Goldman ABD'nin geniþlemeci politikalarý yüzünden(bütçe açýklarý) sene sonu ABD 10 yýllýklarýný 3.25 olarak bekliyormuþ..
Birde ECB Eylül'de kessinde ABD 10 yýllýklar kendini 3.25 üzerine atýp, 3.50-3.75 bandýna fýrlasýn..
Kendi ayaklarýnýda sýksýnlar..![]()
ABD hazinesinin önümüzdeki iki günde 5 ve 7 yýllýk uzun vadeli iki bono ihalesi varmýþ..þimdilik faizler açýsýndan endiþe kaynaðý bunlar gibi duruyor..dolayýsýyla dolar açýsýndan..
Bak sen, endiþeleniyorlarmýymýþ..Yatýrýmcýlarýn ''AMB tapering'' endiþeleri artýyor
http://www.bloomberght.com/haberler/...seleri-artiyor
Nedense ben hiç endiþeli deðilim..
Daha yukarýdaki yazýlarýn mürekkebi kurumadý..
Ayný yazýdan:
Çöpçüler alýr..kapýdan..Helsinki'de gerçekleþtirilen bir mülakatta “Bu durumdan korkan çok fazla yatýrýmcý var.” diyen Mursula, “AMB'nin bu durumdan çýkýþ yolu ne olur? Bilançolarýný bir noktada satmaya baþlamaya karar verirlerse kim alýcý olur? Kim olacaðýný hayal edemiyorum. Bu seviyelerden alýcý olacaðýmýzý düþünmek çok zor.” dedi.![]()
Jesse Felder, S&P'nin son iki yýldaki fiyat hareketi ile Nikkei endeksinin 1990 tepesine çýkýþý arasýnda %98 korelasyon olduðunu söylüyor. Korelasyonun devam etmesi halinde ne zaman, ne beklemek gerektiði hakkýnda fikir sahibi olmak için, tragingview'a interaktif bir grafik de koymuþ.
AB'nin daðýlma riski bana daha kuvvetli gözüküyor..Havalar güzelken, kuþlar böcekler aðaçlardan söz edilirken böyle bir risk zor..önemli olan kapalý havalarda topluluðun bir müddet yaþamasý gerekiyor..o zaman ak koyun, kara koyun daha iyi belli olur kanýmca..
Gerçi daðýlýrsa da AB batmýþ olur ama normal ekonomik iþleyiþ devam edecekse, Euro çok zayýflayabilir ama batýþ biraz daha zor gerçekleþir bana göre..
Þimdi ciddilerse AB kendi IMF benzeri bir kuruluþunu devreye sokacak..nasýl ki ABD'de bir eyalet sýkýntýya düþþe, merkezi hükümet olaya el koyabiliyorsa, ayný þekilde AB'ninde böyle bir eksiði kapatmasý oldukça olumlu bir geliþme..
Yer Ýmleri