Originally Posted by
DaraL
Sayýn enki
Verdiðiniz cevap ve bu cevabý hazýrlar iken harcadýðýnýz zaman-emek için çok teþekkürler. Ne kadar uzun yazý olursa olsun büyük bir zevk ile okuyorum. Ama konu hakkýndaki altyapý eksikliðinden (eksiklik derken ekonomiye dair bilgi açýsýndan, yoksa burada sizin ve birkaç kiþinin yazdýklarýnýn zaten çoðunu okumuþ durumdayým) dolayý bazen anlamakta zorluk çekiyorum.
Ben de sizin gibi FED'in ana belirleyici unsur olduðu görüþündeyim. Bu görüþe varma nedenim diðer EM'lerdeki kur hareketlerindeki benzerlikler ve farklý kaynaklardan okuduklarým.
Anladýðým kadarýyla siz:
1- FED öyle ya da böyle bir süre daha "faiz artýmý+QT" ya da "en azýndan QT"'ye devam edecek diyorsunuz. Ta ki bir sonraki resesyona kadar.
2-Bir sonraki resesyonun iþaret fiþeði de FED'in kendisi olacaðýný söylüyorsunuz. Bunu da fiili adýmlar -Faiz indirimi+QE- ile göreceðimizi ifade ediyorsunuz.
Buraya kadar anladýklarým doðru mudur?
Doðru ise birkaç soru sormak isterim.
1- FED sizce ne kadar süre daha-hangi tarihe kadar "faiz artýmý+QT" ya da "QT" yapacaktýr? Bu süreçte sanýrým dolarda kalmak en doðru seçim olacaktýr (?).
2- FED faiz indirimine ve/veya QE'ye döndüðünde biz bunu yeni resesyon olarak algýlayacak isek bunu hangi tarihte bekliyorsunuz? Bu durumda nerede konumlanmayý doðru buluyorsunuz?
Saðlýcakla Kalýn
Yer Ýmleri