Ayrýca bakanlara Baþbakana Hýrsýz diyen polislerin Sarýyerde 5 milyon USD lik Villasý varmýþ.
Ayrýca bakanlara Baþbakana Hýrsýz diyen polislerin Sarýyerde 5 milyon USD lik Villasý varmýþ.
Kaðný arabasý yük taþýmak içindir. Tarla kara sabanla sürülürdü...
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
17 Aralýkta T.V. de izlemiþ arkadaþ hepsini oku
FETÖ üyesine bile kumpas kurmuþ
Kocaeli'de, FETÖ/PDY soruþturmasýna iliþkin hazýrlanan iddianamede yer alan iþ adamýnýn ifadeleri, örgütün daha fazla para elde etmek için üyesine bile kumpas kurduðunu ortaya çýkardý. Ýþ adamý M.U: "Fetullah Gülen cemaatinin Arnavutluk'taki faaliyetlerini finanse etmek için her ay düzenli ödediðim 140 bin avro haricinde istedikleri 1,5 milyon avroyu vermediðim için ben ve ailem hakkýnda soruþturma baþlatýldý" "Sýk sýk denetlemeler oldukça Vedat, Mustafa ve çevremde bulunan cemaate yakýn kiþiler, 'Sen üzerine düþen þeyleri yapmadýðýn müddetçe senin iþ yerlerine daha çok polis ve vergi memuru gelir, sen cemaatin ne olduðunu halen anlamýþ deðilsin.' dedi" "(Aydýn isimli kiþi) Bize de 1 milyon lira vereceksin, ayrýca bir de yurt yaptýracaksýn, senin hakkýnda Ýzmit'te soruþturma olduðundan haberim var, soruþturmayý yapan polisler bizim abilerimiz olurlar, ne dersek kýrmazlar.' dedi" Kocaeli Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan ve 2. Aðýr Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, eski 11 emniyet mensubu ile örgütün Bursa'daki faaliyetlerini yürüten 3 sanýðýn "silahlý terör örgütüne üye olma" ve "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarýndan cezalandýrýlmalarý istendi.
Ýddianamede "tanýk" sýfatýyla ifadesine yer verilen iþ adamý M.U, her ay düzenli 140 bin avro ödeyerek 2013 yýlýna kadar örgütün Arnavutluk'taki faaliyetlerini finanse ettiðini belirtti.
FETÖ'nün daha fazla himmet alabilmek için kendisine ve ailesine "akaryakýt kaçakçýlýðý" kumpasý kurduðunu ileri süren iþ adamý, Arnavutluk'a ek olarak Yeni Zelanda faaliyetlerinin finanse edilmesi için örgütün sözde Yalova imamý tarafýndan talep edilen 1 milyon liralýk himmeti veremeyeceðini söylemesi üzerine 2013'te FETÖ'cü polislerce kendisine ve ailesine operasyon düzenlendiðini iddia etti.
Ýþ adamý, Körfez Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan açýlan soruþturmayý kapatmasý için dönemin Kocaeli Cumhuriyet Baþsavcýsý E.Ö'ye farklý tarihlerde toplam 900 bin lira verdiðini öne sürdü.
M.U, Ýnegöl'de muhasebecilik yapan Ýsmail Ç'nin 2010'da kendisini örgütün Bursa'daki faaliyetlerini yürüten ve önde gelenlerinden Vedat, Mustafa ve Cuma isimli kiþilerle tanýþtýrdýðýný kaydetti.
- "Yaklaþýk 3 milyon lira ödedim"
Bu kiþilerle tanýþtýktan sonra Ýsmail Ç'nin telkinleri ve yönlendirmesiyle Bursa merkez ve Ýnegöl'de örgütün birçok etkinliðine katýldýðýný aktaran iþ adamý, genellikle Osmangazi Üniversitesi ve Ulu Cami'nin yan tarafýndaki sokakta dergaha benzeyen tarihi bir konakta yapýlan toplantýlara, örgütün Bursa sorumlusu Cansun Sarýyýldýz'ýn baþkanlýk ettiðini bildirdi.
Ýþ adamý M.U, zaman ilerledikçe toplantýlarda hayýr iþlerinden, himmet toplamaktan, yurt içinde ve dýþýndaki okullarda okuyan ve yurtlarda kalan öðrencilerin masraflarýndan söz edilmeye baþlandýðýna dikkati çekerek, bahsettiði kiþilerin bir toplantýda kendisini Arnavutluk'a götürmek istediklerini söylediklerini anlattý.
Toplantýdan sonra Arnavutluk'a gittiklerini, burada örgütün okullarýný gezdiklerini ve faaliyetleri hakkýnda bilgiler verildiðini anlatan U, þöyle devam etti:
"Döndükten sonra, Bursa'da rutin düzenlenen cemaat toplantýsýna katýldým. Bu toplantýda Cansun hoca bana her ülkenin bir imamýnýn olduðunu, Arnavutluk ülkesinin de imamýnýn kendisi olduðunu, Arnavutluk'taki okullarýn ve bu okullarda okuyan öðrencilerin masraflarýný Bursa'nýn karþýladýðýný, bundan sonra Arnavutluk'un masraflarýný mensubu olduðum ailenin karþýlamasýný söyledi. Karþýlýk olarak 'Ne yapmam lazým, ne kadar bir yardýmda bulunmam lazým?' diye sorunca 'Her ay düzenli himmet adý altýnda 140 bin avro vereceksin ve bu parayý aksatmadan ödeyeceksin.' dedi. Bunun üzerine 'Ben zaten yýllardýr cemaatin bütün hayýr iþlerine para ödüyorum.' dedim. Cansun hoca ise 'Artýk senin sabit bir sorumluluðun olacak, sana bu yüzden Arnavutluk'taki faaliyetlerimizin masraflarýný ödemeni söylüyorum.' dedi. Ben de 'Bu konuda size söz veremem ancak yýllýk zekat ve hayrým ne kadarsa bunu ödeyebilirim.' dedim. Cansun hoca da 'Sen ne yap ne et, bu parayý düzenli ödemeye çalýþ.' dedi. Bu þekilde Arnavutluk'taki Fetullah Gülen cemaatinin faaliyetlerini finanse etmek için yaklaþýk 3 milyon lira ödedim. Bu paralarýn bir kýsmýný çek, bir kýsmýný ise nakit olarak elden Ýsmail Ç. ile Mustafa ve Vedat hocaya verdim."
- "Üzerine düþeni yapmadýðýn müddetçe iþ yerine daha çok polis gelir"
Kocaeli Emniyet Müdürlüðü tarafýndan kendisine operasyon yapýlan 2013'ün Temmuz ayýna kadar bu þekilde yardým yaptýðýný aktaran U, þunlarý kaydetti:
"Yardýmlarý düzenli olarak yaparken benden tek seferde yaklaþýk 1,5 milyon avro istediler. Bu kadar param olmadýðýný, zaten cemaate her ay düzenli himmet ödediðimi söyledim ve þahýslarýn teklifini kabul etmedim. Bundan sonra benim ve ailemin petrol istasyonlarýna polisler, vergi memurlarý ve kamu kuruluþlarýna ait görevliler gelmeye ve denetimler yapmaya baþladý. Sýk sýk denetlemeler oldukça Vedat, Mustafa ve çevremdeki cemaate yakýn kiþiler, 'Sen üzerine düþen þeyleri yapmadýðýn müddetçe senin iþ yerlerine daha çok polis ve vergi memuru gelir, sen cemaatin ne olduðunu halen anlamýþ deðilsin' dediler."
Ýþ adamý U, ailesine ve þirketlerine Bilecik, Kütahya ve Manisa'da operasyonlar yapýldýðýný ve her operasyondan sonra isimlerini saydýðý kiþilerin kendisinden "himmet" adý altýnda birçok kez para aldýðýný öne sürerek, þunlarý kaydetti:
"Benden para istedikleri zaman, 'Bizim adliyede ve poliste birçok adamýmýz var, sana ve ailene her konuda yardýmcý olabilecek gücümüz var.' dediler ancak herhangi bir yardýmlarýný görmedim. Bu konular ile uðraþýrken, yine daha önceden tanýdýðým ve ailemin Yalova'daki benzin istasyonuna da sýk sýk gelip giden, cemaat adýna ailemden himmet ve kurban yardýmlarý alan, Yalova imamý olduðunu bildiðim Aydýn isimli kiþi, Ýstanbul'daki iþ yerime geldi. 'Bursa'ya bir sürü yardýmýn olmuþ, bildiðin gibi Bursa'nýn ülkesi Arnavutluk'u sen finanse ediyorsun, Yalova'da senin ve ailenin ticari faaliyetleri var. Yalova da Yeni Zelanda ülkesindeki Fetullah Gülen cemaatinin faaliyetlerini finanse ediyor. Bundan dolayý bize de 1 milyon lira vereceksin, ayrýca bir de yurt yaptýracaksýn, senin hakkýnda Ýzmit'te soruþturma olduðundan haberim var, soruþturmayý yapan polisler bizim abilerimiz olurlar, ne dersek kýrmazlar.' dedi. Ben de 'Aydýn hocam ben zaten Bursa'ya yeteri kadar para veriyorum, Yalova'ya para veremeyeceðim.' dedim. Karþýlýk olarak, 'O zaman seni Bursa'daki abilerin kurtarsýn.' diyerek sinirli bir þekilde yanýmdan ayrýldý."
- "Baþsavcýya 500 bin lira verdim"
FETÖ'nün Aydýn'daki faaliyetlerini yürüten, o dönem bayisi olan M.A'nýn Ýstanbul'a yanýna geldiðini, hakkýnda Ýzmit polisi ve savcýlýðý tarafýndan soruþturma yürütüldüðünü, dönemin Kocaeli Cumhuriyet Baþsavcýsý E.Ö'yü çok iyi tanýdýðýný, isterse bu konularda yardýmcý olabileceðini söylediðini anlatan iþ adamý, þöyle devam etti:
"Bunun üzerine M.A. ile Kocaeli Cumhuriyet Baþsavcýsý'nýn makamýna gittik. Durumu baþsavcýya anlattým. Baþsavcý da konuyu araþtýracaðýný ve M.A. aracýlýðýyla beni bilgilendireceðini söyledi. Sýkýntý olmasý durumunda kendisini arayabileceðimi söyledi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra M.A. aradý ve baþsavcýnýn konuyu araþtýrdýðýný, ben ve ailem hakkýndaki soruþturmayý Körfez Savcýsý'nýn yürüttüðünü, baþsavcýnýn da o savcý ile görüþtüðünü ve bu konu hakkýnda yardýmcý olacaðýný söylediðini anlattý. Birkaç gün sonra M.A. Ýstanbul'daki iþ yerime geldi, Kocaeli Cumhuriyet Baþsavcýsý'nýn hakkýmda yürütülen soruþturmayý kapatacaðýný, bundan dolayý 500 bin lira para istediðini, bu para ile Ýstanbul Kadýköy'de bir ev almak istediðini, emekliliðine kýsa bir süre kaldýðýný, Ýstanbul'a yerleþeceðini söyledi. Ailemle bu konularý enine boyuna konuþtuk, gerek Bursa'da cemaat adýna faaliyet yürüten isimlerini saydýðým hocalar gerek Aydýn'da cemaat adýna faaliyet yürüten MA'nýn adliye, polis ve kamu bürokrasisi alanýndaki faaliyetlerini, bu kurumlardaki gücünü bizzat gördüðümden dolayý bu þahýslarýn bana ve aileme her türlü suçu isnat ederek, ailemi telafisi imkansýz sýkýntýlara sokabileceklerini ve buna da güçlerinin olduðunu gördüðümden hakkýmdaki soruþturmayý kapatmak için baþsavcýya istediði 500 bin lirayý ödemeye karar verdim. Daha sonra MA'yý aradým ve parayý vereceðimi söyleyerek iþ yerime davet ettim. Ýþ yerinde hepsi 200 liralýk banknot olan toplam 500 bin lirayý siyah renkli bir poþetin içerisine koydum ve M.A'ya verdim."
Ýþ adamý, þirkete ait araçla Kocaeli Adliyesi'nin önüne gittikleri M.A'nýn baþsavcýnýn yanýna yalnýz gittiðini bildirerek, "M.A, içerisinde 500 bin lira bulunan siyah poþeti alarak adliyeye girdi. Yarým saat, 40 dakika sonra eli boþ bir þekilde yanýmýza geldi ve parayý baþsavcýya verdiðini, baþsavcýnýn polislere ve dosya savcýsýna gerekeni söylediðini, bundan sonra polis veya savcý tarafýndan rahatsýz edilmeyeceðini söylediðini anlattý." iddialarýnda bulundu.
Baþsavcýnýn Didim'de bulunan yazlýk arsasýnýn 300 bin liraya alýnmasý için M.A'nýn kendisi ile yine iletiþime geçtiðini iddia eden iþ adamý, "Bu arsayý araþtýrdýðýmda deðerinin 100 bin lira olduðunu öðrendim ve arsayý 3 katý fiyatýna yani 300 bin liraya satýn aldým. Tapusunu da baþsavcýnýn akrabasý olan M.Ö. isimli kiþi adýna yaptým. M.A, baþsavcýnýn vekaleti ile bu arsayý M.Ö'ye devretti. Bu arsanýn parasýný 300 bin lira nakit para olarak M.A'ya iþ yerinde elden verdim. Bu süreçte yine M.A. beni arayarak baþsavcýnýn Ýstanbul Erenköy'de ikamet eden kýzýnýn 100 bin liraya ihtiyacý olduðunu söyleyerek benden tekrar para istedi. Bunun üzerine baþsavcýnýn kýzýna vermesi için M.A'ya 100 bin lira parayý nakit olarak iþ yerimde verdim." dedi.
- "Samanyolu TV'yi açarak 'Bu kanalý daha dikkatli izlersin' dedi"
Baþsavcý E.Ö'nün hakkýnda yürütülen soruþturmayý kapattýðýný düþündüðü sýrada 2013'ün ortalarýnda kendisine ve ailesine yapýlan operasyon sonucu 4 ay tutuklu kaldýktan sonra tahliye olduðunu belirten U, "Fetullah Gülen cemaatinin Arnavutluk'taki faaliyetlerini finanse etmek için her ay düzenli ödediðim 140 bin avro haricinde istedikleri 1,5 milyon avroyu vermediðim için ben ve ailem hakkýnda soruþturma baþlatýldý. Hakkýmda yürütülen bu soruþturma, mensubu olduðum ailemin, Fetullah Gülen cemaatine ödemiþ olduðu himmet parasýnýn çok fazla miktarda istenmesinden ve bu parayý benim ve ailemin ödememesinden kaynaklandý. Soruþturma tamamen Fetullah Gülen cemaatinin Bursa imamlarý ile Aydýn'da cemaat adýna faaliyet yürüten M.A'nýn yargý ve polis teþkilatýndaki mensuplarýnca tertip edilmiþ bir soruþturma." ifadelerine yer verdi.
Ýþ adamý U, soruþturma konusunun vergiyle ilgili bir konu olduðunu ancak kendisinin suç örgütü kurmak ve yönetmek, ailesinin de suç örgütü üyesi olmaktan gözaltýna alýndýðýný ve tutuklandýðýný öne sürerek, þunlarý söyledi:
"Kocaeli Emniyet Müdürlüðünce yapýlan operasyon kapsamýnda Sabah 05.30'da gözaltýna alýndým. Evimde polisler tarafýndan arama iþlemleri yapýldýðý sýrada beni, eþimi ve çocuklarýmý televizyonun karþýsýna oturttular. Televizyonun kumandasýný alan bir görevli Samanyolu TV'yi açarak 'Bu kanalý daha dikkatli izlersin.' dedi. KOM Þube Müdürlüðüne getirilirken ekip otosuna bindirilmeden önce uzun boylu, görsem tanýyabileceðim, beni yakalamaya gelen polislerin 'komiserim' diye hitap ettikleri bir kiþi bana 'Yalova'nýn sözünü keþke dinleseydin, eðer dinlemiþ olsaydýn bunlarýn hiçbirisi senin baþýna gelmezdi' dedi."
😂😂😂
Çok sevimlisiniz...
17 -25 Aralýkta Hükümeti devirmeye çalýþan polis hakim ve savcý kýlýðýnda Fetö üyesi yukardakilerdir.
Þu videoda röportaj yapýlan haným bankacý imiþ. Bunu anladýk...
http://zaytung.com/videohaberdetay.asp?newsid=320671
Karekok içindeki eksi 1 sayýsý reel sayý olamadigindan Karmaþýk sayý kümesi oluþturulmuþtur karekök içindeki -1 i harfiyle adlandýrýlýr. Ve bu yolla bütün sayýlarý en üst kümede içine alan karmaþýk sayý kümesi oluþturulmuþtur.
Ama mevzu bu deðil... esas olay su; Fetoþ terör örgütünün malum evlerinde imamlari vardir. Bu imamlar kendi halinde direk fetoya deðil bir üstlerine tabbiidirler iþte o kiþilere bölge imamý denir bunun örgüt içindeki þifreli ifadesi imam kare söylerken ikare diye telaffuz edilir bu da nerden çýktý diyecek olursanýz? Hiiiic öyle aklýma geliverdi nedense [emoji3]
GT-I9190 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri