TAT GIDA...
Temel analizine kabaca baktýðýmda bu kadar düþüþü hak edecek ne olmuþ diye merak etmemek mümkün deðil.
Ama burasý Türkiye borsasý abicim, her þey mümkündür.
UZUN VADE...
90'lý yýllardan gelen 14 dalgalýk bir trendin 8. zirvesinin geçen yýl baþýnda 8.20 ile yapýldýðý görülüyor.
Uzun vadede 8.20 üzerinde 6 zirvesi daha olacaktýr.
KISA VADE...
2 alternatif sayýmdan ilkinde 4.40 altýnda son 1 dibi var. Diðer alternatifte ise çoklu diplerle 2.5-3 TL'ye kadar düþme ihtimali var.
8.20'den baþlayan düþüþ trendinde bu 9 dalgalýk sayýma göre 4.20 altýnda son 1 dibi kalmýþ.
Zaten 1 yýlda %50 düþmüþ olan bu hissede yatay destek olan 4.10-4.20 arasýndan mutlaka tepki vermelidir.
Ancak orta vadede burasý da aþaðý geçildiði taktirde o zaman düþüþ dalga sayýsý artar ve uzun vadeli destek çizgisine kadar (2.5 TL) düþebilir, ama buna pek ihtimal veremiyorum, çünkü bu hisse bu rakamlarý hak etmiyor.
GÜNEÞ SÝGORTA...
UZUN VADE...
Bunun da HAFTALIK grafiklerde 90'lý yýllardan gelen 15 dalgalýk bir trendi var ve 2008'de gördüðü 3.04 TL 5. zirvesi olmuþ. Þimdi 10 yýldýr devam eden bir 4. düzeltme dalgasý (yeþil IV) içinde.
Ama kýsa-orta vadede yönü aþaðý görüyorum.
Bu dalganýn (yeþil IV) kendi iç sayýmýna baktýðýmda (buraya sayýmýn grafiðini atamayacaðým)0.85 altýnda 1 dip daha yapacaðýný sanýyorum. Yeþil IV dibinin en fazla yeþil I tepesi olan 0.50'ye kadar düþebileceði görülse de ben bu rakama kadar düþeceðini beklemem.
ARMADA...
UZUN VADE...
2008 dibinden gelen 15 dalgalýk trendin 6. zirvesini 2 yýl kadar önce 10.67 görülerek yapmýþ.
Bunun da düzeltmesi derin ve uzun oluyor.
Benim görüþüme göre uzun vadeli trend desteði olan 2.75-3 TL arasýna kadar düþüþ devam edebilir.
Aslýnda küçük ölçekli ve düþük hacimli olmakla beraber temeli saðlam, düzenli temettü veren bu hisse , yukarýdaki saydýðýmýz 2 hisse gibi buralarý hak etmiyor.
![]()

Yer Ýmleri