Sektör açýsýndan olumlu olduðunu düþünüyorum. 2024 ilk 4 ay için aylýk %5, takip eden aylar için hasar maliyet artýþlarýný prim artýþýna yansýtabilecek bir oran düzenlemesi yapýlmýþ. Hesaplama detayý yönetmelikte belirtilmiþ. Özellikle asgari ücret artýþýnýn %45 etkilemesi olumlu zira trafik branþýnda asýl hasar ödemesi bedeni taraftan gelir.
Ben yine de sigorta sektörü açýsýndan önümüzdeki yýl da asýl öne çýkanýn hala teknik karlýlýktan ziyade finansal karlýlýk olduðunu düþünüyorum. Bugün bireysel mevduatýn yýllýk getirisi %50'lere yaklaþmýþ durumda. Kurumsal müþterilerin mevduat oranlarý çok daha yüksek olacaktýr. Kaldý ki tahvil vb. yatýrým araçlarý da mevcut portföylerinde. Oralarda da cds düþüþü sürüyor. Yakýn zamanda iskonto faizi de artacaktýr. Hali hazýrda %22 uygulanýyor.
Maalesef genel kan kaybý devam ediyor ancak faizler mevcut seviyede devam ettikçe ve bu borsada yatýrýma devam edeceksek finansal kuruluþ hisselerinin ön plana çýkacaðýný düþünüyorum (sigorta, banka, faktoring). Faktoring tarafý da kan kaybediyordu ancak geçen gün gelen aylýk veri sonunda tavana gittiler. Kara bulutlar daðýlýnca yine finansal kuruluþlarýn ön plana çýkacaðýna inanýyorum. Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri