Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanlarý avlýyor![]()
Haha ha.. ilk yorumdaki matematik ne güldürdü.. demek ki yönetim böyle sazanlarý avlýyor![]()
Bende kendi kendime çok güldüm... Bu tspor ve
tsporR hakkýnda binbir versiyonu düþündüm. iþin iþinden çýkamadým. aklým ermiyor. Bu þekilde bedelli olmasýna... bir hinlik var bu iþin içinde...
neyse defteri kapattým artýk.
þuanda 1.02-1.04 arasýnda olan hissenin bedellisine girmiyorum. hayýrlýsý olsun...
iyi geceler...
8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatýrým Tavsiyesi Deðildir... Kimse Dikkate Almasýn...")***
evet, ilkokul kelimesi aðýr oldu ancak gerçeði çok güzel yansýtýyor çünkü böyle bir hatayý ancak ilkokul çocuklarý yapar, borsanýn anýnda herkese þakk diye %50 kâr elde etme fýrsatý sunmasý mümkün olabilir mi? Böyle bir fýrsatýn ortaya çýkmýþ olmasý ortada çok büyük bir hatanýn olduðuna iþaret eder ama siz bunu maalesef görememiþsiniz.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Hisse 1.02-1.04 aralýðýnda iken 1 tl den yeni hisse alarak halihazýrda zararda olan mevcut pozisyonunuzu lot bazýnda 3 katýna çýkarmanýn mantýklý tarafý olabilir mi? Enteresan olan þey þu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açýklayan yönetim; bedelliye katýlýmýn çok düþük olacaðýný önceden tahmin ediyor olmalýydý. Peki, bu gerçeði bile bile böyle bir bedelli açýklamanýn mantýðý ne olabilir? Bu bedelli ertesinde derneðin %51 olan mevcut ortaklýk payý çok daha yukarý çýkacaktýr çünkü kullanýlmayan rüçhanlarý derneðin kendisi kullanacak ve yeni hisselerin çoðunu böylece derneðin kendisi satýn almýþ olacak. Demek ki bunlarýn amacý bu olmalý yani derneðin þirketteki ortaklýk payýný mümkün olduðunca yükseltmek. Peki, bunu neden istesinler? Ýþte bu noktada komplo teorileri devreye girer. Siz Katar deyin ben Ruslar ötekisi Uzakdoðulular vs vs liste uzayýp gidiyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
8000 gönderimden sonra yeni sayfa ile devam... ***("Yatýrým Tavsiyesi Deðildir... Kimse Dikkate Almasýn...")***
Th abi selamlar...Enteresan olan þey þu: Böylesine akla ziyan bir bedelliyi açýklayan yönetim; bedelliye katýlýmýn çok düþük olacaðýný önceden tahmin ediyor olmalýydý. Peki, bu gerçeði bile bile böyle bir bedelli açýklamanýn mantýðý ne olabilir?
Abi þirket satýlmayan rüçhanlarý almayý garanti etmedi....
Hatýrlarsan diðer sportif bedellilerinde hep alacaklarýný garanti etmiþlerdi....
Rüçhanlar bu kadar yamulmamýþdý diye hatýrlýyorum....
Bilmediðim için soruyorum:Rüçhanlar "son kalanýn" elinde kalacak,son gün elinde rüçhan kalan mecbur bedelliye katýlmak zorunda kalacak,(bu yüzden rüçhan fiyatý diðer sportif rüçhanlarýna göre daha çok yamulmuþ olabilir mi?) rüçhanlarý elinde kalan ama para da yatýrmayan yatýrýmcýnýn durumu ne olacak?Bunu deðerlendirirmisin?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Th Abi
(Yukarýdaki bilgilere istinaden söylüyorum yakýndan takip ettiðim bir hisse deðil...)
Elinde hisse olup,bedelliye katýlmak istemeyenlerin ilk gün rüçhanlarý 0,13 den satmayý becerebilenlerin bir þansý vardý ama þimdi 0,07 düþmüþ anlaþýlan ki artýk burdan satsalar daha da zarar edecekler...
Mecbur bedelliye girecekler....
Sanýrým rüçhanlar ilk günde direk ciddi mana da eksi açmýþ...
Kaçýþ fýrsatýný vermemiþ millete spek...
Böylelikle insanlarýn rüçhanlarý satýp zararsýz ve/veya çok az zararla bedelliden uzak durma þanslarýný elinden almýþ spek...
Ne düþünürsün bu konuda?
Ltf þirketin satýlmayan/satýlamayan rüçhanlarý alým garantisi vermediðini göz ardý etme....
saygýlar/baþarýlar
Rüçhan nýn mantýðý nedir?
(Yeni fiyatXhisse adediniz)+rüçhan satýþýndan gelecek sermaye=Mevcut sermayeniz
Bedelliye katýlmak istemeyenler oluþan yeni fiyata karþý rüçhanlarýný satarak ilk koyduklarý sermayelerini korusunlardýr...
Rüçhan fiyatýný DÝREK eksi açarak/düþürerek milletin mevcut sermayesini rüçhanlarýný satarak korumasýný engellemiþ spek...
Teknik olarak olmasa bile teorik olarak mecbur etmiþ bedelliye milleti....
Yanýlýyormuyum TH abi....?
saygýlar/baþarýlar
Yer Ýmleri