OMSAN Lojistik, TCDD Taþýmacýlýk A.Þ. ile iþbirliði yaparak özel sektörün ilk tren iþletmecisi oldu. Ulaþtýrma Denizcilik ve Haberleþme Bakaný Ahmet Arslan'ýn da katýlýmý ile iki kurum arasýnda imza töreni düzenlendi. Tren Ýþletmeciliði Yetki Belgesi ve Emniyet Yönetim Sertifikasýný alan OMSAN’ýn ilk treni, gelecek ay Sivas’tan Hatay’a hareket edecek.
OYAK þirketlerinden OMSAN Lojistik, Türkiye’nin 161 yýllýk demiryolu ulaþýmý tarihinde bir ilke imza atarak özel sektörün ilk tren iþletmecisi oldu. Demiryolu Ulaþtýrmasýnýn Serbestleþtirilmesi Kanununun yürürlüðe girmesinin ardýndan Tren Ýþletmeciliði Yetki Belgesi ve Emniyet Yönetim Sertifikasýna sahip olan OMSAN, bu kapsamda TCDD Taþýmacýlýk A.Þ. ile iþbirliði yaptý. Ýki kurum arasýnda düzenlenen imza törenine Ulaþtýrma Denizcilik ve Haberleþme Bakaný Ahmet Arslan da katýldý.
OMSAN, TCDD Taþýmacýlýk A.Þ’den 15 adet elektrikli lokomotif, 350 adet otomatik boþaltma tertibatlý vagon kiralayacak ve 70 personel istihdam edecek. Gelecek ay itibariyle Sivas/ Demirdað’da bulunan Erdemir Madencilik’e ait yükleme alanýndan Hatay/Payas’taki Ýsdemir Tesisleri’ne yýllýk yaklaþýk 2 milyon ton demir cevheri taþýmaya baþlayacak olan OMSAN, böylece Türkiye’nin yýllýk demiryolu taþýmacýlýðýnýn yüzde 8’ini tek baþýna gerçekleþtirecek.
OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Keskin, sektör adýna mutlu, OMSAN adýna gururlu olduklarýný ifade ederek, “Lojistik sektörünün en önemli gündem maddelerinden biri olan demiryollarýnýn serbestleþtirilmesi sürecinin tamamlanmýþ olmasý, sektörümüz adýna sevindirici bir geliþme. Demiryolu taþýmacýlýðýnýn; hata riskinin en aza indiði lojistik modeli olmasý, rekabetçi maliyet sonuçlarý, intermodal taþýmacýlýða katkýsý ve çevreci bir taþýma modu olmasý dolayýsýyla, hem sektör hem de ülke ekonomisi üzerindeki kayda deðer avantajlarýný göreceðiz” diye konuþtu.
Ýþbirliðiyle ilgili konuþan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaþ Erdem de, “Doðru yatýrýmlarla 300 binden fazla üyemizin birikimlerini koruma ve OYAK’ý sürdürülebilir bir þekilde büyütme hedefiyle hareket ediyoruz. 86 yýl önce ‘Demiryollarý Türk milletinin refah ve medeniyet yollarýdýr’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü hatýrlayarak, OMSAN’ýn bu yatýrýmýný kendi sektörüne örnek teþkil edecek bir adým olarak görüyorum. Ayrýca bu geliþmenin demiryollarýmýzýn daha hýzlý geliþmesinin önünü açarken ülke ekonomisine ve sanayisine olumlu yansýmalarý olacaðýna inanýyorum” dedi.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri