Originally Posted by
gberksoy
Þu an yaklaþýk 3 milyar piyasa deðerinden iþlem görüyor %20 ortaðý olduðu Anadolu Hayat Emekliliðin 5 milyar piyasa deðerinden kaynaklanan 1 milyarý çýkarsanýz piyasa deðeri 2 milyar Ekim sonunda 8 milyara yakýn üretimi var yýlý en az 9 milyar belki 10 milyar üretim ile kapatacak üretiminin sadece %25 i trafik yani en zararlý ve en riskli kýsmý çeyreði bugün sudan ucuza Trafik satan Ak Sigorta'nýn üretiminin 1/3 ü Trafik olmasýna raðmen piyasa deðeri 2 milyar yediyüz civarý piyasada kimse sorsanýz Anadolu'nun sektörde en tercih edilen en fazla marka deðer olan Þirket olduðunu bilir üretime bakýn her branþ var ama sigorta þirketlerinin içinde malýn %95 i de toplu olmasýna raðmen son dönem yabancýnýn amansýz satýþý ile olmamasý gereken yerde þu an yabancý eninde sonunda elindeki malý bitirecektir.
2022 sektör için zor geçecek ama enflasyonist ortamda 2 sene sonra bu þirketin üretimi 15 milyarý bulacak zira tüm branþlarda ya birinci ya da ilk üç içinde acente üretim aðý çok iyi dengeli bir portföy yapýsý Milli Reasürans gibi saðlam bir arkasý yetiþmiþ personeli var borsaya kote diðer þirketlerle kýyas kabul etmeyecek nitelikte bir þirket borsada hak ettiði deðeri sektöründe görmeyen tek þirket geçmiþ 5 yýllýk prim üretim artýþýný önümüzdeki 5 yýl içinde tekrarlar ve karýlýkta da gereken baþarý gösterilir ise en geç 5 yýl sonra bugünkü piyasa bedeli 1 yýllýk karý olabilir uzun zamandýr artmayan sermayesinin de bir iki sene içerisinde bedelsize konu olmasý da sürpriz olmaz
Yabancý arkasýna bakmadan kaçýp gidiyor dolar bazýnda tarihi seviyelerde olan bu hisse yabancý çýkýþýný tamamladýðýnda gelecek için ciddi potansiyel barýndýrýyor
Hocam iyi analiz etmiþsiniz.
Ayrýca karýnýn %30-35'ini temettü olarak daðýtmaktadýr. Son beþ yýldýr pay baþý temettü miktarýný da yükseltmektedir.
Temel sýkýntý yabancý para ile ödenen kasko masraflarý ile etkin yönetilemeyen yoðunluðu sabit getirili olan menkul kýymet portföyü. Bu kýsmý (5,9 milyar TL yaklaþýk) daha etkin yönetseler tüm sigorta þirketleri portföy yönetim þirketi gibi faaliyetlerini sürdürürler.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri