Genpower Çözüm Ortaðý Basel Energy KKTC de Açýldý genpower sitesinde var bu haber 1 þubat 2018 de yayýnlamýþlar KKTC de yaþayan arkadaþ burada ki genpower týkýr týkýr çalýþýyor diyor yine Erbil de ki de týkýr týkýr çalýþýyor yine rusya da ki de çalýþýyor Yine Bosna da ki de çalýþýyor ama her neden se türkiye de ki düzmece bir süreçten geçiyor
Bu gün bir eski danýþtay h.....kimi ile sohbet etme olanaðým oldu.Önceleri bu sitede bir arkadaþýn yayýmladýðý yerel mahkeme kararý ve istinaf mahkemesi kararlarýný (fotokopilerini) okuttum,
Bana dedikleri:
Dosyaya vakýf deðilim,ticaret hukukunuda bilmem ama olabilecekler þunlardýr;
1-Öncelikle þirketin sahibi iflas etmek mi istiyor,yoksa þirketi kurtarmak mý istiyor.
a)anladýðým kadarý ile patron þirketi yerel mahkeme aþamasýnda kurtarma isteðinde deðilmiþ gibi gözüküyor.
b-sonradan kurtarma cihetine gitmiþ gibi,ancak yerel mahkeme aþamasýnda iflas etmeyi ve her nedense zaman kazanmayý hedeflemiþ,(sebebi pek çok þey olabilir,bilemeyiz)
c-karlý bir bilanço açýklamýþ ve kuvvetle muhtemel bu bilançoyu yeni deliller ýþýðýnda yüksek mahkemeye sunmuþtur.Buradan da anlaþýlýyor ki iflas etme kararýndan vaz geçmiþ.
Mahkeme de olabilecekleri þöyle deðerlendirebilirim.
1- Mahkeme, vereceði karar, sonradan bolca gelecek diðer davalara emsal olacaðýndan dikkatli karar vermek zorunda.
dosyaya bakacak hakimlerin ne yapacaðýný kestirmek mümkün deðildir ancak teknik olarak þu yollarý izleyebilirler;
a) Zaman kazanmak için, dava dosyasýna hiç girmeden,bir eksiklik bulup(ki her dosyada pek çok eksiklik bulunur,hatta bir türkçe yazým hatasýndan bile "eksiklik var hüküm inþa edilemez diyerek dosyayý yerel mahkemeye iade eder(kuvvetle muhtemel öyle olacaktýr)
b)dava dosyasýna bakýlýp,,yine eksiklikler bulunup yerel mahkemeye iade edilecektir.
c)þirket tarafýndan gönderilmiþse yeni bilançolar,yeni sipariþler,veya faaliyetin devam ettiði (yani deðiþen durum hali)mahkeme dosyayý tekrar yerel mahkemeye iade edecektir.
d)veya yerel mahkemenin kararýný onaylayýp,hikeyeyi bitirecektir...
Sizin kanatiniz hangisi olur diye tekrar sorduðumda,,,ülkenin genel havasý ve þirket yönetiminin de sunmuþ olacaðý yeni oluþumlar varsa üst mahkeme dosyayý iade etme þansý en fazla olandýr. Dedi... ytd.
benim merak ettiðim borsaya yeniden kote olaydý serbest fiyattan kaçtan açardý acaba
Geçmiþte örneði yok bir kaç hisse hariç Açýlýp yeniden kapanan onlarda da çukurova elektrik diye hatýrlýyorum kepez elektrik diye hatýrlýyorum Bir de en son Artog diye hatýrlýyorum
Mahulli'nin bahsettiði kiþi farklý olabilir diye þey ettim ben. Hatta özel mesaj ile ona sordum. Olur ya. Birileri de mesaj yazýyor, vatsup dan sap gibi mal istiyordur.
Burada yazan vatandaþa verdiðim cevap da harikadýr yani. Leb demeden leblebiyi anlama meselesi.
Jetonumda hiç sýkýntý yok. Kim nedir? Hangi dalda oynar. Yazdýðý yazýda hedefi nedir, anýnda çözerim. Zekamý tanýyan bilir. Sadakasý bir þehri ihya eder. Zekatý güzel ülkemin yarýsýna yeter.![]()
Yer Ýmleri