Marine trafikt sitesinden bu gemiler ve diðer haksýz zenginlerin gemilerini takip edebilirsiniz.hangi tarihte hingi limanda olduklarýný
Marine trafikt sitesinden bu gemiler ve diðer haksýz zenginlerin gemilerini takip edebilirsiniz.hangi tarihte hingi limanda olduklarýný
Gemilerinin isminide siz bulun .
Ve Ýsrail'de olduklarýný
Bu arada 15 senedir her þeyi yaptýklarýný söyleyenler hala denizcilik bakanlýðýný kurmamýþlardýr. Ülkemizin her bir tarafý denizlerle çevrili Fakat .Alayý armatör veya çocuklarýnýn gemileri var.Amaç sadece cukkayý indirmemek bu ülke için çalýþtýklarýný zannetmiyorum.
Ve merak ettim ülkesini bayraðýný seven bu insanlarýn gemisi hangi ülke bayraðýný taþýyor.
ÜLKE MANZARASI;
Sol taraftakiler
Sað taraftakilere oy verenler!...
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Ýnternette dolaþan bir yazýydý. Sizin sistemde de dolaþsýn istedim. KDÝ.
"""Kapým çalýndý, biraz önce. Merdivenden düþüp ayaðýmý burkmam yüzünden dört gündür tek ayak üstünde sekerek gidiþim yüzünden memnun deðilim zilin sýk sýk çalýnmasýndan.
Neyse, binbir zahmetle vardým kapýya. Karþýmda temiz yüzlü bir genç. Ancak 18’inde. Bir þey uzattý bana. Bir broþür. Üzerindeki “Mesele Memleket Meselesi Söz Konusu Vatan” yazan satýrlarýn altýnda Evet ibaresini gördüm.
Genç, broþürü verip gidecekti ki gayet munis sordum.
– “Evladým ne oldu? Memlekete ne oldu? Düþman mý geldi, vatan tehlikede mi yani? Öyleyse ne duruyorsun senin gibi nice gençler kanlarýyla suladý bu topraðý. Vatan broþürle kurtulmaz. Dur ben de geleyim seninle. Ayaðým sakat ama…”
Genç, afalladý. Anlamadý. Anlamadýðýný anlayýnca
– “Oðlum baksana burada Söz Konusu Vatan yazýyor” dedim. “Hay Allah teyze yok öyle bir þey düþman falan gelmedi. Seçim için bu” dedi. “Seçim mi var?” dedim. “Evet, 16 Nisanda; haberin yok mu?” dedi. “Oðlum o referandum deðil miydi?” dedim. “Evet”dedi. “Öyle söyle; o zaman ne diye iþgal edilmiþiz gibi yazmýþsýnýz. Zaten þimdi de nisandan sonra da Ak Parti hükumeti tarafýndan yönetiliyor olmayacak mýyýz? Niye þimdiki hükumete düþman muamelesi yapýyorsunuz?” dedim. Sustu.
Ben de diðer sayfayý açtým.”Deðiþecek sadece hükumet sistemi” yazýyordu. “Evladým siz þimdi Ak parti hükumetinden memnun deðil misiniz yani?” dedim. Baktý. “Cumhurbaskaný halk tarafýndan seçileceði için siyasette birliktelik artacak, kutuplaþma azalacak” yazýsýný iþaret edip “Cumhurbaþkanýný zaten biz seçtik. Hükümetle de gayet iyi çalýþýyor. Birini indiriyor diðerini bindiriyor. Kimse de bir þey demiyor. Derdiniz ne?” dedim. Yutkundu.
Gidecekti ki kolunu tuttum. O sýrada ayaðým acýdý. Aldýrmadým. Sordum. Elimdeki kaðýtta “Yeni sistemde meclis devre dýþý býrakýlmýyor, aksine güçlendiriliyor.”yazýyordu. “Yaaa! Nasýl? Anlatýr mýsýn?”dedim. “Bilmem ben, oku dedi” “Baþka bir açýklama yok ki okuyayým. Bu yaþlý teyzeni bilgilendir lütfen” dedim. Þaþýrdý. “Yeni sistemde hükümeti de halk seçecek yazýyor zaten kim seçiyordu ki” dedim. Kekeledi.
Konuþacak sandým, sustu. “Bir de þunu anlamadým. Halka hesap veren bir cumhurbaþkaný olacak diyor ya, nasýl? ”Bocaladý. “Teyze sen evet verme o zaman” dedi. “Hem beni yerimden kaldýrýp kapý açtýrýyorsun hem elime Evet yazýsýný tutuþturuyorsun hem de sen Evet verme diyorsun. Ben Evet vermek istiyorsam ne olacak? Anlamadan dinlemeden veremem ki. Bana anlatsana” dedim. “O zaman sen ilçeye git sor”dedi.
“Yani sen beni ikna etmek için kapýma geliyor ama konuyu bilmiyorsun öyle mi? Genç sen elinde taþýdýðýn Evetin anlamýný bilmezken, neye evet dediðini bilmezken benim vekilim olma hayaline kapýlarak bilmediðin ve anlamadýðýn bir konuda nasýl mesai harcarsýn? Benim yaþlý aklým kadar sorgulayamýyorsan nasýl benim vekilim olacaksýn?”
Söyleyeceklerim bitmemiþti ama en son onun hýzla iniþini görünce içeri girdim."""
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Yer Ýmleri