Türk'ün Türk'ten baþka dostu yoktur...
Carry-trade faizine güvendiðimizi sanýyorum..danýþmanlarýn maþallahý var, fakir kýzýn güvendiði gibi, FED, ECB vb. sýkýlaþtýrma yapamayacaðýna güveniyorlar..söyliyeyim..
Ýçeride sýcak para 123 milyar dolar olmuþ..130'a doðru gidecekse senin dediklerin olur..önümüzdeki perþembe Draghi var..muhtemelen taper'a Ocak ayýnda baþlar ama 40'a düþürdüm derse farklý, 20'ye düþürdüm derse farklý etkileri olur piyasalarda..sanmýyorum ama hele 20'ye düþürdüm dese, ortalýk fena karýþýr gibime geliyor..malum havuza akan suyun azalma durumlarý..FED'le birlikte tabii..
Esasen Draghi ve saz arkadaþalarýna kalsa hiç kesmezlerde..hem Almanlar bastýrýyor, hemde ilk çeyrekte ellerinde Alman bonolarý kalmayacak gariplerimin..kurallarý deðiþtirirlerse bilemem tabi..
Reuters anketlerine göre tahminler ECB'nin QE'yi 40 düþüreceði yönündeymiþ..söyliyeyim..
Neyse unutuyordum..Katar þu sýralar kendi baþýnýn çaresine bakmakla meþgul..varlýk fonu miktarýný bilmediðimden bir þey söylemiyeyim ama dolar rezervleri iyiyden iyiye azalmaya baþlamýþ..yönetim de destek saðlamaktan yorulmaya baþladýki, bankalarýna artýk kendi imkanlarýnýzla kredilerinizi kendiniz yenileyin diye baský yapamaya baþladý..Suud'lar, BAE vb. , Citi, Goldman gibi finans kurumlarýna ya bizimlesiniz ya deðilsiniz gibi posta koyuyorlarmýþ..dolayýsýyla kredi verecek ve yenileyecek finans kurumlarýda iki arada bir deredeymiþ..
Yer Ýmleri