Katýlýyorum. Ben de 2024'ün þirketleri sigorta ve faktöring diye düþünüyorum.
Faktoring þirketleri temettü vermediði için belki yükselmeyebilir.
Gýda tarafýný çok beðeniyor analistler haklýlar biþi diyecemem ancak gýdalarýn düþüþ trendinde saðlam kalmasý sebebiyle biraz daha ön planda kalýyor sanki. Yoksa gýda iþte her zamanki gibi.
XSGRT toparlarsa Anadolu sigorta yola devam ytd.
Dün yayýmlanan genelgeyle Seddk trafik sigortasýnda prim özsermaye katsayýsý uygulamasýna geri döndü. 2022 yazýnda kaldýrýlmýþtý. Bu uygulamayla birlikte þirketlerin trafik sigortasýnda yazdýklarý direkt brüt primler yýl sonu özsermayelerinin 5 katýný geçemeyecek.
Trafik teknik zarar yazdýklarý bir branþ olduðu için burdaki kýsýtlamanýn Þirketler için olumlu olduðunu düþünüyorum. Kýsýtlama olmadýðýnda Þirketler bu branþtan üretim yapmaya devam etmek zorunda kalýyorlardý.
Daha önce yazmýþtým XU100 de 8100 ile seçim belirsizliðinde 5100 benzetiyorum o dönemde 4500 5100 arasýnda aylarca düzeltme yaþamýþtý þuanda 8100 ve 7400 arasýnda gidip geliyor 12 aylýk zirvesi 8,562 bugün XU100 kapanýþ 8,026
Anadolu sigorta 12 aylýk zirvesi 69,10 yeni zirvesi.haftalýk kapanýþ 64,15 önceki eski zirvesini bilenler bilir hissede sýkýntý yok yükseliþ trendi devam ediyor fakat yatayda büyük hareketinde olmadýðý için moral bozmasý normaldir ytd.
Yakýn zamanda yeni zirve gelebilir XU100 ve banka sektörüyle olacaktýr ytd.
Mecburen aðýrlýk azalttým Anadolu Sigorta da son kale 60 TL altýnda günlük seans kapanýþý yapmadýðý sürece sýkýntý yok.yükseliþ trendi devam ediyor fakat yatay testere sevmiyorum ytd.
Yer Ýmleri