Cengo kardeþim þunu desen daha doðru olur sermaye olarak karþýlaþtýrman yanlýþ akgrt ile ansgr yý. Þunu desen daha iyi olurdu akgrt yýllýk brüt primleri 4 milyar küsür karý 336 milyon ama ansgr yýllýk brüt primi 6 küsür milyar karý 449 milyon arada 2 milyar kazanç farký var ama bunu bilançoda nasýl ve hangi kalemlerde iççç ettiler ??? Akgrt bana göre Ansgr göre daha karlý az prim toplamýþ karý yüksek ansgr ya göre biri 4 milyar küsür prim ansgr 6 milyar küsür !!!!
Þirketin gelir tablosunu incelediðinizde oktan püften yerlere giderler þiþmiþ gibi görünüyor 6 milyar küsür ciroya 600-800 milyon net kar yazmasý lazýmdý
Karlýlýk hasar prim ödeme oranýna baðlý. Özellikle araç sigortalarýnda bu oran çok yüksek hatta primden daha fazla. Ancak geliþen teknoloji , sensörler ve daha yüksek trafik cezalarý hasar giderlerinde büyük azalma saðlayabilir. O zaman milyar karlýlýk seviyesi ortaya çýkacaktýr. Þimdilik sektörde hem prim miktarý hem de karlýlýk Avrupanýn çok gerisinde . Henüz milyar dolarlýk sigorta þirketimiz yok ama 2-3 sene içinde olacaktýr. Benim beklentim her sene en az %50 temettü. Uzun vadecilerin almasý gereken bir hisse.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar 2022 yýlýndan sonra avrupada safety ile ilgili zorunluluklar var. Ülkemize gelen modellerde de etkisi olacaktýr diye düþünüyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://ec.europa.eu/commission/pres.../en/IP_19_1793
Yer Ýmleri