Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,30 10% 147,41 Mn 3,07 / 3,30
100,10 10% 2,66 Mn 91,00 / 100,10
39,60 10% 459,00 Mn 36,00 / 39,60
7,71 9.99% 492,45 Mn 7,00 / 7,71
16,62 9.99% 72,16 Mn 15,15 / 16,62
201,60 -10% 1,05 Mr 201,60 / 227,50
277,50 -9.98% 14,33 Mn 277,50 / 277,50
16,45 -9.96% 2,71 Mr 16,45 / 17,86
147,60 -9.95% 1,41 Mr 147,60 / 164,20
1,02 -8.11% 16,53 Mn 1,02 / 1,05
258,25 4.55% 13,24 Mr 241,50 / 262,75
294,25 1.9% 12,59 Mr 289,25 / 294,75
78,20 3.44% 8,05 Mr 68,05 / 78,20
66,00 0.61% 7,96 Mr 65,65 / 67,70
13,17 1.78% 6,35 Mr 12,99 / 13,27
16,78 3.77% 663,26 Mn 16,17 / 16,86
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
195,00 -0.1% 4,72 Mr 191,40 / 198,20
683,00 0.89% 2,83 Mr 673,50 / 690,00
88,40 0.74% 435,35 Mn 86,70 / 88,40
108,60 0.56% 365,33 Mn 106,00 / 109,70
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
27,42 1.71% 184,39 Mn 26,98 / 27,52
10,83 2.46% 195,36 Mn 10,56 / 10,98
77,10 -2.1% 854,19 Mn 76,90 / 79,65

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 148/189 ÝlkÝlk ... 4898138146147148149150158 ... SonSon
Arama sonucu : 1512 madde; 1,177 - 1,184 arasý.

Konu: ANSGR - Anadolu Anonim Türk Sigorta Þirketi

1. Hocam 5 milyar karlardan buralara mý geldik þimdi hedefi çok küçüktünüz bence barýþ Yýlmaz hocamýza güvenelim 😊

Alýntý Originally Posted by nurullahCaliskan Yazýyý Oku
    Selamlar herkese,
    Dün bu muallak tarafýnda kafayý yordum ve 4.ç deðerlememi tekrardan göz geçirdim. Artýk prim ve tefas fon verileri de olduðu için aracý kurumlara yakýn kar buldum. Benim bulduðum kar, vergi öncesi 3 milyar TL.
    Yukarý yönlü sürpsiz kar, eurobondlarýn itfa süreleri. Eðer sene sonu vadeli varsa ellerinde, bilançoysa bu çeyrek aktarýlýr. Aksi yönde, 3 milyar TL (vergi öncesi) gayet olasý durum.

Muallak tazminat karþýlýðýna bizim þirkette katýlýr büyük ihtimal ve bu karý düþürücü bir etki. ANCAK, bunlar aslýnda muhasebe oyunu. Önemli olan ne kadar kar deðil, kasaya ne kadar girdiðidir. Örneðin bir demir çelik 1 milyar TL kar etse ve kasaya 100 milyon girse, (900 milyon amortisman diyelim) ne yapayým ben o karý? Dolayýsýyla benim kardan çok önemsediðim, özvarlýk artýþý. Geçen çeyrek %47 idi, bu çeyrek de o þekilde olabilir. Sigorta sektöründeki en büyük problemimiz, risklerin muhasebeleþtirilememesi. Ýþte SEDDK'dan muallak karþýlýðý %28 yerine %35 ayýrýn gibi kararlar geliyor.

2024 Sigorta sektörü için ne düþünüyorum?
    3 sene boyunda dolar fýrlamasý, CDS yükseliþi ve düþük vadeli getirisi ile sigortalar çok dayak yedi. Bu sene bunlarýn hiçbirisi yok (görünürde) primler arttýkça, CDS düþtükçe ve hisse fiyatý abartmadýkça bu sektörde olmaya devam edeceðim.

Sigorta sektörünü nasýl fiyatlýyorum?
    Bizim þirket 3x kaldýraçlý durumda. 10 milyar özkaynak, 30 milyar borç portföyü. Dolayýsýyla, 1 yerine 3 kazanýyoruz. Örneðin, %20 vadeliye yatýrým yapýlsa, 40 milyarýn toplamýna göre 8 milyar TL eder. Yani 10 milyarýmýz 18 olur bu da %80 getiri. %20lik basit bir getiride bile nasýl %80e yükseldiðimizi anlatmaya çalýþýyorum. Zaten geçen çeyrek %47lik özkaynak artýþýný bu þekilde izah edebiliriz. Þuanki PDDD 3.05, 3x kaldýraça göre (kendi özkaynakla beraber 4) 0,75 PD eder. Þuan konjötürü arkasýnda olan, iþi iyi giden þirket bulamýyorum borsada. Ereðliyi bulabilirsinizde (0,94 PDDD) negatif konjöktür. Bu yüzden bu þirketteyim.

En büyük handikapýmýz nedir?
    TL ile çalýþan, dolar kuru yükseliþinde negatif etkilenen ve sigorta riskini üstlenen bir þirketiz. Kim bu risklere yatýrým yapar? Dolayýsýyla KY bu þirkete bakmýyor. %34'ü halka açýk olan þirketimizin %21'ini fonlar sahiplenmiþ. Dolayýsýyla, halka açýk kýsmýn %61'i fonlarda diyebiliriz. En büyük handikapýmýz bu. Þirketten ters bir durumun olduðunu farkeden fonlar, satýþa baslarda hisse fiyatý %30 geri gelir. Tabi her dezavantajýn-avantajý vardýr, hisseyi 15den buralara getiren de fonlar (Seansta ani -%4, +%4 leri buna baðlýyorum)
    KY anca temettü için gelir. Temettücü arkadaþlar için ANSGR uygun bir þirket olur.

Özetle:Artýk sigorta sektörünün negatif baskýlarý geri kaldýðýný, önüzümün TL güvenli bir yýl olacaðýný (aracý kurum analizleri de bu þekilde), sigorta sektörünün yüksek primli ve verimli özkaynak artýþý olacaðýný düþünüyorum. Hisse fiyatýmýnzda ucuz deðil, ederinde olduðunu düþünüyorum. Bazen TURSG 10 FK biz niye 5FK yýz diye sorular görüyorum, 2019 yýlýnda TURSG'nin 1.1 milyar özkaynaðý varken bizim 1.8 idi, þimdi ayný özkaynaða sahibiz. Dolayýsýyla bizden %70 verimli çalýþmýþlar ve 2021-22 de de temettü vermelerine raðmen. Tabi bunlar da fiyata yansýdý.

TL finansal bir þirketiz. Kur riskini üzerimize alýyoruz. Konjöktürün bizim leyhimize ve TL e eriþmenin zor olduðu dönemde primleri erken alýp deðerlendirebiliren, verimli özkaynak karý olan þirkete kaldýraçý çýkardýðýmýzda 0,75PDDD (kaldýraç porföyünün kendi paramýz deðil, borç olduðunu kabul ediyorum ama kar- özkaynak hesabýný buna göre yapýyorum) olan hisseyi baþka sektörde bulamýyorum. %100 ANSGR'deyim. Baþka yerde hissem yok, 5 senedir bu tek hisse stratejisindeyim. Risk benim riskim.2024 yýlý boyunca da bu hissede olacaðým gibi gözüküyor. Bu metni, zamanýnda 5.2 milyar kar bekliyorum diye yazdýðým için yeni fiyatlamamýn daha doðru olduðunu düþündüðüm için buraya yazma ihtiyacý duydum.

Bu arada, Anadolu sigortanýn 2 fonu TEFAS'da var. Getiri oranlarýný merak edenler inceleyebilir
    ILE - ÝÞ PORTFÖY ANADOLU SÝGORTA SERBEST (TL) ÖZEL FON: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ILE
    IPE - ÝÞ PORTFÖY ANADOLU SÝGORTA SERBEST ÖZEL FON: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPE

2. Hocam prim üretimi ve yatýrým gelirleri verileri geldikçe benim de kar tahmini buralara geldi. Ýyi haberse, piyasa zaten 5 milyar gelecekmiþ gibi hesaplamýyordu. Kendi kendimize yanýldýk,düzelttik.

Alýntý Originally Posted by Keremaras Yazýyý Oku
    Hocam 5 milyar karlardan buralara mý geldik þimdi hedefi çok küçüktünüz bence barýþ Yýlmaz hocamýza güvenelim 😊

3. [

Nurullah hocam Yeni kar hesabýnýza göre temettü daðýtýmý da olmayacak 2024'te,

Ben sizin kadar karamsar deðilim aracý kurumlar her zaman sigorta þirketleri için orantýsýz ve düþük kar tahminlerinde bulunuyorlar bence yine yanýlacaklar
    QUOTE=nurullahCaliskan;6692413]Selamlar herkese,
    Dün bu muallak tarafýnda kafayý yordum ve 4.ç deðerlememi tekrardan göz geçirdim. Artýk prim ve tefas fon verileri de olduðu için aracý kurumlara yakýn kar buldum. Benim bulduðum kar, vergi öncesi 3 milyar TL.
    Yukarý yönlü sürpsiz kar, eurobondlarýn itfa süreleri. Eðer sene sonu vadeli varsa ellerinde, bilançoysa bu çeyrek aktarýlýr. Aksi yönde, 3 milyar TL (vergi öncesi) gayet olasý durum.

Muallak tazminat karþýlýðýna bizim þirkette katýlýr büyük ihtimal ve bu karý düþürücü bir etki. ANCAK, bunlar aslýnda muhasebe oyunu. Önemli olan ne kadar kar deðil, kasaya ne kadar girdiðidir. Örneðin bir demir çelik 1 milyar TL kar etse ve kasaya 100 milyon girse, (900 milyon amortisman diyelim) ne yapayým ben o karý? Dolayýsýyla benim kardan çok önemsediðim, özvarlýk artýþý. Geçen çeyrek %47 idi, bu çeyrek de o þekilde olabilir. Sigorta sektöründeki en büyük problemimiz, risklerin muhasebeleþtirilememesi. Ýþte SEDDK'dan muallak karþýlýðý %28 yerine %35 ayýrýn gibi kararlar geliyor.

3 sene boyunda dolar fýrlamasý, CDS yükseliþi ve düþük vadeli getirisi ile sigortalar çok dayak yedi. Bu sene bunlarýn hiçbirisi yok (görünürde) primler arttýkça, CDS düþtükçe ve hisse fiyatý abartmadýkça bu sektörde olmaya devam edeceðim.

Bizim þirket 3x kaldýraçlý durumda. 10 milyar özkaynak, 30 milyar borç portföyü. Dolayýsýyla, 1 yerine 3 kazanýyoruz. Örneðin, %20 vadeliye yatýrým yapýlsa, 40 milyarýn toplamýna göre 8 milyar TL eder. Yani 10 milyarýmýz 18 olur bu da %80 getiri. %20lik basit bir getiride bile nasýl %80e yükseldiðimizi anlatmaya çalýþýyorum. Zaten geçen çeyrek %47lik özkaynak artýþýný bu þekilde izah edebiliriz. Þuanki PDDD 3.05, 3x kaldýraça göre (kendi özkaynakla beraber 4) 0,75 PD eder. Þuan konjötürü arkasýnda olan, iþi iyi giden þirket bulamýyorum borsada. Ereðliyi bulabilirsinizde (0,94 PDDD) negatif konjöktür. Bu yüzden bu þirketteyim.

TL ile çalýþan, dolar kuru yükseliþinde negatif etkilenen ve sigorta riskini üstlenen bir þirketiz. Kim bu risklere yatýrým yapar? Dolayýsýyla KY bu þirkete bakmýyor. %34'ü halka açýk olan þirketimizin %21'ini fonlar sahiplenmiþ. Dolayýsýyla, halka açýk kýsmýn %61'i fonlarda diyebiliriz. En büyük handikapýmýz bu. Þirketten ters bir durumun olduðunu farkeden fonlar, satýþa baslarda hisse fiyatý %30 geri gelir. Tabi her dezavantajýn-avantajý vardýr, hisseyi 15den buralara getiren de fonlar (Seansta ani -%4, +%4 leri buna baðlýyorum)
    KY anca temettü için gelir. Temettücü arkadaþlar için ANSGR uygun bir þirket olur.

Özetle:Artýk sigorta sektörünün negatif baskýlarý geri kaldýðýný, önüzümün TL güvenli bir yýl olacaðýný (aracý kurum analizleri de bu þekilde), sigorta sektörünün yüksek primli ve verimli özkaynak artýþý olacaðýný düþünüyorum. Hisse fiyatýmýnzda ucuz deðil, ederinde olduðunu düþünüyorum. Bazen TURSG 10 FK biz niye 5FK yýz diye sorular görüyorum, 2019 yýlýnda TURSG'nin 1.1 milyar özkaynaðý varken bizim 1.8 idi, þimdi ayný özkaynaða sahibiz. Dolayýsýyla bizden %70 verimli çalýþmýþlar ve 2021-22 de de temettü vermelerine raðmen. Tabi bunlar da fiyata yansýdý.

TL finansal bir þirketiz. Kur riskini üzerimize alýyoruz. Konjöktürün bizim leyhimize ve TL e eriþmenin zor olduðu dönemde primleri erken alýp deðerlendirebiliren, verimli özkaynak karý olan þirkete kaldýraçý çýkardýðýmýzda 0,75PDDD (kaldýraç porföyünün kendi paramýz deðil, borç olduðunu kabul ediyorum ama kar- özkaynak hesabýný buna göre yapýyorum) olan hisseyi baþka sektörde bulamýyorum. %100 ANSGR'deyim. Baþka yerde hissem yok, 5 senedir bu tek hisse stratejisindeyim. Risk benim riskim.2024 yýlý boyunca da bu hissede olacaðým gibi gözüküyor. Bu metni, zamanýnda 5.2 milyar kar bekliyorum diye yazdýðým için yeni fiyatlamamýn daha doðru olduðunu düþündüðüm için buraya yazma ihtiyacý duydum.

Bu arada, Anadolu sigortanýn 2 fonu TEFAS'da var. Getiri oranlarýný merak edenler inceleyebilir
    ILE - ÝÞ PORTFÖY ANADOLU SÝGORTA SERBEST (TL) ÖZEL FON: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ILE
    IPE - ÝÞ PORTFÖY ANADOLU SÝGORTA SERBEST ÖZEL FON: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPE[/QUOTE]

4. Deniz yatýrýmýn 2 milyarlýk kar gelmesi durumunda sermaye yeterlilik oraný %130 olarak belirlemiþ. Mevzuatta temettü sýnýrý %135 üzeri olmak zorunda. Gerisi þirketin isteðine kalmýþ. Dolayýsýyla kabaca 2.1 üzeri kar geldiðinde temettü daðýtabilir durumda oluyor.

Alýntý Originally Posted by Keremaras Yazýyý Oku
    [

Nurullah hocam Yeni kar hesabýnýza göre temettü daðýtýmý da olmayacak 2024'te,

Ben sizin kadar karamsar deðilim aracý kurumlar her zaman sigorta þirketleri için orantýsýz ve düþük kar tahminlerinde bulunuyorlar bence yine yanýlacaklar
    QUOTE=nurullahCaliskan;6692413]Selamlar herkese,

IPE - ÝÞ PORTFÖY ANADOLU SÝGORTA SERBEST ÖZEL FON: https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPE
    [/QUOTE]

Alýntý Originally Posted by nurullahCaliskan Yazýyý Oku
    Deniz yatýrýmýn 2 milyarlýk kar gelmesi durumunda sermaye yeterlilik oraný %130 olarak belirlemiþ. Mevzuatta temettü sýnýrý %135 üzeri olmak zorunda. Gerisi þirketin isteðine kalmýþ. Dolayýsýyla kabaca 2.1 üzeri kar geldiðinde temettü daðýtabilir durumda oluyor.
    [/QUOTE]

Hocam piyasa beklentisi son çeyrek 2 milyar civarý üzeri beklenti üzeri olur ayrýca anadolu sigorta yeni TL bazlý zirvesini yaptý hisse yükselen trend yoluna devam ediyor grafik iyi durumda örneðin çoðu hisse diðer sektörlerde eski zirvelerini kýramamýþ durumda anadolu sigorta endeksi performansta yenmiþ durumda son 1 ayda yabancýlar alým tarafýnda daha öncede yazdým tahminim yabancýlar dengeleyici ve kilit rolde olacaktýr temettü konusuna gelince 3 yýl sonra temettü hissesi olur mu orasý bilinmez tahminim Dolar TL yi ve enflasyonu yenecektir geçmiþ 1 yýlda yendiði gibi ytd.

Yükselen trend hisselerde al,sat lot arttýrmaya gerek yoktur zaten yükseliyor yükselen trend bazen 2 yýl bazen 4 yýl devam eder Anadolu sigorta þuan örnektir baþka örneklerde var tabi önemli olan maliyet o ayrý konu ytd.

7. Sigortalar para basiyor kabul.Ancak bu parayi 6/9 ay taksitle TL olarak alirken hasara tabi emtea fiyatlari enflasyon ustu artiyor.Secimlerden sonrasi mechul.Faizler doviz ne olacak?Bunu cözen kazanir.

CPH1931 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bütün bu olaylar Türkiye sigora müşteri ilişkilerini arayan birinin aldığı cevabı yayınlanmasından sonra çıktı..
    O kişi bilanço karıyla ilgili bi rakam vermiyor..
    12 aylık Karı etkileyecek bazı kesintilerin falan olduğunu ama 2024 3 aylığın çok iyi gelebileceğini söylüyor..
    Brüt primler 3 çeyreğe göre %60 artmisken kesintiler bile olsa kar çok iyi gelebilir..
    Ben en az 8.5 milyar kar bekliyorum , 12 aylikta..
    Bütün bu yapılanları spekülasyon olarak yorumluyorum..
    Kimse mal satmayinca bu yola basvurdular mal kapmak için .
    Ayrıca yok kar az gelecekmiş çok gelecekmiş gibi bilgiler öyle uluorta verilmez, karın az geleceğini bilen sinsi sinsi malıni satar..
    böyle büyük cirolu şirketlerde karın nasıl gelecegini kimse bilemez, bilinçli spekülatif haberler yapılıyor...ayrıca kağıtta 3 4 aydır doğru dürüst bı primde yok...
    Ben bilinmeyen bı zamanda ( çok uzun bı zaman değil) ansgr in çok iyi prim yapacağını ongoruyorum...

Sayfa 148/189 ÝlkÝlk ... 4898138146147148149150158 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •