Yoksa dýþardan borç paramý buldular??kim verecek bu parayý heleki bu ortamda...
Yoksa dýþardan borç paramý buldular??kim verecek bu parayý heleki bu ortamda...
Cb.mb.baþkaný ile görüþecek diyecek ki zor durumdayýz faiz artýrýmý yapmak zorundayýz oda yok diyecek yada artýracak ama ne kadar ?
US10 yýllýklar tekrar 3'ün üzerine attý..bence kritik bir geliþme çünki yukarýda verdiðim faiz farklarý grafiði DXY'ninde yukarý gitmesini zorluyor mecburen..hem faiz artýþý hem DXY yükseliþi, EM'ler için kötü bir karýþým Gund..
Geçen ay bahsetmiþtim, nisan ayý ABD hazinesi için gelirler ayý idi..dolayýsýyla Nisan ayýnda borçlanma ihtiyacý az olacaktý..ancak hazinenin borçlanma ihtiyacý artan bütçe açýklarýndan dolayý her ay artarak devam edecek gözüküyor..dolayýsýyla bonolarýn faizleride ister istemez artacak görünüyor..bu faiz artýþý yukarýda bahsi geçen diðer geliþmiþlerle arasýndaki faiz farklarýný geniþletir..dolayýsýyla dolarýda yukarý çeker..ABD bonolarýnýn yükselmesini engelleyecek tek þey, bir tedirginlik yada bir kýrýlma sonucu ABD bonolarýnýn güvenli liman olmasýdýr..örneðin EM'lerde bir sýkýntý bu bonolarý güvenli liman yapar mesela..sonuçta bileþke vektörel ama ABD bono faizleri özellikle bütçe açýklarý ve QT'den çýkanlar yüzünden yukarý yapacak gibi duruyor..azar azarda olsa, bence..
enki
O yazdýklarýn yüzünden 4.50 de deðiliz..
Bugün misal CB ile Çetinkaya yanyana basýnýn önüne çýkarlar..
Arkada Mehmet Þimþek
(Amerikan vari bir tavýr)
CB biraz kýsace kem küm eder..
MB baðýmsýzlýðýný deklare eder..
Çetinkaya ya býrakýr sözü..
O da biz takipteyiz serbest piyasa rejiminden vaz geçmeyecez desin..
Arka kapýdan da biraz katar parasý saçtýn mý yarýna kur 4.20 olmazsa bende biþi bilmiyorum derim..
HALKB davasý sonuçlanacak bu akþam CEZA açýklanacak..
Sonrasýda OFAC ne edecek o önemli..
Ben bir kaç kere yazdým..
OFAC action alsa bile öyle 20 30 hayýr 60 milyar dolar ceza falan BEKLEMÝYORUM..
Daha evvelki OFAC cezalarýna kýyasla bunu söylüyorum tabe..
Haaa kapalý kapýlar ardýndan ABD ile anlaþýrlarsa DAHA DA BAÞKA...
3.90 larýn üzerinde de geçen sene böyle idi ortam..
6 ay sonra GEBER dolar diyoduk..
6 ayda bi ekonomi ne çýkar nede batar..
Ama TEKRAR EDÝYORUM..
Artýk bu tip atar gider söylemleri bi kenara býrakmalarý LAZIM!!!
Kendi bindiðimiz dalý kesiyoruz..
Dolar 6 da olur 7 8 10 da..
Yer Ýmleri