Erdemir’den Yüksek Katma Deðerli Çelikler Ýçin
Stratejik Yatýrým Ataðý
OYAK Maden ve Metalürji Grubu çatýsý altýnda yeni bir büyüme dönemine adým atan Erdemir, Türkiye çelik sektörünün ihtiyaç duyduðu yeni yatýrýmlarýn müjdesini verdi. Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma deðerli çeliklerin üretimine yönelik ýsýl iþlem tesisini kurmak için harekete geçen Erdemir, ülkemizin en önemli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniþ malzemeler üretimi için de çalýþmalara baþladý.
Türkiye sanayisinin uluslararasý pazarlardaki gücünü artýrma vizyonuyla hareket eden Erdemir, Türkiye’de üretilmeyen yüksek katma deðerli çeliklerin üretimine yönelik ýsýl iþlem tesisini kurma çalýþmalarýna baþladý. Türkiye çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yýl içerisinde hayata geçmesi planlanan bu yatýrýmla Erdemir, yüksek mukavemetli ve aþýnmaya karþý dirençli çelikleri ürün gamýna dâhil edecek. Yapýlacak tesis Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayýcýsý konumunda olacak.
Galvanizli geniþ malzemeler artýk Türkiye’de üretilecek
Erdemir, bir diðer önemli yatýrýmý olan 2. Galvanizleme Hattý’ný da 2018 yýlýnýn ilk yarýsýnda devreye alacak. 350 bin ton kapasiteli bu hattýn iþletmeye alýnmasýyla birlikte, ülkemizin en önemli katma deðerli çelik ithalat kalemlerinden olan galvanizli geniþ malzemeler, Türkiye’de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eþya ve yapý sektörü aðýrlýklý olmak üzere Türk imalat sanayisi Erdemir kalitesiyle galvanizli geniþ malzemelere yurt içinden ulaþabilecek.
Taþ: “Türkiye’nin ihtiyacý doðrultusunda hareket ediyoruz”
OYAK’ýn grup þirketleriyle birlikte saðlam adýmlarla büyüdüðünü söyleyen OYAK Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Taþ; Türkiye ekonomisinin cari açýkla mücadele, yatýrým ve istihdam ihtiyacý doðrultusunda hareket ettiklerini, bu vizyoner yaklaþýmýn, gruba baþarý getirirken ülke ekonomisinin geleceðine de katký saðladýðýný belirtti.
Erdem: “Ülkemizin küresel rekabette öne çýkmasý için üzerimize düþeni yapacaðýz”
OYAK Grubu çatýsý altýndaki her þirketin, 2017 yýlýnýn ilk altý ayýnda önemli bir geliþim ivmesi yakaladýðýný ifade eden OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaþ Erdem, Erdemir’in yeni yatýrýmý ile ilgili olarak da þunlarý söyledi:
“Yüksek katma deðerli ve Türkiye’de üretilmeyen ürünlere yönelik stratejik yatýrýmlarýmýzla, sanayimizin geleceðini destekliyor, güçlendiriyoruz. Çelik sektörünün lideri olarak, ülkemizin küresel rekabette öne çýkmasý için üzerimize düþeni yapacaðýz. Teknolojideki yenilikleri takip ederek, bilgi üreterek, yeni yatýrýmlarýmýzýn ve Ar-Ge çalýþmalarýmýzýn da desteðiyle katma deðerli ürünlerle ürün gamýmýzý geniþleteceðiz ve kapasite kullanýmýmýzý en üst düzeyde tutarak ilerleyeceðiz. Kaynaklarýmýzý en etkin þekilde yöneterek, Türk sanayisinin yanýnda olmaya devam edeceðiz.”
Baktýr: “Erdemir’in bu yatýrýmý Türkiye’de ilk ve tek”
OYAK Maden ve Metalürji Grubu Baþkaný Ömer M. Baktýr, “Çelik sektörünün lider üreticisi olarak, sektörün ihtiyacý olan teknolojik dönüþümü teþvik edecek nitelikte bir yatýrýmýn arifesindeyiz. Yüksek mukavemetli ve aþýnmaya karþý dirençli çelikleri Erdemir’in ürün gamýna dahil etmeye hazýrlanýyoruz. Erdemir’de bulunan levha haddehanesinin tamamlayýcýsý konumunda olacak bu tesis ve büyük yatýrýmýn grubumuza finansal ve operasyonel baþarý olarak yansýyacaðýna, ayný zamanda Türkiye çelik sanayisinin uluslararasý pazarlardaki gücünü artýracaðýna inanýyorum. Grubumuza ve Türkiye çelik sektörüne hayýrlý olmasýný dilerken Erdemir’in stratejik yatýrýmlarýnýn devam edeceðini bildirmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.
Ýhracat yüzde 57 artarak 44 ülkeye ulaþtý
OYAK Maden ve Metalürji Grubu, yüksek katma deðerli ürünlere yönelik yatýrýmlarýyla büyümeye odaklanýrken, 2017 yýlýnýn ilk altý ayýnda, baðlý þirketleriyle birlikte yüksek bir performans sergiledi ve önemli finansal sonuçlar elde etti. Yýlýn ilk altý ayýnda 0,6 milyon ton uzun, 3,8 milyon ton yassý olmak üzere toplamda 4,4 milyon ton nihai ürün üreten Erdemir yýlýn ayný döneminde 0,6 milyon ton uzun ve 3,7 milyon ton yassý ürün satýþý gerçekleþtirdi. Ýhracatýný da geçen yýlýn ayný dönemine göre yüzde 57 artýran Erdemir, yýlýn ilk yarýsýnda 44 ülkeye 0,8 milyon ton ihracat gerçekleþtirdi. Erdemir bir önceki yýlýn ayný dönemine göre yüzde 36 artýþla 2,4 milyar ABD Dolarý satýþ geliri elde etti.
Erdemir Kurumsal Yönetim Notunu da yükseltti
Erdemir, 2017 yýlýndaki baþarýlarýna kurumsal yönetim alanýnda da bir yenisini ekledi. Kobirate Uluslararasý Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Þ.’nin derecelendirme raporuna göre þirket 2017 yýlýnda kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 2 puanlýk artýþla 9,22’ye yükseltti. Erdemir’in BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde bulunmayý üst düzeyde hak ettiðini belirten Kobirate, Erdemir’de kamuyu aydýnlatma ve þeffaflýðýn üst düzeyde olduðunu vurguladý. Raporda pay ve menfaat sahiplerinin haklarýnýn adil bir þekilde gözetildiði belirtilirken, Erdemir’in Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan yayýnlanan Kurumsal Yönetim Ýlkeleri’ne büyük ölçüde uyum saðladýðý belirtildi

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri