ykbnk topiðinde paylaþtýðým bir düþüncemi buraya da taþim istedim..
KLNMA ile baþkayan tavan serisi
ÝÞ üzerinden CHP hisseleri aldýn verdin tartýþmasý
ISBTR ISATR ISKUR daki hareket..
Bana devletin FAÝZ belasý ile baþa çýkmak için elindeki (RTE nin elindeki aslýnda) banka sayýsýný çoðaltma yönüne gideceðini (iþ ziraat halk vakýf klnma küllerinden diriltilmeye çalýþýlan emlakbank ý da katýn)
Tabikide bu þekilde tek bi noktadan yönetilen 5-6 çok büyük banka ile piyasa nýn en büyük oyuncusu olmasý yollu ÖZEL bankalar üzerinde baský oluþturma (indir faizleri) (aba altýndan sopa gösterme de dahil) yolununu seçildiði izlenimizi uyandýrdý..
TR için kýyamet senaryosu gibi bir durum planlanýyor olabilir..
65 kg luk bir adamýn merdinden düþmesi ile 130Kg lýk hantal bir adamýn merdivenden düþmesi ayný sonucu pek vermez.
aslýnda ekonomiler nufus artýþý arz ve talep dýþýnda hormonlu olarak büyüdükçe ;
olasý bir kriz esnasýnda..
krizin etkisi büyük oluyor
krizi sarmak için kullanýlan hormon un miktarý fazla oluyor..
tabi bu fazla hormon yine hormonlu büyüme yine kriz..
sarmal..
2016 baþýndan beri TR nin para basma dýþýnda bir seçeneðinin kalmadýðýný yazdým..
TR þu an hem TL hem döviz sýkýþýklýðý yaþamakda..
Hem faiz hem döviz yüksek.
Olan bütün mevduat kredi olarak daðýtýldýðý gibi gidip döviz borçlanarak da kredi daðýtýlmýþ durumda..
aç gözlülük popularist politikalar ..sonuç..hormonlu VERÝMSÝZ büyüme..
Tabi bu beceriksizlikleri kimse üzerine alýnmadýðý için oluþan semptomlar sonucu da sinirlilik asabiyet saða sola saldýrma..
Bu sarmaldan çýkmanýn tek nedeni KRÝZ in kabul edilmesi ve acý reçete..
Ýktidar bunu içmek istemiyor..
20 senelik iktidarýný kaybedebilir..
heee yerine yeni seçilecek olana koltuðu býrakýrlar mý paþa paþaaaa
býraksalar bile bütün alt bürokrasi hala AKP biat lý adamlarýn elinde olmasý dolayýsý ile yeni iktidar ne kadar muktedir olabilir..
onlarda soru iþareti..
RTE nin kafasýnda yahuu neden para basmýyoruz biz sorusu yoksa ve bunun yollarýný zorlamak yoksa ÇOK ÞAÞIRIRIM..
Gund grafiktede görülüyor, azalýyor diye yorum yapmak lazým..henüz bitmiþ bir þey yok..FED bilançoyu geri sarýyor(küçültüyor)..ECB QE yi azalatýyor, son durumda bu ay 15 milyar Euro'ya düþerecek ve Ocak'ta sýfýrlayacak..BOJ Allahlýk Ali bey zaten o devam edecek..
Her neyse, geçen seneler biz bu adamlar koro halinde paralarý çoðaltýrken uçup kaçýyorduk ya..þimdi tersini düþün bence..
Ha bana inanmazsan MB rezervlerine bak..geçen seneler 120-130 milyar dolarla çok övünülen rezervler brüt olarak 5 Ekim tarihi itibarýyla 84 milyar dolara(altýn dahil) düþtü..azalmaya da devam edecek..
Çok affedersiniz bir söz vardýr bokla yapýlan sidikle yýkýlýr..üretimle deðilde el parasýyla, borçla rezerv biriktiriseniz adamlar parayý kýsmaya baþladýðýnda rezervlerimizin de alarm seviyelerine inmesi normal bir vaka sayýlmasý lazým..
Neyse Aralýkta, Ocakta bahsetmiþ ve Nisan ayýnda piyasalar para eksikliði ile yüzleþmiþti..sýkýlaþtýrma fiyatlansa fiyatlanmasa o kadar farketmez, sýkýlaþtýrma devam ediyorsa ve likidite azalýyorsa geçici bahar çok uzun sürmez ve yine piyasalar acý gerçeklerle bir bahane ile de olsa yüzleþirler..kýsaca ben buna ''para var huzur var, para yok huzur yok'' diyorum..
Ancak malum her hasta iyileþmek ister..büyük MB larýda iyileþmek, eski saðlýklarýna kavuþmak istiyorlar..ancak parayý azalttýklarý bu yolda yol kazasý olursa el frenini çekme, yavaþlama gibi alternatiflere doðru kayacaklardýr tahminen..zaten FED yavaþ gidiyor, aylýk olarak söylediði kadar kesmiyor benim gördüðüm..maksat bir çuval incir berbat olmasýn..
Ayrýca haklýsýn FED faiz arttýrýmlarýnýn 2019 içinde sona gelmesi yada beklenti içine girilmesi olasýlýk dahilindedir..ancak bu sene bir , seneye ise üç faiz artýþýnýn beklenti dahilinde olduðu ve likiditenin azaldýðý bir ortamda, bence daha var buna..önce piyasalar acý gerçeklerle bir yüzleþsin hele..YTD..
Anadolu Yurdum Ýnsaný saf ve temiz be
Kendi dünyaya kinaye yapar efkarlanmaz
Kendine yapýlýnca anlamaz
Yav noolcak bu halimiz
Adam sana zate dost most olsa ki bence epeydir deðil
Pompeo yu geçerken uðra koçum demez
Efendi gibi gider döner Sana ayriyetten gelir
Ne la bu geziyoduk Saudi de
Gezerken sana uðradýk
Hopa olum bura muz Cumhuriyeti mi ya
Ekonomi saðlam olcak
Hiç adamý karþýlamiycan bile
Ama ah yokluk
Gözü kör olsun
Malesef dostum
Ama olsun
Bu da bi öðrenme metodu
Herseyin bedeli var
Every rose has its thorn
Yapcek biþey yok
4 mesaj sonra 3200 mesajla tamamlýyip . jubile sünnet töreni mi yapcem
Tavuk ciffligi topiginde en aþþada
Yarýn bu saatlerde
Beklerim abi
Çay kuru pasta var
Alkol yok nargile var
Ayrýca olur öyle þeyler aldýrma
Türk yapay zekasinin geliþtirilmesi icun
Belki de böyle hazýrlýksýz yakalanmak gerekliydi
Son düzenleme : Moruk; 17-10-2018 saat: 16:23.
Yer Ýmleri