BÝLD gazetesi ve hayýr yayýný yapan diðer batý basýný hayýrdýr
anayasa deðiþikliði sizin ülkelerinizdeki anayasayý deðiþtirmiyor
bir sakin olun
BÝLD gazetesi ve hayýr yayýný yapan diðer batý basýný hayýrdýr
anayasa deðiþikliði sizin ülkelerinizdeki anayasayý deðiþtirmiyor
bir sakin olun
Niye Hayýr demeyeceksiniz:
http://www.haberturk.com/gundem/habe...0-milletvekili
rumenigge,
Bu yazdýklarýný TOSUN da okuyor.. Þimdi sana cevap verip bir yazý yazsa ne yapacaksýn... Okumayacak mýsýn cevabýný..
Valla ben okumam.. TOSUN ne yazarsa yazsýn okumam..
Bu baþlýðý þu anda 6 kiþi okumaktadýr. (3 üye ve 3 ziyaretçi)
DeliKAN, hissedar001, TOSUN
Þöyle soralým.
Referandumdan önce Cumhurbaþkaný kim? Erdoðan.
Referandumdan Evet çýkarsa Cumhurbaþkaný kim? Erdoðan.
Referandumdan Hayýr çýkarsa Cumhurbaþkaný kim? Erdoðan.
O halde siz neyin davasýný yapýyorsunuz?
Biri sizinle feci dalga geçiyor haberiniz olsun....
Tasalananlar için
Merak ediyorlarmýþ: Referandumda "hayýr" çýkarsa ne olur?
Referandumda "evet" çýkacak. "Hayýr" çýkacaðýna CHP'liler bile inanmýyorlar. Kýlýçdaroðlu adamlarýný toplamýþ, "önce kendiniz inanýn" talimatýný vermiþ ama nafile. (Tabii ki hazret "evet" çýktýðý zaman da istifayý düþünmeyecek, yeni ve bol göbek havalý bir kurultay daha yapýlacaktýr. Kývrak þiþmanlarý iskemle üstüne davet ediyoruz. Çakþýrýna sýkýþtýrmak için beþ lira benden!)
Peki... Avukat aðzýyla, "bir an için" hayýr çýktýðýný düþünelim...
Ne olur?
Bir þey olmaz.
Erdoðan cumhurbaþkaný, Yýldýrým baþbakan olarak görevlerine 2019 sonlarýna kadar devam ederler.
2019'da önce baþkanlýk seçimi, sonra meclis seçimi yapýlýr, CHP'nin pek arzu ettiði þekilde.
Erdoðan seçimi gene kazanýr, AKP seçimi gene kazanýr.
Böyle böyle 2023 yýlýný buluruz.
Erdoðan bu kez AKP'den milletvekili adayý olur, gene kazanýr, baþbakan olarak geri gelir!
Beþtepe'ye de önceden "münasip" bir aday gösterir, yeni cumhurbaþkaný gene AKP'li olur.
Böyle böyle devam eder gider, taa ki "emr-i Hak vaki olana" kadar...
Dikkat ederseniz hiçbir ama hiçbir CHP'li "biz kazanýrýz" demiyor, diyemiyor. Ne baþkanlýðý, ne meclisi...
Ne þu sistemde, ne bu sistemde, iktidarýn el deðiþtirmesi için hiçbir neden yoktur. Ekonomik kriz de olsa AKP kazanýr, olmasa da.
"Yenilir" demek, "ben ne Türkiye'yi tanýyorum, ne ülkemin yakýn tarihinden haberim var, ne de tahlil yapabilme yeteneðim" demektir. Ya da isterseniz, "benimkilerin asla iktidara gelemeyeceðini bile bile sýrf amigoluk yapýyorum" demiþ olsun.
Peki, diyelim ki referandumda evet çýktý, Erdoðan baþkan oldu, fakat onu zamansýz kaybettik...
Baþka bir lider çýkar.
Pek pek, o lider çýkana kadar bir "fetret" devri yaþanýr. (Özal'ýn ölümünden Erdoðan'ýn çýkýþýna kadar dokuz yýl, ANAP'ýn iktidardan düþüp AKP'nin gelmesine kadar on bir yýl geçmiþti.) Bir süre "koalisyonlar" geri gelebilir, CHP amigolarý mutlu olurlar. (Utanmadan "koalisyon iyidir" yazýyorlardý!)
Fakat eninde sonunda bu parti, ya da bu "çizgi" gene iktidara döner. Hep öyle olmuþtur.
Saltanat özleyen emekli memurlara da "onursuzlar, devleti hiç düþünmeyenler" diye ilenmek kalýr.
Ama bunlar olmayacak. Referandumda "evet" çýkacak, bütün bu tartýþmalar da çöpe gidecek. Tasalanmayýn.
Bendeniz referandum sonucundan ziyade, Muharrem Ýnce'nin genel baþkan seçileceði CHP kurultayýnda çýkacak arbedeyi heyecanla bekliyorum. Bu sefer göbeði de Recep Ývedik gibi "hoplayýver çekirge, zýplayýver çekirge, pýtý pýtý pýtý pýtý çekirge" havasýyla atýn, ülkeye uyum saðlayýn.
Engin ARDIÇ
Tek dert neymiþ : Erdoðan'mýþ
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Anladýðým kadarýyla CHP camiye gitse, bunlar tersine kiliseye gidecek...![]()
Yer Ýmleri