uluslararasý giriþimler baþlamýþ...
kim baþlatmýþ...mr erdoðan ??
hahahaaaa.. ama kendi ülkesinde köprü geçiþleri dolara endeksli..
komedi..
uluslararasý giriþimler baþlamýþ...
kim baþlatmýþ...mr erdoðan ??
hahahaaaa.. ama kendi ülkesinde köprü geçiþleri dolara endeksli..
komedi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Þimdide diyorum 5 sene öncede dedim 3 sene öncede Akp bu ülkenin baþýna gelmiþ en büyük beladýr diye 10 senelik kapý komþum sýrtýmda kendisini hanýmýný gece yarýlarý hastane hastane gezdiren benimle senelerdir konuþmuyor Akp yüzünden gecen hanýmdan helallik istemiþ insan baþýna gelmeden anlamýyor battý þimdi esnaf beyimiz benim hakkým helal deðil bana terörist diyen adama.
Bir haber sitesinden alýntýlanmýþ yorum. Dolara yatýrým yanlýþ batmak doðru..
1 TL en az 100.000 Dolar olacak...Bu forumda baþlýðý bile var.
x3+y3+z3=33 (x küp+y küp+z küp=33)
Tam sayýlar kümesinde çözemedim. Bizim moruk çözer belki.
Göbeklitepe konusunu yine bu foruma yazmýþtým. Þuan kimse oranýn ne olduðunu açýklamýþ deðil, tahminler, fikirler var.
2 sene önce þöyle yazdýðýmý hatýrlýyorum: Eskiçað'da tapýnak 2'dir. 1-Borsa'dýr. 2-Kerrane'dir.
Borsa örnekleri çok. Roma'daki örnekleri Macallum, Anadolu'da bol miktarda varlar. Daha eskileri Babil,Asur ve tabii ki her þeyin kaynaðý Sümer'de.
Göbeklitepe çok daha eski. Borsa deðil burasý. Yukarýdaki resim bir taþýn üzerine kazýnmýþ, çok az kadýn resminden biri. Cinsel birleþmeye hazýr bir kadýn, cinsel organ abartýlmýþ.
O dönemde kesinlikle dünyayý kadýnlar yönetiyordu.Kadýn doðurganlýðý kutsaldý.Bütün Tanrýlar kadýndý, en büyük Tanrý ise doðurganlýðý temsil eden Tabiat Ana idi.Bugün halen ''Hýzýr yoldaþýn,Fatma Ana komþun olsun'' diye Anadolu'da edilen duadaki Fatma Ana, 10 bin yýl önceki en büyük Tanrý'dýr.
Ýnsan ömrü kýsaydý. Ortalamasý 30'lu yaþlar olmalý. Taþlarýn üstüne resimler ve heykeller yapýlmýþ olsa da insanlarýn büyük çoðunluðu yine de avcý-toplayýcý idi. Her zaman olabilecek afet, kýtlýk, yokluk, hastalýk durumlarýnda insanlar kitleler halinde ölüyorlardý. Bu noktada zürriyetin devamý en önemli meseleydi.
Ýnsanlar klanlar-kabileler halinde yaþýyorlardý. Kabile içinde herkes birbiriyle akrabaydý. Akrabalardan çocuk sahibi olunduðunda özürlü, sakat çocuklar yüksek ihtimaldi.
Göbeklitepe, erkek fahiþelerin bulunduðu bir tapýnaktýr. Erkekler özel olarak seçilmiþ olmalý. Boylu,poslu,yapýlý, hastalýklý olmayanlardan.
Ülkenin çeþitli bölgelerinde yaþayan kabilelerin kadýnlarý belli zamanlarda, gebe kalmak için buraya geliyor olmalýlar. Sýraya konmuþ olmalýlar, belli bir zamanda falan kabile, sonrasýnda filanca kabile gibi.
Diðer taraftan bulunan heykellerde aðýz,burun yok. Sanki burada olan burada kalýr gibi.
Peki erkekler nasýl kontrol ediliyordu? Burada yüzlerce güçlü,kuvvetli,hetero erkek olmalý. Bunlar mutlaka kavga ederler, sýk sýk ölümlü hadiseler olmasý muhtemeldir. Yüksek ihtimal, bunlar hetero deðillerdi. Bunlar biseksüel olmalýlar.
Bence göbeklitepe böyle bir yerdi. Bugünün dini anlayýþýyla, deðer yargýlarýyla bakýldýðýnda tanýmlamak çok zor olur.
Fakat o dönem þartlar,insanlarý bu çözüme doðru götürmüþ olmalý.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 04-06-2020 saat: 10:20.
Dolarýn uluslararasý sömürünün ve siyaset mühendisliðinin bir kýrbacý olduðunu ve spekülatörlerin önemli bir silahý olduðunu kabul etmemek saflýðýn zirvesi olur.
Ülkemiz açýsýndan ise daha önceki topiklerde anlattýðým gibi dolar kýrbacý aþaðýdaki nedenlerden dolayý vurulmaya baþlandý
israile one minute
gezi olaylarý organizasyonun boþa çýkarýlmasý
cemaate tokat
darbe giriþimine karþý kazanýlan zafer
sanýrým bir kýsým uluslararasý güçler yaptýklarý bu büyük organizasyonlarýn baþarýsýzlýkla sonuçlanmasýndan pek memnun olmadýlar bir de dolar kýrbacýný daha doðrusu ekonomik kýrbacý vuralým dediler
Zor günler geçiren bir darbe atlatmýþ ülkeye dolar artýþý ile ceza vermek isteyen uluslararasý güçlere ve bir kýsým spekülatörlere boyun eðmemek için direnmek zorundayýz.Üç beþ kuruþ kar yapmak için dolara yatýrým yapmak bir ülke vatandaþýnýn vicdanýný sýzlatmasý lazým.Bu nedenle dolara yatýrým yapmak doðru deðil.Belki üç beþ kuruþ karý olur ama ülke adýna bu üç beþ kuruþ karýn uykularýmýzý kaçýrmasý lazým.Cebimizdeki dolarýn vicdanýmýzý yakmasý lazým
Yer Ýmleri