Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5083 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EMKEL - Emek Elektirk

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazıyı Oku
    Çıkan bir piyasada hissede bu bir baskı mı yoksa üç aylıkları içeriden öğrenen birilerinin satışı mı anlamak zor..Bilançoyu açıklamasına en çok 20 gün kaldı.....Normalde kar yüksek gelecekse birileri de bunu biliyorsa ki genelde grafiklere bir bakın karı yüksek gelen şirketlerde bilanço gelmeden yükselişleri önceden görebilirsiniz..bilanço gelince de biraz daha gaz verip düzeltme baslıyor..Ben de bunda iyi bilanço bekliyorum ama artık 20 gün daha sabr edelim..,ne olacaksa olur...
    Satış baskısı olduğunu sanmıyorum. Ama bazen işlemleri anlamlandırmak gerçekten imkansız oluyor.

Yataş dan örnek vereyim. Hisse 3.10 a düzeltme yapmış ve benim için çoktandır beklediğim bir fırsat doğmuştu. 3.10 ortalama ile aldım ve temel ine o kadar güveniyordum ama ben aldıktan sonra hisse 3 altını bile gördü. Hatta foruma yazmış sormuştum; Bilmediğimiz kötü bir şey mi var neler oluyor, diye. Endişelenmemiştim desem yalan olur. Bir arkadaş sağolsun Yataş bu hareketleri sürekli yapar yeni bir şey değil diye rahatlatmıştı. Ben 5.20 den çıktım malesef ve bugün 10 larda.

Şimdi Emkel deki hareketi de buna benzetiyorum. Yatırımcıyı endişeye sevketme hareketi. 3 Aylığın kötü gelmesi için bir sebep görünmüyor, aksine olumlu olacağı beklentisi kuvvetli.

Şunun şurasında ne kaldı. Bir kaç hafta. Sabır.

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Satış baskısı olduğunu sanmıyorum. Ama bazen işlemleri anlamlandırmak gerçekten imkansız oluyor.

Yataş dan örnek vereyim. Hisse 3.10 a düzeltme yapmış ve benim için çoktandır beklediğim bir fırsat doğmuştu. 3.10 ortalama ile aldım ve temel ine o kadar güveniyordum ama ben aldıktan sonra hisse 3 altını bile gördü. Hatta foruma yazmış sormuştum; Bilmediğimiz kötü bir şey mi var neler oluyor, diye. Endişelenmemiştim desem yalan olur. Bir arkadaş sağolsun Yataş bu hareketleri sürekli yapar yeni bir şey değil diye rahatlatmıştı. Ben 5.20 den çıktım malesef ve bugün 10 larda.

Şimdi Emkel deki hareketi de buna benzetiyorum. Yatırımcıyı endişeye sevketme hareketi. 3 Aylığın kötü gelmesi için bir sebep görünmüyor, aksine olumlu olacağı beklentisi kuvvetli.

Şunun şurasında ne kaldı. Bir kaç hafta. Sabır.
    Sayın Playmaker,bu hisseyi alırken bende bilançosuna bakmıştım öyle almıştım..Yalnız fiyat hareketlerine baktığımızda karı iyi gelen şirketlere bakın hep kar öncesi yukarı yönlü hareketleri göreceksiniz..Bunda ise şu ana kadar böyle bir şey gözlemlenmedi...çıkan bir piyasada aşağı yönlü istekli oluşu gerçekten endişe verici...
    açıkcası bu durumu anlamakta zorluk çekiyorum...Umarım bilmediğimiz bir terslik yoktur işin içinde...

Alıntı Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazıyı Oku
    Sayın Playmaker,bu hisseyi alırken bende bilançosuna bakmıştım öyle almıştım..Yalnız fiyat hareketlerine baktığımızda karı iyi gelen şirketlere bakın hep kar öncesi yukarı yönlü hareketleri göreceksiniz..Bunda ise şu ana kadar böyle bir şey gözlemlenmedi...çıkan bir piyasada aşağı yönlü istekli oluşu gerçekten endişe verici...
    açıkcası bu durumu anlamakta zorluk çekiyorum...Umarım bilmediğimiz bir terslik yoktur işin içinde...

Yükseliş trend desteği 1.28 aşağı kırmadıkça sıkıntı yok 1.35 üstü hızlanması gerek benım şahsi stop seviyem 1.26 çünkü bu aralar bazı hisselerde stop seviyesinin patlattıktan sonra yukarı hareket yapıyorlar.

4. Merhaba,
    Geçen sene Kutpo'da da buna benzer bir şey olmuştu, 3 aylık bilanço öncesi 4,35 leri gören kağıt 4,08 i görmüştü; bilanço ile 4,60 sonra 4,08 ler tekrar, 5,60 sonra aşağı süzülme 15 Temmuz sonrası 4,10 görüş 6 aylık ile 9,30'lar.

Emkel'de elimizde olan veriler:

1) 2 m alacak tahsili.
    2) 4 m yatırımın sonlanması.
    3) Yıllık 16 m Euro sipariş alınmış, yıl sonu için 24 m Euro hasılat hedefi. (geçen sene 13 m euro sipariş alınmış, 21 m euro hasılat gerçekleştirilmiş.)
    4) Geri alınan malların satışı ile kasada oluşan 1,6 m.(nisanda satıldı,3 aylık ufrs raporunda dönem sonrası olaylarda yer alacak.)
    5) Amerika'da ürünlerinin satışı için bir çalışma içinde olmaları.
    6) Geri alınan payların Vakıf Yatırıma satılması yaklaşık 500 k malın vakıfta satışta gözükmesi, ortalama işlem hacmi 800 k olan bir hissede 3 günde yapılan (!) satış sonrasında fiyatın aynı kalması. (Endekse hareketine göre -%3,5 reel getiri).Betası 0,34 yani endeks hareketleri ile minimum korelasyon, kendi kafasına göre takılıyor.
    7)Emeklilik fonlarının 1 m alışı, normalde çok ciddi regulasyonları var o fonların; böyle bir alışı bir fon yöneticisi kolay kolay fon yönetimine kabul ettiremez (şirketin neredeyse %5'i).

İlk çeyrek rakamlarının açıklanmasından önce sert düşüş veya yükselişler insider'a işarettir, şimdilik buna ibare şahsi fikrim olarak yoktur. 4 Nisan'da satış tarafında 650 k civarı satışta gözüken Garanti eğer aynı kişi ise son 2 hafta 240 k geri almış gözüküyor.

Bu kadar laf kalabalığından sonra bazı arkadaşların dediği gibi ilk çeyrek hatta bence ilk yarı sonuçlarını beklemek en doğru karar gibi geliyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •