kadýnlar gününüz kutlu olsun, kadýnlar analar bacýlar nineler, ellerinizden öperim
![]()
kadýnlar gününüz kutlu olsun, kadýnlar analar bacýlar nineler, ellerinizden öperim
![]()
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
sn.bora yaþar,
ayrý bir kadýnlar günü baþlýðý açmak istemedim çünki sizin açtýðýnýz baþlýðý kafi derecede anlamlý buldum, paylaþýmda bulunmadan önce izin almadým, umarým hoþ görülür
saygýlarýmla
“Kalbimizde Tanrý'nýn ýþýðý vardýr, onun adý da vicdandýr." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Sitede ayný konuda açýlmýþ baþlýða dikkat etmek ve yeni bir baþlýk açmamak kuraldýr...
Ýyi yapmýþsýnýz.
Bu baþlýk benim deðil, ayný konuda yazýþmakbilgi paylaþmak isteyen herkesindir.
11 yýllýk hissenet hayatýmda en az týklanan baþlýklardýr kadýnla ilgili baþlýklar.
Bu, ne yazýkki bizim toplumumuzun nakýsasýdýr.
Ayrýca forumumuzdaki kadýnlarýn da hiç ilgi göstermedikleri bu konuyu tümüyle erkeklere býraktýklarý ayrý ve üzücü bir diðer gerçektir.
Hoþ geldiniz...![]()
Bir Kadýn Gittiðinde...
Kadýnlar bir gün bu dünyadan aramýzdan çekip gittiklerinde, peþlerinde ’yetim-öksüz’ kalan çok olur.
mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun içindeki eski düðmeler, özenle saklanmýþ küçülmüþ giysiler, dolap diplerindeki yarým kalan örgüler, danteller ,dikiþ malzemeleri ,kurdeleler...
çekmecenin dibinde artýk kimsesizdir eski tarak ve tokalar...
sabah karanlýðýnda mutfaktan gelen týkýrtýlar susar, yetim kalmýþtýr tabaklar.
bir kadýn gittiðinde hep suyu unutulur saksýlarýn.
sýk sýk boynunu büker ’sarýkýz’.
teki kalmýþ o eski bardaðýn,fincanýn anlamýný bilen olmaz, deðerini kimse anlayamaz krom hac tasýnýn.
balkon artýk sessizdir.
koridor kimsesiz.
bir kadýn gittiðinde...
bir kadýn gittiðinde ne çok kiþi gider aslýnda; bir aðýr iþçi, bir temizlikçi, bir aþçý,bir bakýcý, bir bahçývan, bir hastabakýcý,bir muhasebeci...
bir anne gider...
bir dost...
bir arkadaþ...
bir sevgili...
bir komþu...
ne çok kiþi yok olur aslýnda, bir kadýn gittiðinde.
Emeðinize Yüreðinize Saðlýk,Bekir Coþkun
Hayatýný Kaybeden Tüm Emek Ýþçilerini Saygýyla Anýyorum
Uykusuz mizah dergisinin bu haftaki kapaðý!
![]()
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
Filli Boya markasýný üreten Betek Boya ve Kimya San. A.Þ., özellikle sosyal medyada çok ilgi gören "Anca Beraber Kanca Beraber" sloganý ile yayýnlanan filmin sadece kadýn haklarý ve Türkiye'de kadýnýn yeri amacýyla yayýnlandýðýný, baþka sonuçlar çýkarýlamayacaðýný duyurdu.
http://www.hurriyet.com.tr/filli-boy...klama-40394929
“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paþa gönlüm bilir.”Aþýk Veysel Þatýroðlu
Yer Ýmleri