Almanyada Cumhurbaþkaný var, Avusturyada halkýn oyuyla seçilen Cumhurbaþkaný var orada ÇÝFT baþlýlýk yok, bizde var hemi...Almanya-Japonyanýn anayasasýný 2. dünya savaþý galibi ABD yazmýþtýr, Ýngiltere nin yazýlý Anayasasý yok bile, Þimdi Evet dersek, Anayasa deðiþince süper güç olacagýz, ekonomi uçacak hemi..Akp yol, köprü, tünel yaptý, ekonomi iyi diyerekten Evet oyu vereceðim diyenlerede bir çift lafým var... Demekki siz ABD kiþi baþý 100bin dolar vereceðim dese, ABD eyaleti, ABD Mandasý olmaya seve seve can atarsýnýz....
Almanya Avusturya deme gözünü sevem Cemal abi.. onlar tam iki yüzlü ..onlara uygun bir sistem
Eðer bir yanlýþ yapacaksan bari onu yanlýþ yap
Lütfen bu yazýya cevap vermeden önce, iyice okuyup, biraz da düþünün... Sonra cevap verin...
Eðer bu 18 maddelik anayasa teklifi referandumdan geçerse....
Cumhurbaþkaný hemen partili olabilecek mi... OLABÝLECEK..
Diyelim ki; Cumhurbaþkaný partilli olmak istedi ve gitti TBMM'de temsil edilmeyen bir partiye üye oldu...
Bu durumda 2019 yýlýna kadar kaç baþlýlýk olacak.. Üç baþlýlýk olacak.. Cumhurbaþkaný, Baþbakan, Cumhurbaþkanýnýn Partisi...
Hani iki baþlýlýðý kaldýrmak için EVET dediydik... ( Kaldýrdýk ya iki baþlýlýðý, üç baþlýlýk getirdik mi diyeceðiz.)
Burasý kafama takýldý..
Not: " Ýhtimal varsa, gözardý edilemez." diye bir özlü söz var..
Bir de...
17. Deðiþiklik maddesinin B fýkrasý kafamý karýþtýrýyor.
Bu maddeyi açýk seçik açýklayabilecek birisi var mýdýr. ?
Yahu demek istediðim ekonomi iyi olacak, memleket þahlanacak, hýzlý karar alýnacak diyorlar ya koca bir YALAN...Kaddafi tek adamdý, Saddam tek adamdý, esad tek adam ne oldu o ülkelerin hali...Ekonominin ve ülkenin geliþmesi için illa da Anayasa deðiþecek diye birþey yok onu anlatýyoruz..Güçlü hükümet ve siyasi istikrar deniliyorsa yapsýnlar 2 turlu seçim o zaman..Kapýnýza gelen akp lilere sorun bakalým neden 2 turlu seçim deðilde, illada baþkanlýk istiyorlar diye..
Soma da 301 madenci yanan ocaga bile bile ölüme gönderildi. 432 çocuk yetim kaldý, adam emekli olmuþ kýzý üniversite okuyor diye girmiþ madene can vermiþ. þimdi soruyorum bu ülkede madenleri denetleyen, iþçi güvenliðini kontrol eden bir çalýþma bakanlýðý varmý, bu maden faciasýnda bu akp lilerin hiç mi sorumluluðu yok, hiç vebali yokmu bunlarýn...zulme sessiz kalanda zulme ortaktýr..Çalýyor ama çalýþýyor diyenler, bunlara destek verenler mahþer günü ben sizden olmayacagým.. O yetim kalan 432 çocugun babalarýný haklarýný yedi bu iktidar, gerisi hikaye...
Türkiye ýrak Libya mýsýr gibi ülkelerle nasýl bir tutarsýn abi... Türkiye de halk seçiyor... oradaki sistem cok farkli.. Bizim ki cumhuriyet onlarýnkiyle tam zýt.. Bu halkýn yüzde 65 i tayyibe oy veriyor... Yüzde 65 boþa oy vermeyecek.. Bir kere de millete güvenin
Eðer bir yanlýþ yapacaksan bari onu yanlýþ yap
Yer Ýmleri