Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,30 10% 147,43 Mn 3,07 / 3,30
100,10 10% 2,66 Mn 91,00 / 100,10
39,60 10% 459,27 Mn 36,00 / 39,60
7,71 9.99% 492,45 Mn 7,00 / 7,71
16,62 9.99% 72,16 Mn 15,15 / 16,62
201,60 -10% 1,05 Mr 201,60 / 227,50
277,50 -9.98% 14,33 Mn 277,50 / 277,50
16,45 -9.96% 2,71 Mr 16,45 / 17,86
147,60 -9.95% 1,41 Mr 147,60 / 164,20
1,02 -8.11% 16,59 Mn 1,02 / 1,05
258,25 4.55% 13,24 Mr 241,50 / 262,75
294,25 1.9% 12,66 Mr 289,25 / 294,75
78,20 3.44% 8,05 Mr 68,05 / 78,20
66,00 0.61% 7,99 Mr 65,65 / 67,70
13,17 1.78% 6,35 Mr 12,99 / 13,27
16,78 3.77% 663,43 Mn 16,17 / 16,86
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
195,00 -0.1% 4,74 Mr 191,40 / 198,20
683,00 0.89% 2,84 Mr 673,50 / 690,00
88,40 0.74% 435,35 Mn 86,70 / 88,40
108,60 0.56% 365,58 Mn 106,00 / 109,70
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
27,42 1.71% 184,80 Mn 26,98 / 27,52
10,83 2.46% 195,53 Mn 10,56 / 10,98
77,10 -2.1% 854,27 Mn 76,90 / 79,65

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 183/189 ÝlkÝlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon
Arama sonucu : 1512 madde; 1,457 - 1,464 arasý.

Konu: ANSGR - Anadolu Anonim Türk Sigorta Þirketi

Alýntý Originally Posted by nurullahCaliskan Yazýyý Oku
    Ben hayatýmda hiç bu kadar hýzlý bir düþüþ yaþamadým bir hissede. Konjontür'ün, makroekonominin bu kadar yanýnda olan bir þirketin hissesinin bu denli düþüþünü ben fonlara baðlýyorum. Evet 120 lere yükseliþi hormonluydu ama böyle bir düþüþ ancak spek hisselerde olur. Çok enteresan bir durum. Umarým düzelir. Temettü vermediði içinde volalitisesi çok yüksek
    Temettüyle alakasý yok düþüþ yaþamasýnýn zaten yýllardýr temettü vermiyor hisseyi alanlar bakmýþtýr temettü verip vermediðine daha öncede yazmýþtým bedelsiz sermaye artýrýmý mantýklý olandýr anadolu sigorta da he ne zaman yaparlar bilinmez iyi ralli yaþadý enflasyon üstü iyi para kazandýrdý ytd.Bende hisse yok izliyorum.
    Saðlam hisse anadolu sigorta mercedes kaportasý gibi 1 yýlda yaþadýðý rallinin gazýný çýkarýyor ytd.
    Yanýldýðým nokta anadolu hayat hissesinin gerisinde kalmasý oldu ytd.

Ayrýca bende XU100 de hisse yok altýn fonundayým XU100 düzeltme düþüþünü 2023 eylül ve aralýk ayý sonuna benzetiyorum uzmanlarýn yýl sonu XU100 de 14000 beklentisi var o da ayrý konu bakalým 31 aralýk ayýnda nerede olacak ytd.

3. Arkadaþlar bu düþüþ normal mi anlamak güç. Borsadaki 500 hissenin büyük çoðunluðu sene baþýndaki deðerlerine geldiler. Hatta bazýlarý geçen seneki fiyatlarýnda. Hissemiz özelinde konuþmak isteyenler, lütfen düþüncelerini bildirebilirler mi?

Sigortalarýn düþüþünün nedenleri konjonktrel mi yoksa borsadaki genel düþüþten nasibini alma mý bilemiyorum. Diðer yandan enflasyon muhasebesinin etkisi hakkýnda konuþmak isteyen var mý?

Ekonomide yavaþlama etkileri görülürse, poliçelerde azalýþ olur mu, bunun kârlýlýða etkisi ne olur? Dolar 34 Lira bandýný gördü. Bu beraberinde enflasyonu ve asgari ücret zammýný da beraberinde getirebilir. OVP sene sonu %33 enflasyon tahmini yapýlmýþtý, hedefi yakalayamama durumunda enflasyon yükselmesini destekler ve faizin inme ihtimali 2025 1. Çeyreðe kalmasý ihtimaller dahilinde. Öte yandan açýklanan primler önceki aylara göre sabit, geçen seneye göre ise enflasyon kadar artmýþ görünüyor.

Öte yandan özkaynak kârlýlýðý çeyreklik bazda (%95), yýllýk bazda (%347)'e çýkmýþ görülüyor. Bu kapsamda sigortalarý deðerlendirmek isteyen var mýdýr? Teþekkür ederim.
    Son düzenleme : strength; 23-08-2024 saat: 15:40.

4. Sürekli borsada olan biri deðilim. 2020 yýlýnda ev-araba almak için hisselerimi satýp çýkmýþtým. Ekonomik kriz nedeniyle para biriktirmek de zordu neyse üç beþ kuruþ biriktirdim, bi taraftan da göz ucuyla bisti takip ediyordum. Ansgr bilançosunu beðendiðim için 99 liradan hisse alma APTALLIÐINI yaptým temmuzun son günü.
    Aðustosun ilk haftasý ailemi tatile götürdüm. Allahým nasýl bir düþüþ, bir bakýyorum -9 düþmüþ, bir bakýyorum-5, sonra -3, -4, -3, -2 düþüþün sonu gelmiyor. Tatilim zehir oldu. Ýnanýn kaybettiðim paradan çok APTALLIÐIMA kýzdým, öfkelendim. 1 aydýr kendime sövüyorum. Hiç bu kadar sert ve hýzlý düþüþ görmedim.

Takaslara bakýyorum, anlamlý tek deðiþiklik doçenin aðustos ayýnda 900 bin lot satmasý, emeklilik fonlarýnýn yaklaþýk 5 milyon satmasý.
    Yatýrým fonlarý, citi satmamýþ. Emeklilik fonunun bu kadar sert, bu kadar hýzlý satmasýný anlayamýyorum. Hisse 73 lira olmuþ cuma günü hala yarým milyon sattý, akýl iþi deðil. Benim bildiðim em. Fonu uzun vadecidir, alsat yapmaz, hele bu kadar düþmüþ hissede hiç yapmaz ama öyle bir yaptý ki

Neyse birkaç piyasa profesyoneli ile konuþtum, yazýþtým, çoðu satýþýn çok gereksiz, acýmasýz olduðunu söyledi, %40 düþüþü asla hak etmediðini söylediler. Klasik gerçeði sat iþi olduðunu, faizler düþeceði için olduðunu, sigortalarýn en iyiyi geride býraktýðýný söyledi.
    Ben aptalýmdýr ama söyledikleri çok klasik geldi bana. Faizler düþse de kademeli düþecek, reel pozitif faiz hala devam edecek, artan yatýrým portföyünün bileþik getirisi olacak, yani 36 milyarý %50 faize koymakla, 50 milyarý %40 faize koymak aynýdýr. Çünkü yatýrým portföyü artýyor. Bileþik rasyo 120den 101e düþmüþ, hasar prim oraný iyileþiyor. Yatýrým geliri azalsa bile teknik kar artabilir çünkü yýlda tek asgari ücret artýþý, öngörülebilir döviz artýþý teknik karý arttýrabilir.
    Küçük beynimle bunlarý düþünüyorum, tefastan ansgr nin serbest fonlarýna bakýyorum, hisse senedi fonunda 1 ayda %7 zararda. Al baþýna bela, biz yatýrým geliri beklerken orda zarar var. Neyse borsa çýkarsa burasý da düzelir elbet.

Neyse paçal yaparak maliyetimi 93 e düþürdüm. Kýzýmýn üzerine yemin ettim, maliyetime gelirse satýp çýkacaðým, paramý dövize yatýracaðým, borsa hesabýmý kapatacaðým. O kadar nefret ettim ki bu düþüþten, öyle bir tiksindim ki anlatamam. Yaþým neredeyse 50 olacak, bu huzursuzluðu kaldýramam artýk, yaþým genç olsa ev araba olmasa belki devam ederdim. Neyse bunlarý sizinle paylaþmak istedim, dertleþtim, baþýnýzý aðrýttým kusura bakmayýn

Mehmet Þimþek ve merkez bankasý baþkaný Karahan doðrusunu yapýyorlar rahat býrakýlmalarý gerekir.Sýkýntý Mehmet Þimþek istifa edip etmemesi deðil asýl sýkýntý büyük hisselerin karlarýnda gerileme var enflasyondan dolayý olan sýkýntý bildiðim 3 sektör enflasyon muhasebesin den muaf bankacýlýk,sigorta,faktoring 3 sektör muaf bilançolarý diðer sektör hisselerinden daha iyi durumda dahasý 3 sektör ucuz durumda geçmiþte yaptýklarý prime raðmen globalde uzmanlar altýn ve gümüþün deðerleneceðini düþünüyorlar bence de mantýklýlar bizim borsada düzeltme sürecinde yakýn geçmiþ 2023 yýlý eylül ayýndan aralýk ayýnýn sonuna kadar 7,100 civarlarýna düþüþ yaþamýþtý þuan borsada yaþanan durumu geçmiþ döneme benzetiyorum ytd
    Globalde maymun çiçeði hastalýðýný unutmamak gerekir ytd.

6. Önceliklle serzeniþinizi anlýyorum ama keskin sirke küpüne zarar. Asla borsadan çýkmayýn, aksine kýzýnýz için borsada kalmalýsýnýz. Uzun yazý olacak.

Ýster Bist ister Amerika borsasý olsun farketmez yeterki borsada olun.
    Vefatýnýz durumunda, kýzýnýz evliyse emekliliðinizin kýzýnýza 1 kuruþ faydasý olmayacak. Borsada ister temettü ister farklý bir tarzda sistem kurun. Emekliliðinizde siz de faydalanýn vefatýnýzdan sonra kýzýnýza kalsýn. O da o þekilde soy olarak devam ettirsin. Bunu siz baþlatýn, en zoru siz çekin ama soyadýnýz þanlý þekilde devam etsin.
    Peki neden borsa diye sorarsanýz, 50 yýllýk her periyoda bakýn her zaman borsa kazandýrmýþtýr. Çok basit örnekle, ev -borsa karþýlaþtýrmasýnda, ev sadece evdir, þirket ise fabrika + üretimdir. üretimden 0 kazansa bile fabrikanýn kendisi zaten bir evdir. Dolayýsýyla uzun periyotta her zaman geçmiþtir. Altýnda bile öyle. Orada da basit örnekle, altýna çok deðer veriyorsanýz, altýn üreten þirkete ortak olsun. Lütfen kýyaslayýn, geçen sene Türkiye'de otomobil fiyatlarý kaç yükselmiþ, o þirketleri üreten þirketlerin hisseleri ne kadar yükselmiþ.
    Borsa konusunda küsmediðinizi varsayarak devam ediyorum. Anadolu sigorta'da ne oldu?

Öncelikle bence hisseyi uygun fiyattan aldýnýz. Borsada yatýrýmcýlar küstüðünde fonlardan çýkýþ yapar. Fonlarda müþterilerin parasýný vermek için MECBUR satar. Bu tam tersi, yatýrýmcýlar parasýný fona verdiðinde, hisseleri MECBUR alýrlar. Bu döngüde, Anadolu sigortanýn emeklilik-fon ortaklýðý oraný çok yüksek ve piyasasý sýð. Çok büyük bir volalite yaþandý bu sebepten.

Borsada zaten düþmek için bahane arýyor. Sigorta üzerinde faiz indirimi ve enflasyon muh u bahane etti. Bahane mi bilmem. Piyasa sigortanýn tekrardan eski düzendeki gibi devam edeceðini zannediyor. Bence hayýr.

Dolar abartý artmayacak, reel faiz verilmeye devam edilecek (faiz düþse bile) ve sigortalar büyümeye devam edecek.

Tabiki insan aldýðý hisse fiyatýn altýnda düþünce kendini kötü hisseder. Enayi gibi niye üstten aldým der. Hatadýr olabilir, ben borsa sayesinde finansal özgür oldum. Çalýþarak asla olamazdým. Ben þanslý taraftaydým, pandemi sürecini nas sürecini çok iyi deðerlerlendirdim. Siz ise þanssýz oldunuz. Borsa þanstan ibaret deðil ama þans etkin bir faktördür. Tavla oyunu gibi. Ne kadar olasýlýk hesaplasakta zar gelmeyince kaybederiz.

Size tavsiyem: zarlar hep bu kadar kötü gelmeyecek, borsaya küsmeyin tam tersi evladýnýz için ister Türk ister yabancý tarafta emekliliðiniz için ve soyunuzun mutlu olmasý için güzel bir sistem kurun.

Saygýlarýmla

Alýntý Originally Posted by Trader23 Yazýyý Oku
    Sürekli borsada olan biri deðilim. 2020 yýlýnda ev-araba almak için hisselerimi satýp çýkmýþtým. Ekonomik kriz nedeniyle para biriktirmek de zordu neyse üç beþ kuruþ biriktirdim, bi taraftan da göz ucuyla bisti takip ediyordum. Ansgr bilançosunu beðendiðim için 99 liradan hisse alma APTALLIÐINI yaptým temmuzun son günü.
    Aðustosun ilk haftasý ailemi tatile götürdüm. Allahým nasýl bir düþüþ, bir bakýyorum -9 düþmüþ, bir bakýyorum-5, sonra -3, -4, -3, -2 düþüþün sonu gelmiyor. Tatilim zehir oldu. Ýnanýn kaybettiðim paradan çok APTALLIÐIMA kýzdým, öfkelendim. 1 aydýr kendime sövüyorum. Hiç bu kadar sert ve hýzlý düþüþ görmedim.

Takaslara bakýyorum, anlamlý tek deðiþiklik doçenin aðustos ayýnda 900 bin lot satmasý, emeklilik fonlarýnýn yaklaþýk 5 milyon satmasý.
    Yatýrým fonlarý, citi satmamýþ. Emeklilik fonunun bu kadar sert, bu kadar hýzlý satmasýný anlayamýyorum. Hisse 73 lira olmuþ cuma günü hala yarým milyon sattý, akýl iþi deðil. Benim bildiðim em. Fonu uzun vadecidir, alsat yapmaz, hele bu kadar düþmüþ hissede hiç yapmaz ama öyle bir yaptý ki

Neyse birkaç piyasa profesyoneli ile konuþtum, yazýþtým, çoðu satýþýn çok gereksiz, acýmasýz olduðunu söyledi, %40 düþüþü asla hak etmediðini söylediler. Klasik gerçeði sat iþi olduðunu, faizler düþeceði için olduðunu, sigortalarýn en iyiyi geride býraktýðýný söyledi.
    Ben aptalýmdýr ama söyledikleri çok klasik geldi bana. Faizler düþse de kademeli düþecek, reel pozitif faiz hala devam edecek, artan yatýrým portföyünün bileþik getirisi olacak, yani 36 milyarý %50 faize koymakla, 50 milyarý %40 faize koymak aynýdýr. Çünkü yatýrým portföyü artýyor. Bileþik rasyo 120den 101e düþmüþ, hasar prim oraný iyileþiyor. Yatýrým geliri azalsa bile teknik kar artabilir çünkü yýlda tek asgari ücret artýþý, öngörülebilir döviz artýþý teknik karý arttýrabilir.
    Küçük beynimle bunlarý düþünüyorum, tefastan ansgr nin serbest fonlarýna bakýyorum, hisse senedi fonunda 1 ayda %7 zararda. Al baþýna bela, biz yatýrým geliri beklerken orda zarar var. Neyse borsa çýkarsa burasý da düzelir elbet.

Neyse paçal yaparak maliyetimi 93 e düþürdüm. Kýzýmýn üzerine yemin ettim, maliyetime gelirse satýp çýkacaðým, paramý dövize yatýracaðým, borsa hesabýmý kapatacaðým. O kadar nefret ettim ki bu düþüþten, öyle bir tiksindim ki anlatamam. Yaþým neredeyse 50 olacak, bu huzursuzluðu kaldýramam artýk, yaþým genç olsa ev araba olmasa belki devam ederdim. Neyse bunlarý sizinle paylaþmak istedim, dertleþtim, baþýnýzý aðrýttým kusura bakmayýn

7. Maalesef piyasamýz acýmasýz; ama þöyle de bir þey var. Ne zaman ki bir sektör veya hisse olaðan yönünün aksine yeni bir yukarý trend yakaladýysa bunu birkaç sene devam ettirme momentumunu yükselerek gösterir.

Örneðin bankalar Temmuz 2022'de baþladýklarý yukarý trendi 2 senedir devam ettirdiler ve bu son dönemdeki satýþlarda %20-25 düzeltme yaptýlar. Biliyorsunuz bankalar BÝST'in lokomotifidir: BÝST30'da 4 adet banka vardýr. 2011'de banka hissesi alan biri yaklaþýk 13 yýldýr dolar bazýnda zarardadýr. Bunu neden söylüyorum: Borsamýzda yabancý yatýrýmcý az olmasýna raðmen borsamýz hala potansiyel barýndýrýyor.

Þahsi düþüncem, son dönemdeki satýþlarý borsamýzda ara negarif akým kabul edip, genel trendin hala yukarý yönde olduðunu düþünüyorum. Ayrýca FED'in önümüzdeki aylarda yapacaðý muhtemel faiz indirimi için borsamýzýn bu fiyatlara bilinçli getirilmiþ olabileceðini düþünüyorum. Zira yabancý yatýrýmcý için buseviyeler cazipkar.
    Evet sigorta sektörünün bu ara akýmdan fazla dayak yediði aþikar. Geçmiþte enflasyonun yüksek olduðu 1997 yýllarýna bakýnýz: enflasyon kontrol altýna alýnýp düþmeye baþladýðýnda sigorta sektörünün de pozitif etilendiði görülebilir.

Sonuç olarak paranýn maliyetinin yüksek olduðu bu ortamda borsamýzýn ve yatýrýmcýsý olduðumuz sektör hisselerinin pay fiyatlarýnýn bundan sonra düþmek için aþaðýda fazla yerin kalmadýðýný düþünüyorum. Temmuz 2023'de baþladýðý yukarý trendini kýrmýþ gibi görünse de, bunun ara bir negatif düzeltme olduðunu aslýnda bu kârlýlýk ve primlerle hala yukarý potansiyel barýndýrdýðýný düþünüyorum. (Yatýrým tavsiyesi içermez)

8. Ne mutlu size... Madem hissemizin hareketleri sýð, bari forumdaki paylaþým sayýsýný artýralým da...burasý sýð olmasýn Nurullah hocam.

Sayfa 183/189 ÝlkÝlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •