Ortaktýnýz - Ortaksýnýz
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
pekaka ile kol kola can cana neler yaptýnýz neler?
þimdi hayýrdý evetti falanBu kadar düþürmeyin kendinizi
![]()
5000 yorumun 4900 tanesi neden HAYIR DEMEK GEREKTÝÐÝNÝN KANITI.
100 tanesi de kararsýz kalmak için neden olabilir.
Konu baþlýðý deðiþtirilsin:
Konu adý: Referandumda Neden EVET
Olmasý gereken konu adý: Referandumda Neden EVET dememeliyiz
Ben hayýra yatkýn kararsýzdým. Akþam yiðit bulut denen mikemmel danýþmaný dinleyince kendime geldim. Vay be dedim demek evet dersem maaþým üç kat artacak araziler 5 kat artacak yani ülke deðerlenecek. Tamam dedim bende evetçiyim. Böyle dürüst doðru güvenilir söylediðiyle yaþadýðý ayný olan aydýnlar olduðu müddetçe bu ülkeye zeval gelmez.![]()
Baþkanlýk sisteminde halkýn kabul edemeyeceði bir karar alýndýðýnda halkýn alacaðý cevap:
– "Beni siz seçtiniz, bunlarý söylemiþtik" dediðinde❗
– mesela, Atatürk ve cumhuriyet artýk bitmiþtir, ülkenin adý bundan sonra Yeni Osmanlý devleti dediðinde❗
– mesela, özerklik verilip güneydoðu Kürdistan ilan edildiðinde❗
– mesela, oðlunu veya kýzýný Baþkan yardýmcýsý yaptýðýnda❗
– mesela, "Ülke için þeriat yasalarý daha uygun, o yüzden bundan sonra þeriat yasalarý uygulanacak" dediðinde❗
– mesela, "Bir kereye mahsus genel af çýkardým ve istisnasýz herkesi kapsýyor" dediðinde❗
- mesela, muhalefet partisi seçim kazandýðýnda, "Ben bunu saymýyorum, Meclisi feshediyorum!" dediðinde❗
– mesela, kendisinin eleþtirilmesi vatan hainliði sayýldýðýnda❗
– mesela ülkedeki tüm þirketlere istediðinde el koyup kendine baðladýðýnda❗
Mesela, mesela, mesela ........
Bu meselalarýn sýnýrý yok ve bunu þu an baþtaki yapacak diye bir þeyde söylemiyorum. Þu anki cumhurbaþkaný bunlarý yapmasa bile, sonra gelecek olan psikopat birisi bunlarýn hepsini yapabilir.
Bunlardan hiçbirinin olmasýna þimdi Evet demiyorsunuz belki. Ama Referandum da Evet derseniz bunlarýn hiçbirinin olmayacaðýnýn garantisi yok. Çünkü o zaman Baþkaný denetleyecek bir mekanizma yada güçte olmayacak. Ve sen ne kadar itiraz edersen et, alacaðýn cevap þu olacak :
– "16 Nisan’da Evet dediniz, yetkileri bana siz verdiniz."❗
Tercihinizi ona göre yapýn. Ya karanlýk, ya aydýnlýk❗
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Yer Ýmleri