Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
3,30 10% 147,43 Mn 3,07 / 3,30
100,10 10% 2,66 Mn 91,00 / 100,10
39,60 10% 459,27 Mn 36,00 / 39,60
7,71 9.99% 492,45 Mn 7,00 / 7,71
16,62 9.99% 72,16 Mn 15,15 / 16,62
201,60 -10% 1,05 Mr 201,60 / 227,50
277,50 -9.98% 14,33 Mn 277,50 / 277,50
16,45 -9.96% 2,71 Mr 16,45 / 17,86
147,60 -9.95% 1,41 Mr 147,60 / 164,20
1,02 -8.11% 16,59 Mn 1,02 / 1,05
258,25 4.55% 13,24 Mr 241,50 / 262,75
294,25 1.9% 12,66 Mr 289,25 / 294,75
78,20 3.44% 8,05 Mr 68,05 / 78,20
66,00 0.61% 7,99 Mr 65,65 / 67,70
13,17 1.78% 6,35 Mr 12,99 / 13,27
16,78 3.77% 663,43 Mn 16,17 / 16,86
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
195,00 -0.1% 4,74 Mr 191,40 / 198,20
683,00 0.89% 2,84 Mr 673,50 / 690,00
88,40 0.74% 435,35 Mn 86,70 / 88,40
108,60 0.56% 365,58 Mn 106,00 / 109,70
320,25 -0.08% 5,79 Mr 316,00 / 324,75
27,42 1.71% 184,80 Mn 26,98 / 27,52
10,83 2.46% 195,53 Mn 10,56 / 10,98
77,10 -2.1% 854,27 Mn 76,90 / 79,65

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 65/189 ÝlkÝlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon
Arama sonucu : 1512 madde; 513 - 520 arasý.

Konu: ANSGR - Anadolu Anonim Türk Sigorta Þirketi

1. Sigorta þirketleri enflasyonist ortamlarý ve yükselen kur hareketlerini sevmez, risk primleri tazminatlarý karþýlamakta yetersiz kalýr. ANSGR köklü bir þirket mutlaka bu süreci yönetecektir ama düþüþler gerçekten can sýkýcý, sabýr ve kademeli alým lazým. Temettü verememesi tuzu biberi oldu, bu konuda ben de yanýldým düþüncem rasyoyu karþýlar yönündeydi. Piyasalar ise her an majör bir kýrýlma yaþayabilir, riskli bir atmosfer var, temkinli olmakta fayda var. YTD.

2.  Alýntý Originally Posted by tahminci Yazýyý Oku
    Sigorta þirketleri enflasyonist ortamlarý ve yükselen kur hareketlerini sevmez, risk primleri tazminatlarý karþýlamakta yetersiz kalýr. ANSGR köklü bir þirket mutlaka bu süreci yönetecektir ama düþüþler gerçekten can sýkýcý, sabýr ve kademeli alým lazým. Temettü verememesi tuzu biberi oldu, bu konuda ben de yanýldým düþüncem rasyoyu karþýlar yönündeydi. Piyasalar ise her an majör bir kýrýlma yaþayabilir, riskli bir atmosfer var, temkinli olmakta fayda var. YTD.
    kendimi çýkmaz sokakta gibi hissediyorum, rasyoyu karþýlamadý ver bedelsizi veya yap bir geri alým açýklamasý, 100 lotla 10 kademe düþtüðünü gördüm, az biraz tkfende var 3 senedir bekleyenlerin durumunu biliyorum, süründürüyor ky lehine hiç bir geliþme yok

3.  Alýntý Originally Posted by faruk114 Yazýyý Oku
    prim üretiminin yüksek olacaðýný bunun da bilançoya yansýyacaðýný bundan dolayý da toparlanacaðýný düþünüyorum lakin þirketinde art niyetinden kuþkum var bu düþüþ için bir sebep yoktu rasyolar çok iyi resmen bilerek her kademe de isteyene istediði kadar mal verdiler ve vermeye devam ediyorlar bu da korktuðum tarafý þirketten de en ufak bi açýklama dahi duymadýk
    Þirketin bir art niyeti olduðunu düþünmüyorum. Sonuçta Kasým ayýnda yayýnlanan düzenleme ile þirkette þok oldu ve kýsa bir süre anlayamadýlar. Ardýndan hem düzenleyici kuruluþ hem de þirket temettü vermenin önünde bu tebliðin engel olduðunu yatýrýmcýlara belirttiler. Özetle þirket bu konuda þeffaf bilgi vermiþtir.

Bu bilgiyi edinen yatýrýmcýlarda paylarýný satýyorlar. Ancak bu þirkette her zaman likidite riski vardý ve bunu deðerlemelerin içine konuyordu. Rasyolara bakarken sektör için önem arz eden kombine rasyosuna da bakmanýzý öneririm. Son çeyrek oldukça yüksek gelmiþ.
    Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.

4.  Alýntý Originally Posted by diproyal Yazýyý Oku
    Þirketin bir art niyeti olduðunu düþünmüyorum. Sonuçta Kasým ayýnda yayýnlanan düzenleme ile þirkette þok oldu ve kýsa bir süre anlayamadýlar. Ardýndan hem düzenleyici kuruluþ hem de þirket temettü vermenin önünde bu tebliðin engel olduðunu yatýrýmcýlara belirttiler. Özetle þirket bu konuda þeffaf bilgi vermiþtir.

Bu bilgiyi edinen yatýrýmcýlarda paylarýný satýyorlar. Ancak bu þirkette her zaman likidite riski vardý ve bunu deðerlemelerin içine konuyordu. Rasyolara bakarken sektör için önem arz eden kombine rasyosuna da bakmanýzý öneririm. Son çeyrek oldukça yüksek gelmiþ.
    sene baþýnda kesilen poliçe 12 ay sonra yenileniyor olaðanüstü döviz artýþý, enflasyon, kazalarda yüksek tamir rakamlarýn ödenmesine, ve asgari ücret artýþý da ölümlü ve yaralanmalý kazalarda yüksek rakam ödenmesine sebep oldu, primlerin düþük giderlerin aþýrý artmasý kombine rasyo dengesini bozdu, lakin þu an primler bu ortama göre kesilmekte denge mutlaka kurulacak, beni bu kadar terste býrakan 4ç. beklenti üstü kar açýklamasý þirketinde art niyetli olduðunu düþünmemin sebebi baktýn temettü veremiyorsun ver bedelsiz olmadý geri alým açýkla, iþbank iþtiraklerinden bu hariç hepsinde geri alým oldu, en kötüsü de 100 lotla 10 kademe düþüyorsa 100yýllýk þirket yatýrýmcý olarak her þeyi düþünürüm ayrýca konjöktür olarak sigorta þirketlerini kötü zamanlar beklemekte bunu da anlarým da bu fiyatlardan bir geri alým damý açýklanmaz

5. Anadolu Sigorta, 2022 yýlýnda ticari müþterilerine sunduðu hizmetlerle ön planda olacak

Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:

Bireysel müþterilerinin yaný sýra, ticari müþterilerine sunduðu ürün ve hizmetlere aðýrlýk veren Anadolu Sigorta, önümüzdeki dönemde Ticari ve Bireysel Siber Güvenlik Sigortalarý, Kefalet Sigortasý, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortalarý, Sektörel Kobi Paket Sigortalarý ve Yönetici Sorumluluk sigortalarýnda geliþim ivmesini yükseltmeye devam edecek.

Anadolu Sigorta, geçtiðimiz yýl ön plana çýkan ürün ve hizmetleriyle bireysel müþterilerinin yaný sýra ticari müþterilerine de yenilikler sunmaya devam etti. Ticari ve Bireysel Siber Güvenlik Sigortalarý, Kefalet Sigortasý ve Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortalarý, Sektörel Kobi Paket Sigortalarý ve Yönetici Sorumluluk alanlarýnda güçlü büyümesini sürdüren Anadolu Sigorta, 2022 yýlýnda bu alanlarda geliþim ivmesini üst seviyelere taþýmayý hedefliyor.

"Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortasýnda çok ciddi bir büyüme gerçekleþtirdik"

Pandeminin etkisiyle þirketler, teknolojiye uyum saðlama konusunda hýzlý geliþme kaydetmeye baþladý. Operasyonlarýn ve iþ süreçlerinin teknolojiyle daha çok bütünleþmesi yeni bir risk alaný siber riskleri ortaya çýkardý. Siber risklere baðlý olarak iþletmeler, iþ sürekliliðini ve itibarýný zedeleyen durumlarla karþýlaþabiliyor.

Sigorta sektörünün siber risklere karþý bireysel ya da ticari segmente özel sigorta çözümleri sunabildiðini açýklayan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardýmcýsý Levent Sönmez, "Yeniliðe açýk yüzümüz ile pandemi döneminden çok daha önce hayata geçirdiðimiz Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortasý, sigortalýlarýmýzý poliçe kapsamý dahilinde veri koruma hasarlarý, iþ durmasýndan kaynaklanan zararlar, kiþisel verilerle ilgili idari para cezalarý, siber fidye hasarlarý gibi birçok riske karþý koruyor. Geçtiðimiz yýl Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortasýnda oldukça önemli bir üretim gerçekleþtirdik" dedi.

Siber güvenlik sigortalarýnda, Ticari Siber Güvenlik için paket çözümlerin yaný sýra bireysel müþterilerin deðiþen ihtiyaçlarýna hitap eden ve paket þeklindeki Bireysel Siber Güvenlik Sigortasý ürünlerinin bulunduðunu belirten Sönmez, þöyle devam etti: "Bireysel Siber Güvenlik Paket Sigortasý'nda banka internet þubesi, diðer finansal kurumlara ait internet hesaplarý, kredi veya banka kartlarý ve mobil bankacýlýk hesaplarýna ulaþmak için kullanýlan kiþisel þifrelerin teknolojik yöntemlerle çalýnmasý ya da þifrelerin bir baþkasý tarafýndan 'ödül kazandýnýz' gibi vaatlerle sigortalýnýn rýzasý dahilinde öðrenilmesi durumunda finansal kurumun karþýlamadýðý ekonomik kayýplar, poliçe kapsam ve limitleri ile karþýlanýyor. Her iki ürünümüzü birlikte deðerlendirdiðimizde yaklaþýk yarý yarýya bir daðýlýmdan söz edebiliriz. 2021 yýlýnda 10 bin adede yakýn poliçe düzenledik. Ayrýca, sigortalýlara sunduðumuz Anadolu Siber Güvenlik hizmeti ile dark web ve deep web üzerinden kiþisel veriler taranabiliyor. Böylelikle sigortalýlarýmýz siber tehlikelere karþý korunuyor. Siber riskler karþýsýnda güvende hissetmek isteyen ve karþýlaþabileceði riskleri sigorta güvencesi ile korumak isteyen herkes için siber güvenlik sigortasýný yaptýrmalarýný öneriyoruz."

"2021 yýlýnda kefalet sigortalarýnda da önemli bir prim üretimi gerçekleþtirdik"

Kefalet sigortalarý ile lehtar olan üçüncü tarafýn zararlarýnýn sigortalý adýna telafi edilebildiðini belirten Levent Sönmez, "Sigorta þirketi, sigortalýnýn kefili konumunda, sigortalýnýn lehtara olan borcunu yerine getirmemesi nedeniyle lehtarýn maruz kalabileceði zararlarý poliçe kapsamýna baðlý olarak tazmin ediyor. Kefalet sigortalarýnýn ihale katýlým süreçlerinde teminat mektubu yerine geçebilmesi, þirketleri finansal anlamda rahatlatarak, bankalar nezdindeki kredi limitlerinin etkin kullanýmýný saðlýyor. Ayrýca, Elektronik Ýhale Uygulama Yönetmeliði ve Kamu Teminat Projesi kapsamýnda fiziki kefalet senedi kullanýmý kaldýrýlarak geçici kefalet senedi karþýlýðý olarak geçici elektronik kefalet senedi kullanýmý uygulamasýna baþlandý. Bu uygulama çerçevesinde e-ihalelerde geçici senet düzenlendiðinde, senet elektronik imzalý olarak otomatik Takasbank sistemine aktarýlacak. Uygulamadaki bu deðiþiklikle geçici senet taleplerinde ciddi artýþlar yaþanýlabileceðini düþünüyoruz. Dolayýsýyla, kefalet sigortalarýndaki taleplerde artýþ eðiliminin devam edeceðini öngörüyoruz. 2021 yýlýnda yaklaþýk 40 milyon TL'lik bir üretim gerçekleþtirdik. Birçok þirkete kefalet sigortasýnda koruma saðladýk. 2022 yýlýnda da þirketimizin bu alandaki geliþim ivmesini üst seviyelere taþýyacaðýný öngörüyoruz" dedi.

"Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasý'nda geçtiðimiz yýl 35 milyon TL prim üretimi gerçekleþti"

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasý'nýn, Hazine ve Maliye Bakanlýðý'nýn 2019 yýlýnda yürürlüðe aldýðý ve sigorta havuzu modeli ile desteklenen bir sigorta ürünü olduðunu açýklayan Sönmez, "Devlet Destekli Alacak Sigortasý ile poliçe baþlangýcýndan sonra gerçekleþen yurtiçi satýþlardan doðan ticari alacaklar belirlenen vade ve þartlar doðrultusunda teminat altýna alýnýyor. Bu kapsamda bakanlýk tarafýndan belirlenmiþ sigorta teminatlarýný sunuyoruz. Böylelikle sigortalý gerçekleþtirmiþ olduðu yurtiçi satýþlarýnýn vadesinde tahsil edilememesi riskini, poliçe ile güvence altýna alarak finansal geleceðini daha öngörülebilir hale getiriyor. Sektör verilerini deðerlendirdiðimizde geçtiðimiz yýl bu alanda yaklaþýk 35 milyon TL'lik bir üretim bulunuyor. Genel olarak deðerlendirdiðimizde sigorta bilincinin artmasý ve gerçekleþen riskler ile artan farkýndalýk, alacak sigortalarýnýn geliþimine katký saðlayacaktýr. Ürünün hedef kitlesinin geniþlemesine yönelik yapýlan düzenlemelerin de etkisiyle Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasýna olan taleplerde 2022 senesi içinde artýþ bekliyoruz" diye konuþtu.

"Sigorta güvencesi, iþ sürekliliðine destek olurken artan riskler karþýsýnda da çözüm sunuyor"

Son yýllarda deprem, sel ve doluda yaþanan frekans sýklýklarýnýn iþletmeleri ani ve beklenmedik sonuçlarla karþý karþýya býrakabildiðine deðinen Sönmez; "Sigorta güvencesi, iþ sürekliliðine destek olurken, artan riskler karþýsýnda da çözüm sunuyor. Yangýn ve Doðal Afetler branþýnda uzun yýllardýr güçlü konumunu sürdüren þirketimiz, Kobi Paket Sigortasý ile kobilerin iþletme binasý, iþletmede bulunan makine, demirbaþ, elektronik cihaz, nakit para ve kýymetli evrak, dekorasyon gibi kýymetlerini geniþ kapsamlý teminatlar ile tek bir poliçede sigorta güvencesine alabiliyor." dedi. Poliçe kapsamýnda ayrýca, sektörel bazdaki paket sigortalar ile de market, eczane, akaryakýt servis istasyonu, güzellik merkezi, restoran, turistik tesisler, eðitim kurumlarý, saðlýk kurumlarý ve oto galerileri gibi özelleþmiþ sigorta çözümleri de sunuluyor.

Diðer yandan þirket varlýklarýnýn ve yatýrýmcý beklentilerinin yönetildiði yönetici pozisyonlarýnýn da oldukça büyük riskler barýndýrdýðýna deðinen Sönmez, Yönetici Sorumluluk Sigortasý ile yöneticilerin, görevlerini yerine getirirken yapabilecekleri kasýt dýþý hata ya da ihmaller sebebi ile oluþan zararlarýnýn teminat altýna alýndýðýný ifade etti. "Ürün portföyümüzde bulunan Yönetici Sorumluluk Sigortasý, iþ sürekliliðini ve yöneticilerin büyük projeler karþýsýnda karar alma süreçlerini destekliyor. Zarara uðrayan taraflarýn yöneticilere yönelttiði tazminat talepleri ve taleplere iliþkin yapýlacak hukuki savunma masraflarý da poliçe kapsamýnda karþýlanýyor. Ayrýca, resmi kurumlar tarafýndan yöneticilere kesilen idari para cezalarý da ek teminat ile sigorta güvencesi altýna alýnabiliyor" dedi.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

6. þirketin pek masum olduðunu düþünmüyorum. iþbankasý kontrolundaki yatýrým ve emeklilik fonlarý ocak -þubat aylarýnda tahtanýn içine þ.çtý. kanaatim temettü ile ilgili kararý önceden öðrenmeleri. neredeyse 1.1 tl.lik bir düþüþe neden oldular. 30 kuruþluk temettünün fiyata verdiði zararý düþünün.
    bir de Türkiye Sigorta nasýl % 45 brüt temettü verebildi????????
    iþ bankasý bu hissede laubali davrandý.
    yiðitse borsa kotundan çýkarsýn. hepimiz rahatlayalým.
    kusura bakmayýn kafanýzý þiþirdim. güvenimi kaybettirdiler, HÝSSEYE KÜME DÜÞÜRTTÜLER.
    Utanýn utanýn.

7.  Alýntý Originally Posted by ecos Yazýyý Oku
    þirketin pek masum olduðunu düþünmüyorum. iþbankasý kontrolundaki yatýrým ve emeklilik fonlarý ocak -þubat aylarýnda tahtanýn içine þ.çtý. kanaatim temettü ile ilgili kararý önceden öðrenmeleri. neredeyse 1.1 tl.lik bir düþüþe neden oldular. 30 kuruþluk temettünün fiyata verdiði zararý düþünün.
    bir de Türkiye Sigorta nasýl % 45 brüt temettü verebildi????????
    iþ bankasý bu hissede laubali davrandý.
    yiðitse borsa kotundan çýkarsýn. hepimiz rahatlayalým.
    kusura bakmayýn kafanýzý þiþirdim. güvenimi kaybettirdiler, HÝSSEYE KÜME DÜÞÜRTTÜLER.
    Utanýn utanýn.
    Hissenin küme düþtüðü doðrudur, temettü olayýnýn büyük ihtimal böyle olacaðý ben dahil çoðu kimse tarafýndan biliniyordu forumda nedenleri ile yazýldý.
    tursg %135 sermaye yeterlilik nasýl tutturdu merak etmekteyim.
    4ç beklenti üstü kar açýklamasýna raðmen gereðinden çok fazla düþtü sorun zaten burada 3-5 çakal malý ky verdi þimdi býktýrma politikasý uygulayacaklar diye düþünüyorum, 4,50-5,50 arasýnda döner dururuz. bu kadar toplu malda bunu yapmalarý için izin almalarý anlaþmalarý gerek, firma ky düþünse temettü veremedin ,bedelsizi de geçtik açýkla bir geri alým, hissenin arkasýnda dur,
    sen ben satýnca bedelsiz de açýklanýr geri alýmda merak etme
    bunlar benim düþüncelerimdir asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

8.  Alýntý Originally Posted by faruk114 Yazýyý Oku
    Hissenin küme düþtüðü doðrudur, temettü olayýnýn büyük ihtimal böyle olacaðý ben dahil çoðu kimse tarafýndan biliniyordu forumda nedenleri ile yazýldý.
    tursg %135 sermaye yeterlilik nasýl tutturdu merak etmekteyim.
    4ç beklenti üstü kar açýklamasýna raðmen gereðinden çok fazla düþtü sorun zaten burada 3-5 çakal malý ky verdi þimdi býktýrma politikasý uygulayacaklar diye düþünüyorum, 4,50-5,50 arasýnda döner dururuz. bu kadar toplu malda bunu yapmalarý için izin almalarý anlaþmalarý gerek, firma ky düþünse temettü veremedin ,bedelsizi de geçtik açýkla bir geri alým, hissenin arkasýnda dur,
    sen ben satýnca bedelsiz de açýklanýr geri alýmda merak etme
    bunlar benim düþüncelerimdir asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
    4ç beklenti üstü kar açýklamasýnýn sebebi "bence" son dakika finansal varlýk sat -al þeklinde yapýlan bir mali iþlemden kaynaklanmaktadýr. Bunu modelleme olanaðý çoðu yatýrýmcýnýn olmamýþtýr.
    TURSG ise gördüðüm kadarýyla kombine rasyosunu çok iyi yönetiyor. Nasýl baþarýyorlar bilmiyorum ama bu konuyla daha önce okuduðum bir raporu burada linkte paylaþmak istiyorum. Muhtemelen bu þekilde sermaye yeterlilik oranýný tutturmuþlar.

Sigorta þirketlerinin pay geri alým politikasýnda mevzuat engeli var gibi bir þey duymuþtum. Sonuçta finansal varlýklarýnda 10 milyar para var ve þirketin piyasa deðeri ortada

Geri alým mevzuatý konusunda bir bilginiz var mý? Önerdiðiniz için soruyorum. Genel kurulda eminim konuþulabilir.
    Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.

Sayfa 65/189 ÝlkÝlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •