Tavuk Şinitzel tarifi (Balkan Usulü)
250 gr. Kuzu kıyma (orta yağlı)
Bir tutam kimyon
Bir fiske elma sirkesi
2 kg Taşköprü soğanı
1 kg isot
1 tatlı kaşığı tatlı
1 çorba kaşığı çorba
Aldığı kadar un.
Malzemeler derince bir kaba alınır. İçine maya katılmaz. Çünkü mayayı malzemeler listesinde saymadık. Elle yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kulak memesi kimilerinde serttir. Onlar Beyonce'nin kulak memesi kadar yoğursunlar. Dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ama tam 180 olsun, ne 179 ne 181 olmasın. Ham olur. Malzemeyi tepsiye koyup 45 dk pişirin. Pişerken kapıyı açıp apartman boşluğundaki elektrik sayacına bakın. Deli gibi dönüp ocağınıza incir ağacı diktiğini göreceksiniz. Hemen fırının fişini çekin.
Çünkü tavuksuz tavuk şinitzel olmaz. Tavuğu unuttuk. Şinitzel buttan mı oluyo du kanattan mı göğüsten mi unuttum şimdi. En iyisi tost yapmak. Kaşar alıcaksan eski kaşar iyidir. Her şeyin yenisi kaşarın ve dostun eskisi makbuldür.
Dost dost diye nice nicesine dayandım,
Lazer epilasyon da zararlıymış. En güzeli traş fırçasıyla köpürtüp olmak sakal traşı. Makine ve 3 bıçaklılar cildi bozabilir. 5 bıçaklı hiç kullanmadım.
Ali Desidero'ya sormak lazım. Derbi. Beşiktaş Fener derbisi var. Fenerliyim ama gönlüm Beşiktaş'ın yenilmesinden yana. Fener yensin yani. Saçmalık yok bu işte. Bu gece çok mutluyum. Herkese mutluluklar.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri