2,20 ler geçilmezse 2,00 ye doðru hacimsiz geri çekilir...
![]()
2,20 ler geçilmezse 2,00 ye doðru hacimsiz geri çekilir...
![]()
Dünyada en zor þey kýrýlan bir kalbi onarmaktýr...
bu kadar baskýdan sonra artýk düþen kanaldan kurtulmasý dileðiyle...
![]()
Benim gördüðüm sanki büyük çanaðý tamamlamak amacý....ytd
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada iþlem gören firmalardan kâr edenlerden bazýlarý bu kârý ortaklarýna düzenli olarak daðýtýrken diðer bir kýsmýnýn da bünyede tutarak sermayesine ilave ettiðini görebilmekteyiz. Þüphesiz temettü daðýtmadýðý gibi bedelsiz sermaye artýrýmýna gitmeyen ve elde edilen kârý yedeklerde tutanlar da yok deðil. Garanti Faktoring’in geçmiþ faaliyet dönemleri takip edildiðinde nakit temettü þeklinde kârýný daðýttýðý gibi bedelsiz sermaye artýrýmýna gittiði yýllar da oldu. Bununla birlikte þirketin en son 2013 yýlýnda bedelsiz sermaye artýrýmýna gittiði sonrasýnda ise bir daha nakit temettü ya da bedelsiz sermaye artýrýmýnýn yaþanmadýðý gözleniyor. Oysaki iniþli çýkýþlý olsa da þirket kâr ediyor. 2018 altý aylýk bilançosuna göre kâr yedekleri 134 milyon TL seviyesinde Bu itibarla nakit temettü ödemesinde bulunma ya da bedelsiz vermek için uygun bir zemine sahip olduðundan söz edilebilir. Ancak 28 Eylül 2018 günü yapýlan açýklamada firmanýn neden kârý yedeklerde tutmasýnýn nedeni daha iyi anlaþýlýyor. Firmanýn mali tablolarýnda yer alan Diðer Faktoring Alacaklarý kalemindeki 4 milyon 659 bin avro ile 9 milyon 457 bin dolar tutarýndaki toplam alacaðýn tahsil edilebilirliði þüpheli. Firma þüpheli alacak nedeniyle özel karþýlýk ayýrmaya baþladýðýný belirtmekte. Tutar elde edilen geçmiþ yýl kârýnýn önemli bir kýsmýný eritecek nitelikte. Bu durum dokuz aylýk bilançoda daha net bir þekilde yar alacak. Söz konusu durum gerek hissenin deðeri üzerinde gerekse yatýrýmcýlarýn kararý üzerinde olumsuz bir etkiye yol açmakta. Eylül 2017’den bu yana gerileyen hisse, yaklaþýk 90 milyon TL tutarýndaki þüpheli alacaðýn kamuyla paylaþýldýðý günden sonra da düþüþünü sürdürmesine yol açtý.
1 sene önce ben bu hisseyi alýrken bedelsiz potansiyelinin olduðunu düþünmüþtüm uzun süredir bedelsiz vermemiþti ayrýca temettü olasýlýðý da almamda etkili olmuþtu, bir de bi söylenti vardý o zamanlar hissenin A grubu olma ihtimali var deniliyordu yanlýþ hatýrlamýyorsam, tabi birde Garanti Bankasý iþtiraki ya hani inanýlmaz güven vermiþti bana tabi acemilik çok fazla olduðu için neredeyse düþünmeden almýþtým, nerden bileyim tahtacýsýn bu kadar adi ve vicdansýz olduðunu, þirketin ise küçük yatýrýmcýya hiç sahip çýkmadýðýna da yaþayýp çok acý tecrübe ederek öðrendim maalesef, belkide düzgün yönetilseydi bu hisse þu an en kötü 4-5 lira arasýnda bir fiyatta olurdu, bu hisseye çok yazýk ediyorlar bence, iyi bir þirket lakin bu at hýrsýzlarýný bu tahtaya spek yapýp kaðýdý güvenilmez yapýyorlar, hissedeki düþünce çok dandik olduðu ve asla uzun vade yatýrým yapýlmayacaðý yönünde, yeni gelecek arkadaþlar çok dikkatli olsunlar, herkese selamlar...
bu þüpheli alacaklar çok sýkýntý... o kazançlarý cep to cep yapmadýklarý ne malum...
temettü vereceklerine parayý baþkalarýna aktarýp üstüne çökebilirler. geçmiþte batýk þirketlerde bunu çok yaptýlar.
inþallah böyle bir durumla karþýlaþmayýz.
takaslara bakýnca garantinin kýpýrdamayacaðýný varsayarsak tahtayý bir iki milyar lira ile 10 liraya bile götürürsün. yeterki istesinler.
![]()
Dostum garfa 4-5 senede 1 pik yapmýþ iyi kazandýrmýþ...biraz daha zamaný var bence...beklicem o zamana kadar...þu aralar lidfa ile ilgileniyorlar sanki
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lidfa buna göre çok iyi. sermayesi kadar yýllýk kar rakamý var.
piyasadaki lot sayýsýda az olduðundan hacimsiz düþmelerinin sonunda rallisinide rahat rahat yapýyor.
burada ki durum sýkýntýlý... o paralarýn kurtarýldýðý haberi gelmeden burada ralli baþlamaz.
Yer Ýmleri