Takas-AKD bakýnca Doçe ve emeklilk fonlarý mal satmýþ görünüyor. Güzel bir durum benim için.
Uzun süre arada kaldýktan sonra anhyt yerine avivasa aldým , besten para kazanmak çok cazip geldi .. ayrýca elimde prim üretiminden para kazanan akgrt de var.. iyi mi ettim kötü mü ettim orasýný zaman gösterecek artýk..
Kazancýnýz bol olsun sn rlc44 yatýrým yaptýðýnýz kaðýtlardan deðer yatýrýmcýsý olduðunuz belli oluyor ...sigorta sektörü Buffet reisin de vazgeçilmez i imiþ.. bence anhyt de avivasa da marka imajý olarak on numara þirketler.
Teþekkürler sn carrah. Evet deðer yatýrýmcýsýyým, aslolan bu borsada. Buffet amcada idolümüz. Amerikayý yeniden keþfetmeye gerek yok. Adam sistemi çözmüþ, ee bizde ülke olarak onlardan geriden geliyoruz, ama yol ayný aslýnda. kendi statejilerimizle buffeti harmanlayýp güzel bir türk stili yapmak amacým diyebilirim. Anhyt nefessiz alýyorum kendimce. Aþýrý beðeniyorum ve güveniyorum. Bu kaðýtta mantýðým þu
Heehangi bir zamanda kaðýdýn ort 1 tl temettü vereceðini, ve bu herhangi bir zamana kadar vereceði temettülerle 0 tl maliyetli anhyt alýmlarý ile. Anhyt ý 10 tl baz fiyat alýyorum. Ýþte bu herhangi bir zaman gelene kadar her 12 bin tl lik anhyt 1200 lor eder ve bu 1200 tl temettü eder. Bu ise aylýk 100 tl temettü demektir. Ýþte bu 100 tl temettü çok önemli çünkü herhangi bir zamandan sonra artýk alým gücüm her 12000 tllik anhyt alýmýmda 100 tl artacaktýr.Bunu fark eden yatýrýmcýyý gelecekte çok güzel bir gelir bekler.önemli olan artýk bu noktadan sonra kaç tane 100 tllik gelir artýracaðýmýzdýr. Bence ölüsü tabi bu maddi imkanlada alakalý ama her zaman hedefim yatýrým yaptýðým kaðýtlarda ölüsü güncel bir asgari ücret temettüsü aylýk elde edebilmektir
Sizin miydi hatýrlamýyorum ama bir arkadaþýn trene vagon ekleme þeklinde stratejisi vardý ve benim çok hoþuma gitmiþti. Elinde örneðin 10 þirket varsa her yýl aldýðý temettulerle yeni bir þirkete ortak olup kendi tabiriyle trene bir vagon ekliyormus. Ben de kendimce elimdeki Tüpraþ ,tavhl gibi dönemsel þirketlerden gelen temettuleri sigorta ,gýda , perakande , aracý kurum gibi görece dönemsel olmayan þirketlere akatararak portföyü dengelemeye çalýþýyorum..
Yer Ýmleri