BOJ uzun zamandýr resesyondaki bir ülkenin mb'sý ....ama eðer olurda faiz falan artýrmazsa muhtemel bir krizde savunacak dallarý kalmaz....Gerçekten en berbat durumda olanlar onda....Ama asýl ECB de görünmeyen ve dillendirilmeyen bir tehlike var..oda Avrupa bankacýlýk sistminin (özellikle italyan bankalarýnda) toksit varlýklarý.......bu durum patlarsa doce ye sýçrayabilir...Yine heralde alaman hükümetinin müdahale etmesi gerekecek.....
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
hakuna matara....memento mori.
Sayýn thejackalav;
Atilla Yeþilada, 2019 Haziran'ý gibi IMF'ye gitmeye mecbur oluruz diyor. Ne dersiniz? Gitmek zorunda kalýr mýyýz? Gideceksek zamanlamasý nasýl olur?
Saygýlar.
Konumuz dolar tl korelasyonu sayýn jackalav elbette tüm yazdýklarým dolar tl korelasyonu üstüne.Ha tl nin tüm kurlara karþý deðer kaybetmesi de sözkonusu ayrýca ,bu cari açýk ve ithalat ekonomisi ile elbette kaçýnýlmaz son o.Tl nin deðer kaybetmesi þeklinde de yazabiliriz elbette.Ama neticede derdimizi anlatma açýsýndan bence ha ali veli ha veli ali çok farketmez)))))))))))Bizim bu forumda yorumlarýmýzda sabit gözlemci olduðumuz nokta türkiye o minvalde düþünüyorum ben hep.Trendeki sabit gözlemci 200 km hýzla uçuruma gidiyor gibi özetlenebilir problem.Tren de malum bizim ekonomi oluyor maalesef.
Orta vade demiþsiniz ya, siz dolardan da anlamýyorsunuz bence..üzgünüm..
Siz yerele, TL'ye takýlmýþ kalmýþsýnýz..bu ayýn 2'sinde aþaðýdaki yorumu yaptýktan sonra sizin belirttiðiniz gibi 30 yýllýk borsacý geçmiþiniz olduðunu düþünmüyorum..yada varsada iyi bir borsacý geçmiþiniz olduðunu düþünmüyorum..selamlar..
Kapanan dolar baþlýðýndan old. için alýntýlayamadým;
Bu dolar olayýný 2000 Yýlýnda borsa zirvesine benzetmeye baþladým..
O zamanlar elinde poþet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacaðým der para dolu poþedi masaya býrakýrdý... Herkez in aðzýnda borsa vardý...
Þimdide herkezin aðzýnda Benjamin... Alan alana altýn realize edilip dolar alýnýr anlarýmda 2 cent ten hisse satýp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
Son düzenleme : enki; 24-06-2018 saat: 00:07.
Yer Ýmleri