Dolar topðindeki bu açýklamadan sonra þunu buldum..bu ne acele..
Ýsrail ordusu, Suriye'den saldýrýlara karþý alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazýr duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sýðýnaklarý açýldý.
Ýsrail ordusu, Suriye'deki Ýran güçlerinin ‘sýra dýþý aktivitesini' tespit ettiklerini, bu nedenle Golan Tepeleri'ndeki hava savunma sistemlerini hazýr duruma getirdiklerini ve bomba sýðýnaklarýnýn açýlmasý emrini verdiklerini açýkladý.
Açýklamada, "Suriye'deki Ýran güçlerinin sýra dýþý aktivitesini tespit ederek Ýsrail Savunma Ordusu, yerel yönetimlere Golan Tepeleri'ndeki bomba sýðýnaklarýný açma ve kullanma emrini verdi" dendi.
Ýsrail ordusu, "Ayrýca savunma sistemleri hazýr duruma getirildi. Ýsrail Savunma Ordusu güçleri saldýrýya karþý alarma geçti" diye ekledi.Ýsrail ordusu, Suriye'den saldýrýlara karþý alarma geçirildi. Ülkedeki hava savunma sistemleri hazýr duruma getirildi. Golan Tepeleri'nde bomba sýðýnaklarý açýldý.
Trump ý getiren abiler bu iþi iyi biliyor. Petrol ve dolarýn yükseliþi güçlenerek devam edecek. Bu ezber bozduran yeni paradigma.. bu sayede çarklar tekrar yaðlanýrken kumarbazlarý kurtarmak için þiþirilen bilançolar da tekrar normale dönecek.. baþka türlü de bu pisliði temizlemek mümkün deðil bana göre...
Ytd..
Ýran petrol üretiminin yerini diðer ülkeler alabilir..ancak sýcak çatýþma ihtimali petrol fiyatlarýný yüksek tutacaða benziyor..bu durumda Avrupa'da enflasyon ne olur bilinmez ama ABD'de enflasyonun 2'ler yörüngesinde dolaþmasýna petrol fiyatlarý katký yapacak gibi duruyor..bu durumda bir süre daha FED faiz artýþlarýna rotasýnda devam eder..
TCMB her geçen gün geç kalýyor bence..dýþarýsý böyle devam ettiði müddetçe dün yeterli olabilecek miktarda yapacaðý 100-150 baz puanlýk faiz artýþlarý yarýn 300-400 baz puandan aþaðýsýnýn olmamasýný gerektiriyor..þok faiz artýþý gerekli artýk..öyle az buz deðil..![]()
son haftalardaki sert DXY ve petrol hareketine raðmen, bizdeki pompa fiyatlarýna hala güncelleme gelmedi..
þu seçim iþi nelere kadir. seçimden sonra bir anda 7 ye çekecekler heralde...ya da 8 e belki kim bilir..
haziran veya temmuz'da yeni yönetim iþ baþýna geldiðinde; kucaðýnda ne bulacak dersiniz?
kim kazanýrsa kazansýn süreç zor duruyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...urpriz-indirim
sanýrým petrol bulduk![]()
Yer Ýmleri