Sayýn Mendelson,
bu yanýtý kime yazdýðýnýzý ben takip edebildim, benim yorumumla sizin yorumunuz arasýndaki birbaþka yorumdu...
ancak O yorum silinmiþ yanýtýnýz da sanki bana imiþ gibi anlaþýlabilir takip edemeyenlerce..
ben böyle durumlarda "alýntý yaparak yanýtlý"yorum ki alýntý metni çok uzun olsa ilgili yerleri býrakýp gerisini siliyorum yer kaplamasýn diye...
Arada kaldýk ama olsun.
Selam ve saygý ile.
Elciofpeace durumu deðerlendiren bir yorum alabilirmiyiz nereye gidiyoruz
Sayýn Safirim,
Önceki yazýlarýmýn tekrarýndan öteye geçebilecek bir 'yeni' deðerlendirme için 'yeni bir verimiz yok...(Bildiðim kadarýyla)
ancak görünenden görünmeyeni 'tahmin etmeye' çalýþýyoruz.... Fazla mesaiye kalan yorumculardan, Tahtadaki hareketlere kadar herþeye anlam yüklemek mümkün, ancak tahmin ve anlam subjektif olacaðý için 'vebal' almak da var iþin içinde... Risk ve Kâr Kardeþtir derler... Ýkisi de Bimeks'te epey büyük....
Oyun Planlarýný kimin neye göre yaptýðýný tahmin etmek kolay deðil ve her durumda yanýlgý payý taþýr....
ama diyelim ki 'Finansal raporlarýnýn bildirilmesi için EK SÜRE Talep edildi ve verildi" - Biliyorsunuz bimekte 23 Nisan a kadar süre verildi...-
Biri kalkýp Sadece " Ek süre almýþ ve tahtasý kapanmýþ ÖRNEKLERÝ verirse" SÝZ Hiç deðilse 'Google!a yazýn Koza altýnýn ve Trabzonun ve daha birçoklarýnýn da zamanýnda ek süre almýþ olduklarýný görürsünüz....
O zaman OLUMSUZ Örneði Gören,
Eðer ki buradan yazýyor ise, KY nýn da oraya odaklanmasýný istiyor olabileceði gibi, bilinçli bir yönlendirme içinde olabilir Yada Kendisi de 'Bütünlüklü' düþünemeyen bir KY olduðundan 'Eksik Bilgi' ile hareket ediyordur....
ALGI- Korku- Umut vb. Aslýnda Hayattýr Borsalar ve acýmasýz Kapitalist sistemin küçültülmüþ modelidir....
Bize düþen;
Babamýz bile söylese Akýl mantýk ve bilgi süzgecinden geçirip bilgiyi deðerlendirmek, daha çok -doðru-bilgiye ulaþmak
insan olarak elimizden geleni yapýp 'hayýrlýsý' demek...
Ýþte Bu forum geyik ve sataþma yada kiþisel ego gösterileri için deðil de - bunun da topikleri var isteyen gider geyik yapar-
BÝLGÝ Paylaþýmý için kullanýlýrsa, daha çok Ýnsani Hassasiyetler geliþir ve sanýldýðýnýn aksine Kapital Ýnsanla bütünleþince acýmasýz olmayabilir... Para ve insanlýk bir arada da olabilir.... hýrs bitebilir... Birçok filozof yada Hümanist aydýnlanmacý yazarýn Burjuva kökenli olmasý gibi....
Ýlk zamanlar yazdýðým gibi....
( Limiti dolduðu için kapatýlan eski topikte kalan)
Þimdilik 'Ýhtiyar Köylünün Atý Satmadýðý için ayýplanmasý' abes deðil... Ama Yarýn ne olur?
Hayýrlýsý.
Son düzenleme : Elciofpeace; 07-03-2018 saat: 20:43. Sebep: YAþlý Ýhtiyar olmaz tabii ki ;) Ýhtiyar Köylü olur..
Merhaba,
Bende bir bimeks yatýrýmcýsý olarak uzun zamandýr forumlarý ve twitteri takip etmekteyim. Bana bir mail grubu yada kiþi verebilirseniz 26 ocak 2018 tarihinde yapýlan toplantý ile ilgili görsel video ve bilgi paylaþýmýnda bulunabilirim. O gün toplantýta katýlmýþ birisi olarak.
Selamlar
Çok teþekkür ederim Elciofpeace emek verip yazmýþsýnýz saðolun zarar çok olduðundan mantýklý düþünemiyoruz beklemekten baþka çare yok hayýrlýsý hepimiz için
Yer Ýmleri