DXY ana yön yukarý.
KV yön aþaðý. Mavi yatay ý geçmedikçe...
![]()
DXY ana yön yukarý.
KV yön aþaðý. Mavi yatay ý geçmedikçe...
![]()
On yýllýk USA faizleri, 3,25 i üstüne atmadan, Dolarýn daha da deðerleneceðine dair fikir, fazla iddialý olabilir.
Grafikte 3,25 e kadar olabilecek çýkýþýný, bir düzeltme ile tamamlamadan (en az 4 sene ) yoluna devam etmesini tahmin etmiyorum.
Zaman doðrusunu gösterir.
Küresel piyasada dolarýn deðer kaybetme riski olduðu yolundaki görüþlere katýlýyorum. Zamanlamasýndan emin deðilim ama yaz sonundan itibaren tehlikeli sulara gireriz diye düþünüyorum.
Ancak, iç piyasa daha da ilginç bir vaziyet almaya baþladý. Önce DW Türkçe'de, "DW Türkçe'nin edindiði bilgilere göre TL'deki deðer kaybý ve yüksek dýþ borç nedeniyle IMF, Türkiye'nin kapýsýný çalma ihtimaline karþý hazýrlýk yapýyor. IMF'de bir acil durum grubu oluþturulduðu belirtiliyor." diye baþlayan bir haber çýktý. Sonra Atilla Yeþilada, bir videoda, Haziran gibi IMF'nin kapýsýný çalarýz diye konuþtu. Yeþilada daha sonra yazdýðý bir yazýda þöyle dedi:
"IMF Türkiye'ye kurtarma paketi hazýrlamak için özel tim kurduðu haberini yalanlamýþ. Ne yapacaktý? Valla dolarlarý bavula istifledik, IMF-1 jeti de pistte motorlar çalýþýr durumda, bir telefon ordayýz, Babam' mý diyecekti?
Ben kurumu ziyaret edenlerden biliyorum, özel tim var mý bilemem, ama Türkiye'nin feci durumu tartýþma konusu. Zaten, IMF'ye gitmeyip de ne yapacaksýn?....
.....
Hani derler ya, "bugün sünnet, yarýn deniz". 4Ç2018'de resesyon, 1Ç2019'de ödemeler dengesi darboðazý, 2Ç2019'da kandýrýldýk, IMF harbi dostumuzmuþ, sonra Washington'dan konum atmak...
.....
Piyasalar 2 gün þunu alýr, bunu satar, sonunda yan gelir IMF gelinceye kadar yatar. IMF-1 hava sahamýza girdiðinde bir beni uyandýrsýn."
----------------------
Usta iþ takvimini de vermiþ.Bakalým neler olacak?
Ýþin ilginç tarafý, Jim Rickards'a bile konu olduk. Rickards'a göre Türkiye, Arjantin veya Venezuela'da baþlayacak bir kriz, Ukrayna, Þili, Polonya, Güney Afrika ve diðer zayýf geliþmekte olan ülkelere yayýlacak. IMF'nin parasý herkesi kurtarmaya yetmeyecek ve ABD ile EU'dan yardým isteyecek. Trump, önce Amerika deyip reddedecek; Avrupa benim derdim bana yeter deyip sýrtýný çevirecek. Bunun üzerine IMF, SDR basarak dünya merkez bankasý rolüne soyunacak. Böylece elitlerin tek dünya parasý rüyasý gerçekleþecek.
Rickards'ýn senaryosu dolar için hiç iyi deðil.
Bize de Düyun-u Umumiye geliyor herhalde.
Son düzenleme : Occhiali; 24-06-2018 saat: 15:59.
Bugün umud ettiðim gibi bir seçim sonucu çýkarsa, korkarým saðýn bildik sloganý "sol demek kuyruk demek" gene dillere düþecek.
Yýllar yýllar süren sað iktidarlarýndan sonra baþa geçen Ecevit gibi.
Aslýnda hakçasý, gerçek krizin Erdoðan yönetimdeyken gelmesi.
Neyse.
Önce þu seçim selametle bir sayýlsýn.
Sonra tartýþacaðýz olacaklarý.
Epey vaktimiz olacak.
FED'in faiz artýþlarýyla beraber kýsa vadeli US bonolar yükseliyor..uzun vadeliler örn. 10 yýllýklar ise yükselemiyor..normalde resesyon habercisi olacak bu durum bence þu sýralar biraz farklý cerayan etmeye baþladý..en azýndan ABD'de ciddi oranda artan bütçe açýklarý ve QT'den çýkanlar 10 yýllýklarýn faizini yavaþta olsa arttýrmalýydý..olmadý..
Neden olmadý, çünki 10 yýllýklar güvenli liman olmaya baþladý..ehh madem güvenli liman arayýþý var..dolar neci, güvenli liman deðil mi..
Dolar bir süre 10 yýllýklardaki faiz yükseliþine bakmayacak gibi duruyor..YTD..
Seöin bu yüzdelerle sonuçlanýrsa, yarýn dolar kuru bence iyi bir aþaðý hareket eder...
Ne kadar zaman için derseniz...
Seçim sarhoþluðu geçip de gerçekler önümüze dökülünceye kadar.
Ha..Bu arada. Enkazýn AKP tarafýndan üstlenilmesi bence bu seçimlerden çýkarýlabilecek en iyimser ve de en güzel haber...
Yer Ýmleri