele investingde falan...
Ayrýca Tahtacý falan da yok arkadaþlar. Tahtacu girip size reklamý yapýldýðýnda zaten fiyat 2x, size vaad edilen hedef de 5x olacak
Yer Ýmleri