Originally Posted by
nurullahCaliskan
2.Konu biraz komploteori niteliðinde ama ben buna inanýyorum.
Ýktidar, %8 faiz, %150 enflasyon ile seçimi kazandý. Bu iktidar "demekki halk enflasyonu çok da umursamýyor" durumunda. Hani diyoruzda "ülkeyi yönetenler halký anlamýyor" diye, e tabiki anlamayacak. Hatta halkýmýzýn bir tarafý, enflasyonun çýkmasýný bile istiyor.
Neyse konu þu:
seçimden önce dolar fýrlamasýn diye halka bol bol uyuþturucu dayatýldý. KKM, baskýlý kur, sahta enflasyon verileri, düþük faiz... Uyuþturucuyu kullanýrken mutlusunuzdur ama acýsý sonra çýkar. Þuan acýsý tarafýndayýz ve sorun hala geçmedi. Ben ülkenin enflasyon ile mücadelesine ÝNANMIYORUM. Asýl dertleri ticari büyüme. 2023 yýlýnda avrupa ve amerika gerilerken biz gerçekten çok büyüdük. Çoðunuzun portföyü var ve kapitalizm sisteminin avantajlý tarafýndasýnýz. 2022 2023 yýllarýn dolar bazlý nasýl büyüdünüz farkýndasýnýzdýr.
Þuan yurtdýþýndan sýcak para çekmek için ortadoks politikalarýna geçMÝÞ gibi yapýyoruz. Ben haftaya 250 puan artýþ bekliyorum. Eðer arttýrmazlarsa, "biz artýk enflasyonla mücadeleyi býraktýk, kur baskýlamak zorundayýz, büyümeden feragat edemeyiz" mesajýný alýrýz.
Yer Ýmleri