Originally Posted by
palmet
Reassuransýn ne oldugunu biliyorum. Sonuçta. Bu para sigorta firmalarýndan çýkacak.. Sigorta firmalarý için karlýlýk riskin gercekleþmemesidir... Anadolu sigorta için degil geneli için yazdým.. Hatýrladýðým kadarýyla.. Deprem sigortasý kavramý bu 1999 depreminden sonra ortaya cýkmýþ. Deprem sigortasý sigorta firmalarý için, ayrý bir sigortalama yeni bir iþ kolu oldugundan.. Performans olarak borsa fiyatlarýna yansýmýþtý.. Yoksa depremin bir sonucu olarak para da ödememiþlerdi cunku deprem sigortasý kavramý ya yoktu yada yaygýn degýldý... Þu anki pozisyonda da kaç ev sýgortalý onu bilmiyorum ancak kredý Ýle alýnan ve el degýstýren her ev ya 1 yýl.. Ya kredisi bitene kadar sýgýrtalý, tapu iþlemlerinde bildiginiz üzere dask isteniyor. Sonrasýnda bu sigortayý yenýletýklerýnýde düþünmüyorum.
Yoksa yazdýgýnýz gibi 1999 depremýyle kýyas anlattýðým manada yapýlmaz. Karlýlýk dusecektir
Deprem sigortalari itici bir guc degil sigorta sirketleri icin kar oranlari dusuk ve aynen trafik sigortasi gibi sigorta sirketlerine kulfettir.
Hakkimizda hayirlisi bol sanslar
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.
@borsavizyon
Yer Ýmleri