Originally Posted by
ünal
Minik bir özet geçeyim.
Memsa iflas etmedi. Ýflas masasýna konu olmadý. Sadece mali tablolarý gönderemediði için kottan atýldý. Tabloyu düzenleyince de kota geri döndü. Memsa son 1 yýlda borsa dýþý halka açýk þirket bildirimlerinde lider. Sýk sýk yatýrýmcýsýný bilgilendirdi.
Genyh a gelince; Baðlý ortaðýmýz genpower jeneratör firmasý mali sýkýntýya girdi. Patron alacaklýlardan kaçmak için iflas erteleme istedi. Kanunen 2 yýl alacaklýdan kaçabilecek idi. Dava açar açmaz tedbirli iflas erteleme verildi. Peki 1.5 yýlda ne yaptý. iflas erteleme alacaðým diye evrak peþinde koþtu. Borcu sermayenin yarýsýndan fazlasýna çýkartmalýydý ki iflas erteleme alabilsin. Baktý olmadý sermayeden fazla borç açýkladý. Eeee dedi hakim. Senin 450 milyon borcun var ve senede 20 milyon kazanýyorsan, bu borcu 20 senede ödeyemezsin. Ýflas et daha iyi amq dedi. Ýflas verdi. Bu sefer patron; valla ben üçkaðýtçýnýn önde gideniyim. Yalan beyanda bulundum. Borçlarým 200 milyon civarýnda. Alacak ve varlýklar 500 milyon civarýnda. Benim 310 milyon özkaynaðým var iflasý iptal edin filan dedi. Þimdi yalancýnýn mumu hala sönmediyse, hadi len etme bakalým diyecekler. Alacaklýlar ümüðüne çökecek. Yok ettin iflas, senin yalanlarýna doyduk derlerse, her þey satýlacak. Villalar, arsalar, fabrika, eski fabrika, hatta sincan civarýnda benim ikametim dediði ama iþçilerin lojman olarak kullandýðý mekan da dahil satýlacak. Memsa kýyaslamasý yapmayýn. Siz þeytaný ekber ile ortaksýnýz.
Yer Ýmleri