Yazýyorum arada , memleketin selameti için dolar da piyasalarda bi açýlma sinyali yakalamaya çalýþýyorum ama nafile..
Kendi oyunumuzda boðuyorlar bizi..Bu kadar açýk ve net..
Bu yönetim ile olmaz denmiþ..
Para ürkektir..Hemde çok..
Kadýn gibidir..
Güvenini kazanmak yýllar sürer
kaybetmek ise 1 dk..
Þimdi RTE ye olan güven keybedildi.
Bu adam çýlgýn þeyler yapabilir dendi fiyata bakmadan türk varlýklardan AYRICA çýkýlýyor..Bütün EM lerden çýkýþ var ama fiyatlarý 2016 yýlý seviyelerinde hala..
Bu güven ne dersen de ne faiz verirsen ver GERÝ gelir mi..
Bir bankanýn paraný týrtýklayabileceði korkun varsa o bankaya bi daha para yatýrýr mýsýn???
Ben de buradayým!Fikirlerim, þu sýralar çoðunluða ters geleceði için sessiz kalmayý tercih ediyorum. USDTRY'de ve DXY'de uyumsuzluk var diye yazsam; þimdi bana "ne uyumsuz herif" derler. Durup dururken kimseyi kýzdýrmayalým.
Fikrimi geçenlerde yazdým. Fed'in faiz artýþlarýnda, aniden dönüþ yapmasýný gerektirecek bir olay (katalizör) olmasýný bekliyorum. Örnek vermek gerekirse, ABD'de borsa paniði, geliþen ülke piyasalarýnda panik veya Doyçe'nin çöküþü gibi bir þeyler.Bu olaya "tepki"nin çok hýzlý geliþmesinden korktuðum için de, dolar tutmak istemiyorum. Elimdeki son dolarlarý, kademeli olarak dijital altýna çevirdim.
Bekliyorum.
Gerçi, yazlar genellikle sakin geçer. Sonbahardan önce bir heyecan olursa, ben de þaþýrýrým.
Selamlar.
-----
![]()
Occhiali
Yüksek müsadenle sana eskilerden bi uyumsuzluk daha gönderim..Senin grafik üzerinden..
Kýrmýzý çizgileri ben ekledim..
ayrýca yine yüksek müsadenle..DOW un çöküþü veya deutsche bank ýn baþýna biþi gelecek olmasý..hmmm..
altýna geçmen doðru ama bu dolar un EM ler de düþeceði anlamýna gelmez..
Bu durumda FED faiz artýþýndan dönse bile bizde dolar yine yükselir çünkü bu seferde panik vardýr..
Merhaba Sayýn Gundwane;
Futbol yorumcularý, penaltý var mý, yok mu diye anlaþmazlýða düþer ya; o hesap.Ben olsam uyumsuzluðu öyle çizmezdim; aþaðýdaki grafiði tercih ederdim. Eskilerin dediði gibi, fikirlerin çatýþmasýndan, hakikat ýþýðý çýkar. Eski hakemler bir futbol pozisyonu hakkýnda fikir birliðine varamazken, bizlerin teknik analiz hakkýnda anlaþamamýz çok doðal.
Selamlar.
![]()
Yer Ýmleri