Teþekkürler sn GE90..þimdi resim biraz daha netleþti kafamda..
Aslýnda global ekonomideki gidiþat geçen haftalardaki FED in yalpalamasýndan belliymiþ..
Aþaðýdaki yazýda yeni bir momentum oluþturulamazsa resesyonun kapýda olduðundan bahsediliyor..
https://uk.reuters.com/article/uk-gl...-idUKKCN1PA1R7
Yine yazýda politikacýlarýn resesyondan kaçýnmak için iki seçenekleri olduðundan bahsedilmiþ:
Birinci þýkkýn yani faiz indirimlerine baþlanmasýnýn þimdilik bence mümkünatý yok..sanýrým bilanço küçültmenin konuþulmasýnýn sebeplerinden biriside bu..ikinci þýktaki ABD-ÇÝN ticaret anlaþmasýna varýlmasý ise zor bir konu..Anlaþma ABD nin verdiði 400 milyar dolarcýkIf policymakers want to avoid a recession, they have two principal options:
(a) cut U.S. interest rates to ease global financial conditions; or
(b) conclude a trade agreement between China and the United States to ease trade tensions and boost business confidence.
But unless policymakers intervene with one of these alternatives, the global economy’s momentum will continue to slacken and push it towards recession.dýþ ticaret açýðýný ya Trump görmezlikten gelirse(taviz verirse) yada ÇÝN kendi sistemini deðiþtirirse saðlanabilir..biraz zor gözüküyor ama belli olmaz tabiki..
Bu arada bu bahsedilen resesyon öyle yavaþ yavaþ ''ben geliyorum'' tedbirinizi alýn diyerek gelmez..
Büyük ihtimal finansal bir çalkantýyla gelir, belirtelim..YTD..

dýþ ticaret açýðýný ya Trump görmezlikten gelirse(taviz verirse) yada ÇÝN kendi sistemini deðiþtirirse saðlanabilir..biraz zor gözüküyor ama belli olmaz tabiki..

Yer Ýmleri